Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ (ΦΩΤΟ)




Μεγάλη ευλογία  για  την τοπική μας  Εκκλησία αποτελεί η  φιλοξενία στο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας της Τιμίας Κάρας της  Αγίας  Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, υποδέχθηκε η κωμόπολη της Κατούνας, επ’ ευκαιρία των εορτών του πολιούχου της Αγ. Αθανασίου, την Τιμία Κάρα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Της υποδοχής, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, προέστη  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. 




Την Κάρα μετέφερε, με την μέριμνα και φροντίδα του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη και αρχιερατικού επιτρόπου Κατούνης  π. Νεκταρίου Τριάντη, από την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βαρσών ο Καθηγούμενος του μοναστηριού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ με τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Καραγιάννη.
Την υποδοχή του λειψάνου ακολούθησε δοξολογία και αρχιερατικός εσπερινός και ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την ευλογία να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα. Επίσης ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε  τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Βαρσών π. Μελχισεδέκ και τόνισε ότι «οι άγιοί μας είναι τα στηρίγματα των πιστών, ειδικά σε περιόδους κρίσης  σαν την σημερινή που διέρχεται η πατρίδα μας και τα χαριτόβρυτα λείψανά τους αποτελούν για τους πιστούς οδοδείκτες στην πνευματική τους πορεία».
Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση των πιστών στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Κατούνας μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. 


        
Η έλευση της Τιμίας Κάρας εντάσσεται στο Λατρευτικό εξαήμερο της Ιεράς  Πανηγύρεως προς τιμήν του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου  Πατριάρχου  Αλεξανδρείας Πολιούχου και Προστάτου της  Κατούνας, το οποίο ξεκίνησε χτες Τρίτη  15  Ιανουαρίου  έως την Κυριακή  20  Ιανουαρίου 2013.
       Στις ημέρες αυτές  θα  τελούνται έκτακτες  ιερές  ακολουθίες με αποκορύφωμα την χθεσινή μέρα Τρίτη  15  Ιανουαρίου με την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της  Αγίας  Παρασκευής στην πλατεία του χωριού που τελέσθηκε Δοξολογία  χοροστατούντος  του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας  κ.κ. ΚΟΣΜΑ....
     Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου θα παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ´ όλη την διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας της  Αγίας  Παρασκευής, θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές συνάξεις και ιερές ακολουθίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί…..



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ  ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ &  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ιερός  Ναός  Αγίου  Αθανασίου  Κατούνας
Ι ε ρ α   Π α ν ή γ υ ρ ι ς 


Το  Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο      

του  Ιερού  Ναού Αγίου Αθανασίου Κατούνας
σας προσκαλεί στις  λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του
εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου  Πατριάρχου  Αλεξανδρείας
Πολιούχου και Προστάτου της  Πόλεως μας.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ε Ω Σ



Τετάρτη   16  Ιανουαρίου  2013                                            

10:00’ π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση της  Αγίας  Παρασκευής           
19:30΄μμ  Ιερά  Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου.


Πέμπτη  17 Ιανουαρίου  2013                             

10:00’ π.μ. θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση της  Αγίας Παρασκευής Το απόγευμα  και  ώρα 6:00’ μμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος Προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου  της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Επιφανείου  Καραγεώργου.


Παρασκευή  18  Ιανουαρίου 2013

    Ημέρα μνήμης του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας του Μεγάλου Πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ.π.Μελχισεδέκ Γαλάνη.
      Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Του Αγίου μας καθώς και της Τιμίας κάρας της  Αγίας  Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην κεντρική οδό της πόλεώς μας.
17:00’ μμ θα τελεσθεί Εσπερινός και  Ιερά Παράκληση της  Αγίας  Παρασκευής.


Σάββατο  19  Ιανουαρίου 2013

07:00΄πμ   Όρθρος και Θεία Λειτουργία
17:00΄μμ   Θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.


Κυριακή  20  Ιανουαρίου 2013

07:00΄πμ  Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής(Κατωμερίσια) απέναντι από το Γυμνάσιο και εν συνεχεία αναχώρηση της Τιμίας Κάρας της Αγίας  Παρασκευής.  


Δια το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Ο   Πρόεδρος
Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

   












google page rank