Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΔΥΟ ΣΥΝ ΔΥΟ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΟΝΟΜΑΤΑ) ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ



Κώστας Στούπας όλα δείχνουν παίρνει
την θέση του Αντιδημάρχου
Είναι θέμα χρόνου η παρουσίαση των ονομάτων των αντιδημάρχων στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Κατά πληροφορίες πάντα του katounanews αντικατάσταση θα γίνει στον Κατουνιώτη Αντιδήμαρχο Δημήτριο Τζαβαλά και την θέση του θα πάρει ο Στούπας Κωνσταντίνος.
Τα ερωτηματικά που παραμένουν.;;;;;;
Πρώτον, το τι θα γίνει με τον Παναγιώτη Κομποτιάτη που περιμένει την μετάταξη  του σαν υπάλληλος του Δήμου στη Βόνιτσας, που αν γίνει αυτό τότε παύεται και από Δημοτικός Σύμβουλος και τη θέση του την παίρνει ο Κώστας Δρίβας από τη Βόνιτσα. 
Δεύτερον, ποιοι θα είναι οι άμισθοι και ποιοι οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι, εδώ να προσθέσουμε ο κανονικός μισθός του αντιδημάρχου είναι περίπου στα 1000,00€.
Από τους 4 που φαίνονται πως θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου θα είναι:  Θύμιος Φερεντίνος, Γούδας Μιχάλης, Κομποτιάτης Παναγιώτης και Στούπας Κωνσταντίνος. 
Τζαβαλάς Δημήτριοςόλα δείχνουν
πως φεύγει απο Αντιδήμαρχος
Ο μόνος που εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας είναι ο Μιχάλης Γούδας άρα αυτός θα πρέπει θα είναι ο ένας από τους έμμισθος του Δήμου με τον παραπάνω μισθό που ορίζει ο νόμος και μάλλον θα μειωθεί περισσότερο.
Από τους τρεις υπόλοιπους καλούνται να επιλέξουν ποιόν μισθό θα παίρνουν, του Αντιδημάρχου η της υπηρεσίας που ανήκουν κανονικά, άσχετα όμως που και αυτοί θα παίρνουν το μισθό τους από το Δήμο και σίγουρα θα επιλέξουν αυτό που τους συμφέρει.  
Με λίγα λόγια δυο οι έμμισθοι και οι δύο άμισθοι θα κανονιστεί να έχουν μισθό με τον έναν η τον άλλο τρόπο εκτός και βγει ο Γούδας στους άμισθους που τότε δεν θα πληρώνεται από πουθενά.
Μερική περίμεναν κάποια έκπληξη από την πλευρά του Δημάρχου η οποία δεν ήρθε ακόμα.

Τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από τον Δήμαρχο κύριο Νικόλαο Σολδάτο  στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.




Οι ειδικοί συνεργάτες μειώνονται σε δυο από 4 που είναι σήμερα και είναι στο χέρι του Δημάρχου ποιους θα κρατήσει μιας και ημερομηνία πέρασε και έπρεπε να είχε γίνει. Πάμε να δούμε τώρα τι προβλέπει ο νόμος γιαυτα που γράψαμε παραπάνω για τους Αντιδημάρχους αλλά και τους ειδικούς συνεργάτες.
Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016
- Λύση συμβάσεων θέσεων ειδικών συνεργατών που κρίνονται πλεονάζουσες
Από 1.1.2013 κάθε διάταξη που προβλέπει διαφορετικό αριθμό θέσεων ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων και δημοσιογράφων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού καταργείται και τυχόν πλεονάζουσες συμβάσεις εργασίας που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και δεν περιλαμβάνονται στις θέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος λύονται αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο. Κατά τα λοιπά και αναφορικά με το καθεστώς, τη διαδικασία συνάψεως αλλά και λύσεως των συμβάσεων εργασίας, την αμοιβή, τα καθήκοντα και τα προσόντα των ειδικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων, ειδικών επιστημόνων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού ισχύουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.» (άρθρο πρώτο υποπαρ.ΣΤ1.1.2 του Ν. 4093/12)
Η κατάργηση κρίνεται αναγκαία προκειµένου να εξοικονοµηθούν πόροι και να µειωθεί το µισθολογικό κόστος των ΟΤΑ. 
Για τους Δήµους η προτεινόµενη µείωση ακολουθεί τη λογική της παραγράφου 3 του άρθρου 3 (περιπτώσεις ε) και στ) ) του ν. 4051/2012 (A΄ 40) σύµφωνα µε το οποίο µειώνεται ο αριθµός των µισθοδοτούµενων από το Δηµόσιο αντιδηµάρχων. Κατ΄ αναλογία µειώνεται και ο αριθµός των θέσεων ειδικών συνεργατών, επιστηµονικών συνεργατών και ειδικών συµβούλων.(Αιτιολογική Έκθεση του Ν. 4093/12)
Επομένως, από 1.1.2013 οι θέσεις ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών, ειδικών συμβούλων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού επανακαθορίζονται ως εξής:
Αναλυτικά, η μείωση σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς έχει ως εξής:
Πληθυσμός Δήμου
Αριθμός Αντιδημάρχων
Αριθμός θέσεων ειδικών συνεργατών κλπ
Σήμερα
Αριθμός θέσεων ειδικών συνεργατών κλπ
Από 1.1.2013

Έως 2
Έως 2
1

Έως 4
Έως 4
2

Έως 5
Έως 5
3

Έως 6
Έως 6
4

Έως 8
Έως 8
5

Έως 9
Έως 9
6

Έως 12
Έως 12
7

από (13) και άνω
13 και άνω (όσοι οι Αντιδήμαρχοι)
8
άνω των 150.000 κατοίκων

1
1
Η κατάργηση των πλεονάζουσων συμβάσεων γίνεται αζημίως για το Δήμο. (ποιες συμβάσεις θα κριθούν ως πλεονάζουσες και θα λυθούν προφανώς θα το αποφασίζει ο Δήμαρχος) (άρθρο πρώτο υποπαρ.ΣΤ1. του Ν. 4093/12)
Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται μεαπόφαση του Δημάρχουή του Προέδρου του Συνδέσμου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη δημοσίευση της.

Η λύση της εργασιακής σύμβασης επέρχεται με την κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο της κατά τα ανωτέρω αποφάσεως ή με την παρέλευση άπρακτης της 20ή μερης προθεσμίας, γίνεται δε αζημίως για τον οικείο φορέα.

Στην περίπτωση της έκπτωσης του Συμβούλου ή Συνεργάτη ή της αποχώρησης του Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, η λύση της εργασιακής σχέσης επέρχεται αυτοδικαίως και αζημίως για τον φορέα, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα. Κατά την αληθή έννοια της παραγράφου αυτής, στους αντικαταστάτες δημάρχων και προέδρων συνδέσμων περιλαμβάνονται και όσοι εκλέγονται σε νέα δημοτική περίοδο.(παρ 9 άρθρο 163 Ν. 3584/07),όπως συμπληρώθηκε με την παρ.6 του άρθρου 58 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118/14.05.2011 τεύχος Α')

Στην προκειμένη περίπτωση η λύση επέρχεται την 31η/12/2012 για τους ειδικούς συνεργάτες κλπ που θα αποφασίσει ο Δήμαρχος ότι η σύμβασή τους είναι πλεονάζουσα. Απαραίτητη είναι η έκδοση διαπιστωτικής πράξης, με την οποία θα προσδιορίζονται οι πλεονάζουσες συμβάσεις.

google page rank