Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εθνική Τράπεζα: Διευκολύνσεις και δάνεια στους πληγέντες από το σεισμό της Κεφαλονιάς!!!

 
Τη δέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.
   Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, αναφέρει ότι ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 στις νήσους Κεφαλονιά και Ιθάκης:
  Παρατείνει, κατά δύο μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων των πάσης φύσεως δανείων.
 Δεσμεύει, με δική της πρωτοβουλία, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.
   Οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα της Τράπεζας στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014, για παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών και την υποβολή αιτημάτων.
   Σημειώνεται ότι η  Ελληνική Ενωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες- μέλη της θα συνδράμουν ενεργά τις τοπικές κοινωνίες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μετά τους πρόσφατους σεισμούς.
  Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αποφάσισαν να παρασχεθεί δίμηνη (από την 27η Ιανουαρίου) αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων των πάσης φύσεως δανείων για το σύνολο των πιστούχων (δανειοληπτών και εγγυητών), οι οποίοι είναι ήδη πελάτες των τοπικών καταστημάτων τους, ή κατοικούν μόνιμα, ή έχουν την έδρα τους, εκεί.
  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα τοπικά καταστήματα από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή:  | iefimerida.gr
google page rank