Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ: Δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Κατούνας με πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone




Η Κατούνα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και τα γύρω χωριά που ανήκουν στο κέντρο πρωταγωνιστεί σε εκπομπή της Vodafone και του ΣΚΑΪ με θέμα τοπρόγραμμα τηλεϊατρικής που η εταιρεία σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες εφαρμόζει σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.
Το Κέντρο Υγείας Κατούνας και ο γενικός γιατρόςΦώτης Λιάβας είναι εφοδιασμένοι με ένα ειδικό φορητό βαλιτσάκι, το οποίο περιέχει σπιρόμετρο, οξύμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφο, σακχαρόμετρο, πιεσόμετρο και ένα tablet.
Ο γιατρός κάνει δωρεάν στους ασθενείς 5 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής. Μέσω του δικτύου της Vodafone στέλνει αυτόματα τις εξετάσεις στους ειδικευμένους πνευμονολόγους και καρδιολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και εντός 24ώρου λαμβάνει τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.
Με αυτόν τον τρόπο οι περίπου 7.000 κάτοικοι του ορεινού Ξηρομέρου που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Κατούνας απολαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο τους.
Εκτός από την Κατούνα, το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone εφαρμόζεται σε ακόμα 18 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Στην δραστηριότητα αυτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας “Φίλιππος ο Ακαρνάν” και τοkatounanews παραχώρησε δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό της περιοχής μας.
Η διαφήμιση ήδη άρχισε να παίζει στον ΣΚΑΪ.

Οι εξετάσεις αυτές ξεκίνησαν πιλοτικά είναι σε αρχικό στάδιο και θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση και αφίσες για την διαδικασία και θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, σε όλα τα χωριά και οικισμούς που υπάγονται στο κέντρο Υγείας Κατούνας (Κατούνα, Κωνωπίνα, Παπαδάτου, Φυτείες, Αγιος Στέφανος, Αετός, Άγιος Νικόλαος, Αρχοντοχώρι, Κομποτή, Αχυρά, Τρύφου, και Λουτράκι . 
* Για να λειτουργήσει φυσικά το πρόγραμμα αυτό όπως πρέπει, το οποίο θα εξυπηρετήσει πολλούς ασθενείς και να γλυτώσουν τεράστια έξοδα για τις εξετάσεις τους, θα πρέπει το Νοσοκομείο Αγρινίου να αποδεσμεύσει τους 2 γιατρούς που καλύπτουν τα όμορα χωριά του κέντρου Υγείας Κατούνας αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό που ανήκει σ' αυτό.


google page rank