Παρουσία αρχόντων και φορέων του νομού Αιτωλοακαρνανίας ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη συγκέντρωση για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, με μη ικανοποιητική συμμετοχή ωστόσο.
Η εκτελεστική/οργαμωτική επιτροπή η οποία και θα αναλάβει να οργανώσει το συλλαλητήριο αναμένεται να συσταθεί ύστερα από νέα συγκέντρωση η οποία και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου τονίζοντας ότι το σημερινό θέμα αφορά διαδικαστικούς λόγους για την κινητοποίηση του κόσμου σχετικά με το επερχόμενο συλλαλητήριο στις 27 Ιανουαρίου. «Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Ο Δήμος Αγρινίου θα είναι κλειστός», πρόσθεσε ο κ. Παπαναστασίου ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χ. Σταρακά πρότεινε το συλλαλητήριο να γίνει ταυτόχρονα και στις δυο πόλεις (Αγρίνιο -Μεσολόγγι).
Εκ νέου μίλησαν στη σημερινή συζήτηση οι φορείς οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το «παρών» έδωσε και ο κ. Κωνσταντόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Αιτωλοακαρνανίας αναφέροντας πως μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό για τα δυο νοσοκομεία.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος συνέχισε λέγοντας:
Ο κ. Κωνσταντόπουλος συνέχισε λέγοντας:
«Έθεσα και επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό και την Πέμπτη θα προσέλθει στη βουλή για να δώσει απαντήσεις. Θα είμαι στο πλευρό σας ως ένας πολίτης της Αιτωλοακαρνανίας. Οι όποιες κινητοποιήσεις πρέπει να γίνουν στα όρια του πολιτισμού. Θα πρέπει να υπάρξει και συνάντηση με τον υπουργό ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Θα πρότεινα τα συλλαλητήρια να γίνουν σε όλο το νομό κι όχι μόνο στις δύο πόλεις».
Ο κ. Παπαναστασίου σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντόπουλου λέγοντας πως «χορτάσαμε απαντήσεις και μεγάλα λόγια και κουραστήκαμε από όλα αυτά. Πρέπει να διατρανώσουμε το πρόβλημα».
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς λέγοντας πως η εκκλησία θα συμπαρασταθεί όσο περισσότερο μπορεί σε αυτό το διάβημα και πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχει η ενότητα αυτή μεταξύ μας για ένα πρόβλημα το οποίο είναι κοινό.
Ο κ. Παπαθανάσης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου δήλωσε κι εκείνος την συμπαράσταση του συλλόγου στο συλλαλητήριο. Το ίδιο δήλωσε και ο κ. Καλλίμορφος αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου ο οποίος είπε επίσης πως θα κάνουν κινήσεις προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το συλλαλητήριο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μωκος έδωσε στη δημοσιότητα κάποια προβλήματα των δύο νοσοκομείων και τόνισε, όπως και την προηγούμενη φορά, πως τα προβλήματα ξεκίνησαν κατά τη μεταφορά από το παλιό στο νέο κτήριο. «Η απόφαση μας για το συλλαλητήριο θα παρθεί την Τετάρτη και θα διεκδικήσουμε οτιδήποτε καλύτερο για το νοσοκομείο με οποιοδήποτε κόστος», συνέχισε.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Πεσίνης είπε με τη σειρά του: «Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση με λαϊκή αντίδραση. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα συμμετέχει με κλείσιμο των καταστημάτων όλη την ημέρα και πρέπει να παρθεί ανάλογη απόφαση και από τους βιοτέχνες αλλά και από το σύλλογο εστίασης. Τη μέρα του συλλαλητηρίου πρέπει να νεκρώσει κυριολεκτικά η πόλη».
Εν συνεχεία, ο κ. Καραμητσόπουλος από τη Β ΕΛΜΕ δήλωσε κι εκείνος τη συμμετοχή της Β” ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο και στη στάση εργασίας που θα προκηρύξει το μετοχικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
κ. Τηλιγάδας από την πλευρά του τόνισε πως θα χρειαστεί δουλειά για τον συντονισμό του συλλαλητηρίου και πως πρέπει να γίνει ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές ενώ ανέφερε επίσης πως πρέπει να γίνει συνέντευξη τύπου της επιτροπής που θα συσταθεί και που θα λειτουργήσει ως επικοινωνιακό εργαλείο για το συλλαλητήριο.
Εκπρόσωπος του ΔΙΣΤΗΜΑ Αγρινίου είπε πως αίτημα για το νοσοκομείο θα πρέπει να είναι η λειτουργία περισσότερων κλινών καθώς «λειτουργούν 120 κλίνες ενώ το νοσοκομείο έχει 440. «Η λογική «όλα στον ιδιώτη» πρέπει να φύγει από τη μέση».
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Θανάσης Γαλατάς είπε κι εκείνος πως είναι δεδομένο το πρόβλημα της Υγείας στο νομό και συνέχισε λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν δυναμικά χαρακτηριστικά και να είναι διαρκείας.
Ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Νοσοκομείου μίλησε ο κ. Καμμένος ο οποίος είπε πως υπάρχουν πράγματι σημαντικά προβλήματα στο νοσοκομείο τα οποία και έχουν απαξιώσει και αποδυναμώσει το νοσοκομείο και υποστήριξε την έκδοση ψηφίσματος.
Τριβή μέσω λεκτικών εντάσεων επικράτησε στη συνέχεια μεταξύ Δημάρχου και κ. Καμμένου σχετικά με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου στο συλλαλητήριο κλείσιμο η οποία συνεχίστηκε και από μεριάς κ. Καραμητσοπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι «δε θέλουμε κυβερνητικούς εκπροσώπους».
Τέλος, εκπρόσωπος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» μίλησε για διαρκή αγώνα απέναντι στην υγεία για την καλυτέρευση αυτής.
Τελικά αποφασίστηκε να βγει αφίσα και να κυκλοφορήσει ντουντούκα, οι οποίες και θα ενημερώνουν τους πολίτες για το συλλαλητήριο της επόμενης Τετάρτης. Τέλος αποφασίστηκε και μια συνέντευξη τύπου η οποία θα δοθεί από την οργανωτική επιτροπή στην Ένωση Συντακτών στην Αθήνα.
agrinioreport
agrinioreport