Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η Βουλγαρία μπαίνει στο ενεργειακό παιχνίδι δυναμικά.

Τη μετονομασία του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», σε «Bulgarian Stream», επιθυμεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, σύμφωνα με το EurActiv.
Την συγκεκριμένη επιθυμία παρουσίασε ο Μπορισόφ, καθώς οι σωλήνες μεταφοράς είναι βουλγαρικής κατασκευής και θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Μαύρης θάλασσας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο, δύο υπεράκτιοι αγωγοί από τη Ρωσία, με δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού, μπορούν να τροφοδοτήσουν τον κόμβο «Μπαλκάν», που βρίσκεται στο λιμάνι της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα.
Εάν η Ρωσία συμφωνήσει στην πώληση φυσικού αερίου στα σύνορα της Βουλγαρίας, όπως ανέφερε ο Μπορισόφ, τότε θα δημιουργηθεί ένας «Βουλγαρικός Αγωγός» και θα υπάρξει συμμόρφωση με το τρίτο Ενεργειακό Πακέτο, αλλά και με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. ......

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, δήλωσε στην «Deutsche Welle», ότι με την κατασκευή του κόμβου «Μπαλκάν» η Βουλγαρία, μπορεί να γίνει η κύρια χώρα διέλευσης του φυσικού αερίου για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, γεγονός που θα συζητηθεί, στις 27-28 Ιανουαρίου στη Σόφια, όπως ανέφερε .
Η συζήτηση για την οικονομική συνεργασία, θα γίνει κατά την συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής, της Βουλγαρίας με της Ρωσίας.
πηγή:  voicenews.gr
google page rank