Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

“190 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά”

Εκδηλώσεις στο Αιτωλικό με αφορμή την επέτειο της μεγάλης μάχης του Ντολμά... Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ολοκληρώθηκαν στο Αιτωλικό, οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής αφιερωμένες στον Γρηγόρη Λιακατά και τους υπερασπιστές του Ντολμά.
Πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι από το Δήμο Μεσολογγίου καθώς και το νομό, συμμετείχαν στην επέτειο των 190 χρόνων της μάχης του Ντολμά, η οποία περιελάμβανε πομπή τμημάτων παραδοσιακών ενδυμασιών συνοδεία φιλαρμονικών το βράδυ του Σαββάτου καθώς επίσης και το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού.
Στο μνημείο της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού, στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς. Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Αγ. Κότσαλος, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι.
Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:
Επιμέλεια: agriniovoice.gr
iaitoloakarnania
google page rank