Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Καταργείται το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λευκάδας

Η κατάργηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Λευκάδας με την επωνυμία «Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – Παιδεία – Κοινωνική μέριμνα – Αθλητισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον», που είχε συσταθεί το 2011 με την υπ΄ αριθ. 55/2011 απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου (δες το σχετικό ΦΕΚ), θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Δήμο.
Στις αρμοδιότητες του Νομικού Προσώπου είναι σήμερα η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών Λευκάδας, Βλυχού, Καρυάς και Βρεφονηπιακού Σταθμού Λευκάδας, των Βιβλιοθηκών Σφακιωτών και Αγίου Πέτρου Δ.Ε. Απολλωνίων, του Λαογραφικού Μουσείου Δ.Ε Σφακιωτών, του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων», του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Καρυάς», των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων των γηπέδων και των χώρων άθλησης, και του ΚΑΠΗ Λευκάδας.

Το προσωπικό που υπηρετεί στο ΝΠΔΔ καθίσταται προσωπικό του Δήμου και θα ενταχθεί σε αντίστοιχες θέσεις στον ΟΕΥ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας) του Δήμου, ο οποίος αναμένεται να τροποποιηθεί.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εκτιμάται, σύμφωνα με την εισήγηση, «ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και πιο αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων στους τομείς που σήμερα δραστηριοποιείται το Δημοτικό Νομικό πρόσωπο, και θα προκύψουν οικονομίες πόρων και προσωπικού», λαμβανομένου μάλιστα υπόψη και του γεγονότος ότι το Νομικό Πρόσωπο δεν είχε διοικητικό προσωπικό ούτε συγκροτημένες υπηρεσίες και υποστηρίζονταν ως τώρα από υπαλλήλους του δήμου.
google page rank