Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή την παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο άρσης βαρών σε πάγκο που διοργανώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Άρσης Βαρών σε πάγκο που έγινε στην Μαλαισία, καθώς ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των -107 κιλών σήκωσε 235 κιλά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Διπλή επιτυχία για την χώρα μας στην ίδια κατηγορία, αφού το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε άλλος ένας Έλληνας, ο Κώστας Δήμου με 220 κιλά.
Και οι δύο αθλητές, έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρόκρισή τους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.
 Ο Μάμαλος με επίδοση 235 κιλά, κατέλαβε την πρώτη θέση και πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του, ενώ ο Δήμου σήκωσε 220 κιλά στην πρώτη προσπάθεια (είχε δύο άκυρες στα 225 και τα 229κ.) και έδωσε το αγωνιστικό του στίγμα ενόψει του κορυφαίου αγωνιστικού ραντεβού της Βραζιλίας.
Η ελληνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο έχει εξασφαλίσει πέντε θέσεις για τους Αγώνες του Ρίο, ενώ στην κατηγορία του Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη ευελπιστεί σε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής, κάτι που θα γίνει γνωστό τον προσεχή Απρίλιο.
Ανάμεσά τους ο συνδημότης μας Δημήτρης Μπακοχρήστος που είχε προκριθεί για την Ολυμπιάδα.
Αναλυτικά:

1 χρυσό, 2 ασημένια, μια 4η και μια 5η θέση ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Πιο αναλυτικά ο Παύλος Μάμαλος με επίδοση 235kg κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 107kg, o Δημήτρης Μπακοχρήστος και ο Κώστας Δήμου σηκώνοντας 177kg και 220kg κατέκτησαν την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στις κατηγορίες των 54kg και +107kg αντίστοιχα. Ο Νίκος Γκουντάνης με επίδοση 175kg κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία των 65kg και ο Γκρέμης Μωϋσιάδης με 186kg την 5η θέση στην κατηγορία των 80kg. Πλέον η Εθνική μας Ομάδα μετράει αντίστροφα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου θα συμμετέχει με 5 ίσως και με 6 αθλητές καθώς λόγω ανακατατάξεων στην κατηγορία του ο Πασχάλης Κουλούμογλου βρίσκεται στην 8η θέση της Παγκόσμιας λίστας η οποία δίνει την απ' ευθείας πρόκριση ενώ ο Γκρέμης Μωϋσιάδης θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω της "wild card". Δημήτρης Μπακοχρήστος, Νίκος Γκουντάνης, Παύλος Μάμαλος και Κώστας Δήμου έχουν ήδη προκριθεί!
google page rank