Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποκλείστηκε η Πρέβεζα ως χώρος υποδοχής προσφύγων

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του PrevezaPosto και του δημοσιογράφου Δημήτρη Λούπα αποκλείεται η Πρέβεζα και η ευρύτερη περιοχή της να γίνει χώρος υποδοχής προσφύγων από τη Συρία και μεταναστών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν.
Κανένας χώρος της Πρέβεζας δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως χώρος υποδοχής προσφύγων, ενώ έχει απορριφθεί και η λύση του στρατοπέδου Φιλιππιάδας καθώς δεν υπάρχουν εκεί πλέον υποδομές, ούτε καν φράχτης.
Ο μοναδικός χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο είναι η πρώην παιδόπολη Αγίας Ελεούσας που βρίσκεται μεταξύ Ιωαννίνων και Ζίτσας. Κι αυτό επειδή ο στόχος των προσφύγων είναι να διασφαλίσουν έξοδο μέσω της Αλβανίας προς την κεντρική Ευρώπη. Αν και όταν αυτό γίνει γι΄αυτούς εφικτό.

Κατά συνέπεια δεν θα έμεναν κυρίως οι Σύριοι που μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, σε κανένα hot spot-χώρο φιλοξενίας που θα είχε μεγάλη απόσταση από την πύλη εξόδου τους.
Μετά τις εξελίξεις και το κλείσιμο συνόρων από την πλευρά της Αυστρίας, οι πρόσφυγες θέλουν να φτάσουν στη Γερμανία μέσω Αλβανίας και περνώντας στη συνέχεια από το Μαυροβούνιο. Ήδη σήμερα το πρωί στα σύνορα με την Αλβανία έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτοι πρόσφυγες (φωτό) και το ρεύμα προς την πλευρά της Ηπείρου θα συνεχιστεί.
Σε ότι αφορά τον στόχο των διακινητών που έχουν σχέδιο μεταφοράς μεταναστών από την πλευρά των ακτών του Ιονίου και κυρίως από τα παράλια της Πρέβεζας, δυσκολεύεται το παράνομο έργο τους,  αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα συναρμόδια Υπουργεία θα πάρουν τα αναγκαία μέτρα. Ήδη στα χέρια του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, από σήμερα το πρωί βρέθηκε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του PrevezaPosto (δείτε εδώ) και ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή η δράση του υποκόσμου θα εμποδιστεί.
google page rank