Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Δίκαια όλοι οι μαθητές του 1ου Δημ.Σχολείου απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων στην εκδήλωση που παρουσίασαν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου


Την Παρασκευή  16 Ιουνίου 2016, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, πανδαισία καλοκαιρινών ήχων και χρωμάτων, αστείρευτο ταλέντο και πολύ μεράκι από μικρούς και μεγάλους μαθητές συνέθεσαν τη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας. Το πρόγραμμα της γιορτής ξεκίνησε με τους μαθητές των πέντε μικρότερων τάξεων οι οποίοι  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Μουσικής, κ. Βασιλικής Κίκιλη και τους ήχους από τον ταμπουρά της, μας ταξίδεψαν, με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Με την βοήθεια της δασκάλας τους, κ Τάνιας Κόκοτα και της κ. Βασιλικής Κίκιλη, καθώς και τη σκηνοθετική συμβολή της κ. Βαγγελιώς Κουμαντάνη,  παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον ποιητή του Αιγαίου, Οδυσσέα Ελύτη και τον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο. Αποχαιρέτησαν το σχολείο τους με μία παράσταση βασισμένη στο ποίημα « Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ». 
Χορωδία των μαθητών τραγούδησε τρία υπέροχα μελοποιημένα κομμάτια του έργου, «Κάμποι της Σαλονίκης», «Το τρελοβάπορο», «Γεια σου, κ. Μενεξέ» με τη συνοδεία μιας μικρής ορχήστρας από τους μαθητές της τάξης, αποτελούμενη από ένα σαξόφωνο, ένα φλάουτο, ένα κλαρίνο, αρμόνιο και μία κιθάρα κι έχοντας την τεχνική υποστήριξη του Παναγιώτη Κτίστη.
Δίκαια όλοι οι μαθητές απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων για την εξαιρετική απόδοσή τους!
Η εκδήλωση έκλεισε με μικρές ταινιούλες με στιγμές των μαθητών από τη σχολική χρονιά που πέρασε. Η  ατμόσφαιρα γέμισε συγκίνηση και γλυκές μαθητικές αναμνήσεις, ιδιαίτερα για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, καθώς αποχαιρετούν τον χώρο του δημοτικού σχολείου για να περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στους συντελεστές της εκδήλωσης, καθώς παρουσίασαν ένα θέαμα , κατά γενική ομολογία, υψηλών προδιαγραφών και ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και δράσεις για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας.














google page rank