Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έκλεισε λόγω επικινδυνότητας ο δρόμος της Λαγκάδας προς Άγιο Νικήτα – Κάθισμα

Έκλεισε, μετά και τις επισημάνσεις της σελίδας μας (Δες εδώ) αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε στο δημοτικό συμβούλιο (Δες εδώ), λόγω επικινδυνότητας ο δρόμος της Λαγκάδας, που ενώνει τον κεντρικό με τον δυτικό παραλιακό οδικό άξονα. Η πρόσβαση προς Άγιο Νικήτα, Κάθισμα κ.λπ., γίνεται τώρα από παρακαμπτήριο δρόμο.
Επισκεφθήκαμε ξανά σήμερα το δρόμο. Πέρα από τα ήδη γνωστά σήματα ΚΟΚ που υπήρχαν, δηλαδή τα απαγορευτικά της εισόδου και του αδιεξόδου, τοποθετήθηκε τώρα επιπλέον μια μεγάλη δίγλωσση πινακίδα που γράφει: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και το σημαντικότερο έκλεισε και πρακτικά ο δρόμος με την τοποθέτηση μπαζών στην είσοδό του. 

Παράλληλα τοποθετήθηκε κάνα δυο χιλιόμετρα μετά τον Φρυά, στην διασταύρωση με το δρόμο που έχει προταθεί ως εναλλακτική λύση για την πρόσβαση προς τον δυτικό οδικό άξονα και περνά κάτω από τον οικισμό του Καβάλου, μια πινακίδα που δείχνει προς Άγιο Νικήτα – Τσουκαλάδες. Το ίδιο έγινε και με όλες τις άλλες διασταυρώσεις των δρόμων που ακολουθούν και έτσι οδηγούνται εύκολα οι οδηγοί προς τους Τσουκαλάδες.
Κάναμε για πρώτη φορά τη διαδρομή, μια όμορφη επίσης διαδρομή, που περνά μέσα από λιοστάσια και αμπέλια, με τις χαρακτηριστικές λιθιές που έστησαν με ιδρώτα και αίμα οι προγονοί μας να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο τοπίο. Και δεν είμαστε και μόνοι, αφού και αρκετοί άλλοι, ξένοι κυρίως τουρίστες, είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν πλέον αυτή την ασφαλή διαδρομή.
Οι άκρες του δρόμου είναι στο μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμένες από τους θάμνους και τα χόρτα, ενώ καλό θα ήταν να πέσει λίγη άσφαλτος σε δυο τρία σημεία του δρόμου που υπάρχουν λακκούβες.
Δεν κατεβήκαμε μέχρι τα Πευκούλια και δεν ξέρουμε τι έγινε στην έξοδο του δρόμου προς Άγιο Νικήτα. Όπως όμως ειπώθηκε θα καλυφθεί κι εκεί η πινακίδα που δείχνει στους οδηγούς το δρόμο προς Σφακιώτες – Καρυά.
Ελπίζουμε ο δρόμος να παραμείνει και στο μέλλον κλειστός, να μην αφαιρεθούν δηλαδή από κάποιους τα μπάζα, και σε ενάντια περίπτωση υποχρεούνται οι αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας και την υπεράσπιση της ζωής ντόπιων και επισκεπτών. Γιατί επιμένουμε ότι ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος.
google page rank