Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας – Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε Αχαΐας διαπίστωσε από κοντά σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που επισκέφθηκε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες αποκατάστασης των δρόμων.
«Με γρήγορο βηματισμό υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για αναβαθμισμένους οδικούς άξονες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Διεκδικήσαμε κι εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις ώστε να παρέμβουμε όπου απαιτείται, γιατί η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών παραμένει στις προτεραιότητές μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:  .....


«Στόχος μας είναι η άρση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της προσβασιμότητας και στα χωριά μας. Όπου έχουν καταγραφεί ανάγκες κι έχουν εντοπιστεί προβλήματα, η παρέμβασή μας είναι άμεση, ακριβώς επειδή νοιαζόμαστε για τον πολίτη και θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση - αποκατάσταση ζημιών, κοπή βλάστησης, καθαρισμοί τάφρων, πρανών ερεισμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Αχαΐας», προϋπολογισμού 810.000 ευρώ, έχουν εκτελεστεί εργασίες κοπής χόρτων, θάμνων και παρόδιας βλάστησης σε όλη την Αχαΐα και εξελίσσονται στη Δυτική Αχαΐα, στις περιοχές Σανταμέρι - Πόρτες - Καγκάδι - Μιχόι - Βελιτσές.
Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη «Επείγουσες συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Έχουν ήδη εκτελεστεί εργασίες ασφαλτόστρωσης στον άξονα Σανταμέρι - Πόρτες, οι οποίες διεκόπησαν λόγω του καιρού και θα συνεχιστούν μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.
Σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες κοπής χόρτων, θάμνων και παρόδιας βλάστησης στον οδικό άξονα που ξεκινά από τη Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και διέρχεται από την Άνω Αχαΐα, το Ελαιοχώρι, την Άρλα και τα Ζησιμαίικα.
Κατά τις επισκέψεις του στα έργα τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο περιφερειακός σύμβουλος – πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΔΕ Διονύσης Μαυρόγιαννης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος.


google page rank