Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ψάχνουμε ανθρώπους γύρω μας που να μη φεύγουν με την παραμικρή δυσκολία.

Ψάχνουμε κι επιζητούμε άτομα, που δε θα το βάζουν στα πόδια μόλις μια αναποδιά μας χτυπήσει την πόρτα.
Φυσικά και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα είναι πλάι μας σε κάθε άσχημη κατάσταση που βιώνουμε. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε άτομα από δίπλα μας ακόμα και στις χαρές μας. Δεν τα χάνουμε, όμως, επειδή εμείς οι ίδιοι πήραμε την απόφαση να τα απομακρύνουμε, αλλά γιατί εκείνοι δεν άντεξαν να μας βλέπουν ευτυχισμένους. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη χαρά μας, διότι η δική μας ευτυχία μετατρεπόταν σε δική τους λύπη, ή καλύτερα σε δική τους ζήλια.

Να αναζητάς, λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους που λυπούνται με τη λύπη σου και χαίρονται με τη χαρά σου. Αυτοί που θέλουν τα καλύτερα για σένα, είναι οι καλύτεροι για σένα. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για μια ομάδα ανθρώπων. Δεν ισχύει μόνο για τους φίλους ή μόνο για τους ερωτικούς συντρόφους σου. Ισχύει για όλους.

Μείνε μαζί με τους φίλους που έμειναν μαζί σου γιατί ήθελαν. Μείνε με τους φίλους που έκλαψαν μέσα τους όταν σε είδαν να κλαις και γέλασαν δύο φορές πιο δυνατά από σένα όταν σε είδαν να χαίρεσαι. Μείνε με τους φίλους που σε είδαν να πηγαίνεις μπροστά, να προοδεύεις, να πετυχαίνεις τους στόχους σου και δε ζήλεψαν ούτε ένα λεπτό παρά ένιωσαν υπερήφανοι. Μείνε με αυτούς που σου έδωσαν συμβουλές για το καλό σου κι όχι για να φας τα μούτρα σου. Αυτοί είναι που θέλουν τα καλύτερα για σένα.
Όσον αφορά στον έρωτα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, επειδή η λογική τείνει να δύσει ολοκληρωτικά. Έτσι, υπερβολικές καταστάσεις κι αντιδράσεις των συντρόφων σου, όπως είναι η ανεξέλεγκτη ζήλια ή ο επαναλαμβανόμενος έλεγχος στα προσωπικά σου δεδομένα, τις παρερμηνεύεις ως κάτι χαριτωμένο και φυσιολογικό. Γράψε λάθος!
Αυτός που θα είναι ο κατάλληλος για σένα δε θα σου στερήσει την παραμικρή ελευθερία σου. Δε θα σου απαγορεύσει ποτέ και τίποτα που να είναι για το καλό σου. Στην τελική, κάποιος που πραγματικά σε αγαπάει, θα σε αφήσει να κάνεις τις δικές σου επιλογές, θα σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία ακόμη κι αν γνωρίζει πως ο ίδιος πιθανόν πάψει να υπάρχει στα σχέδιά σου.
Τρίτη και σημαντικότερη ομάδα ανθρώπων στη ζωή σου, είναι η οικογένειά σου. Όλη η αγάπη, το ενδιαφέρον, η ανησυχία, οι θυσίες είναι τα πιο αληθινά δώρα που θα μπορούσε να σου προσφέρει ποτέ κάποιος. Απ’ την πρώτη στιγμή που γεννιέσαι είσαι στο επίκεντρο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σου δώσουν τα καλύτερα εφόδια για να πορευθείς στο δύσκολο μονοπάτι της ζωής.
Σε προικίζουν με αξίες, ιδέες, όνειρα, ήθος, αλλά ποτέ μα ποτέ δε σου ζητούν αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμά τους είναι η δική σου πρόοδος κι επιτυχία. Το δικό τους δώρο είναι να σε δουν να πετυχαίνεις ως άνθρωπος, να φτάνεις ψηλά και να στοχεύεις ακόμα υψηλότερα. Ίσως, τελικά, να ‘ναι και οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν να σε βλέπουν να είσαι πάντα καλύτερα απ’ αυτούς.
Όπως και να ‘χει, εσύ να επιλέγεις να μένεις με τους καλύτερους. Είτε αυτοί λέγονται φίλοι, είτε έρωτες, είτε συγγενείς. Κανείς δεν είπε πως είναι πολλοί. Είναι λίγοι, αρκετοί όμως για να σου προσφέρουν αυτά που πρέπει. Είναι αρκετοί για να σου αποδείξουν πως το αληθινό υπάρχει ακόμα και σήμερα. Αρκετοί για να σε βοηθήσουν, να σε νουθετήσουν, να σε στηρίξουν. Είναι αρκετοί για να καλύψουν και το πιο μεγάλο κενό σου. Είναι αρκετοί για να επιτελέσουν το «καθήκον» τους, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ το δικό σου το καλό. Κι αυτοί που επιδιώκουν το δικό σου το καλό είναι πάντα οι καλύτεροι για σένα.

Συντάκτης: Ανδριάνα Νίκου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
πηγή : pillowfights.gr


google page rank