Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΟΥΝΑ: Θωρακίζουν τα σπίτια τους και βάζουν κάμερες με συναγερμούς λόγω «Άγριλου»

Μιας και δεν πιστεύουν και ούτε ελπίζουν σε τίποτα από Δήμο, Περιφέρεια και Βουλευτές φοβούμενοι στην δημιουργία Δομής Μεταναστών στον Άγριλο, άρχισαν αρκετοί Κατουνιώτες να θωρακίζουν από μόνοι τους τα σπιτικά τους και τα καταστήματα τους. 
Με το άκουσμα και τον ερχομό μεταναστών η Κατούνα που είναι ένα από τα πιο κοντινά χωριά στον Άγριλο, είναι σίγουρο πως το μέλλον της δεν θα είναι και τόσο ευχάριστο μιας και όλοι βλέπουν τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχουν Δομές ή HOT SPOT μεταναστών. 
Ξεκίνησαν και τοποθετούν κάμερες και συναγερμούς ασφαλείας, πρώτα απ’ όλα ξεκίνησαν ορισμένα καταστήματα που δεν είχαν, αλλά τις τελευταίες μέρες άρχισαν να τοποθετούν και στα σπίτια τους. 
Μάλιστα ορισμένοι έχουν τοποθετήσει και πόρτες ασφαλείας.
Η περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα και ένα τέτοιο γεγονός όπως δημιουργία δομής μεταναστών στον Άγριλο θα έφερνε σε δυσκολότερη κατάσταση πρώτα απ’ όλα την Κατούνα και δευτερευόντως τα υπόλοιπα χωριά της ενότητας Μεδεώνος. 
Είναι κοινή πεποίθηση και περιττεύει να αποδείξουμε ότι η γενικότερη κατάσταση στην περιοχή μας επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχουμε αναδείξει πολλές φορές πως σημαντικές υποδομές αφέθηκαν στην τύχη τους, εγκαταλείφθηκαν, και άλλες απλά μετέφεραν την δραστηριότητα τους, αφαιρέθηκε κάθε πλουτοπαραγωγικός παράγοντας αφήνοντας την περιοχή στο έλεος και στην υπανάπτυξη και οι ευθύνες ανήκουν σε όλους, άσχετα αν κανείς δεν έχει την γενναιότητα και την ευθιξία να αναλάβει το δικό του μερίδιο, είτε λέγεται Δήμος, είτε Περιφέρεια, είτε κεντρικό κράτος και βουλευτές. 
Το Κέντρο Υγείας συνεχίζει να υπολειτουργεί παρά τις υποσχέσεις και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τους κατοίκους μας, απογεύματα και Σαββατοκύριακα είναι κλειστό, το Α.Τ. Κατούνας έχει τεράστια έλλειψη δυναμικού, η ανεργία έφθασε το 50% με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ο τόπος αφημένος στην τύχη του, με πληθυσμό που γερνάει, χωρίς ευκαιρίες και προοπτική ανάπτυξης, αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.. 
Αν λοιπόν αυτή είναι η πρόταση για την ανάπτυξη του τόπου που μας προσφέρεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., αν έτσι η περιοχή μας θα μπει ξανά στον χάρτη, διαφωνούμε, άλλες προτάσεις περιμένουμε, παρότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι αποφάσεις είχαν ήδη ληφθεί ερήμην μας, από την πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό και τελικά οι μετανάστες δεν πάνε «Κολωνάκι», όλα δείχνουν «Άγριλο». 
Μακάρι τα γεγονότα να μας διαψεύσουν.  
Προκαλεί δε επίσης εντύπωση η παντελής απουσία της Περιφέρειας από όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και σύμβουλοι πρόσφατα ήταν στην πλατεία στου χωριού μας, προφανώς η συμμετοχή σε εκδηλώσεις είναι ευχάριστη, το να πάρεις θέση στα προβλήματα ενέχει κινδύνους και συνήθως είναι δυσάρεστο καθήκον. 
Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν, όχι γιατί στερούνται ευαισθησίας, αγάπης και αίσθησης φιλοξενίας προς τους διοκιμαζόμενους συνανθρώπους τους, αλλά οι αμείλικτοι αριθμοί και τα γεγονότα δείχνουν ότι όταν τέτοιες δομές γίνονται χωρίς σοβαρή προετοιμασία και σχέδιο, προσβάλλουν καταρχήν τους ίδιους τους φιλοξενούμενος ως ανθρώπους και δυστυχώς λόγω ανοργανωσιάς και έλλειψης σοβαρών υποδομών, συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων. 
Ενώ στην συγκέντρωση στο Άγριλο καμία παρουσία και από τους ελάχιστους, ποιος να πρωτοκρυφτεί, καμία φωτο.  
Η κεντρική εξουσία αποφάσισε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, από αλλού το περίμεναν και από άλλους τους ήρθε. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank