Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Οριστικοποιείται ο Άγριλος και νέες αντιδράσεις ενόψει

Σήμερα, Τρίτη, θα συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών 20 στον αριθμό σε οκτώ περιφέρειες μεταξύ των οποίων και η Δυτική Ελλάδα.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό, Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόκειται να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις και για τις οκτώ περιφέρειες. 
Σε αυτή αναμένεται να οριστικοποιηθεί η χρήση του παλιού στρατοπέδου στον Άγριλο Αμφιλοχίας για τη δημιουργία δομή «ελεγχόμενης φιλοξενίας» για πρόσφυγες και μετανάστες. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται φυσικά και οι ανακοινώσεις αναφορικά με τον αριθμό των «φιλοξενούμενων». 
Εξάλλου μία από τις βασικές αιτίες των αντιδράσεων και στην Αμφιλοχία και σε άλλα μέρη όπου σχεδιάζονται τέτοιες δομές είναι το γεγονός ότι ο προτεινόμενος αριθμός ξεπερνά την ποσόστωση του 1% σε σχέση με τους τοπικούς πληθυσμούς, που είχε τεθεί αρχικά από την κυβέρνηση. 
Με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοπικές αντιδράσεις που έχουν προαναγγελθεί ως δυναμικότερες…

sinidisi.gr
google page rank