Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει συμπολίτης μας για το ζήτημα των αδέσποτων

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά ταλαιπωρεί τη πόλη μας εδώ και αρκετά χρόνια.

Ούτε η προηγούμενη, αλλά απ’ ότι φαίνεται ούτε και η σημερινή δημοτική αρχή, μπόρεσαν να δώσουν λύση στο ζήτημα. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα οι επιθέσεις εις βάρος συμπολιτών μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη στα αδέσποτα τα οποία οπωσδήποτε χρειάζονται την φροντίδα και την προστασία από τους υπεύθυνους. 
Όπως πληροφορηθήκαμε συμπολίτης μας που το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα έξω από το κολυμβητήριο, και ο οποίος νοσηλεύθηκε για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο, απευθύνθηκε στον Δικηγόρο κ. Βασίλειο Γιάπρο προκειμένου να αποζημιωθεί. Το PrevezaBest επικοινώνησε με τον κ. Γιάπρο ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία μας και μεταξύ άλλων μας τόνισε τα εξής:
«Υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προσδιορίζει επακριβώς ποιος έχει την ευθύνη για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την λειτουργία των καταφυγίων. Σε κάθε Δήμο υπάρχει ειδική Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Έχω λάβει εντολή από συμπολίτη μας για την άσκηση αγωγής εις βάρος των υπευθύνων προκειμένου να αποζημιωθεί για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ύστερα από επίθεση που δέχθηκε έξω από το χώρο του κολυμβητηρίου. Για το ζήτημα υπάρχει πρόσφατη νομολογία, σε πρώτο βαθμό, όπου σε ανάλογη περίπτωση, σε άλλη πόλη, όχι στην Πρέβεζα, υποχρεώθηκε ο Δήμος να αποζημιώσει πολίτη. Αμέσως μόλις αρθεί η απόφαση με την οποία έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας η σχετική αγωγή».
Χρήστος Ανεμοζάλης


google page rank