Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

To katouna News μαζί σας με τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας #Μένουμε σπίτι #

To katouna News καταβάλει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μεταδώσει απευθείας τις θρησκευτικές τελετές την Μεγάλη Βδομάδα μέχρι την Ανάσταση από τον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας. 

Το φετινό Πάσχα στις εκκλησίες, θα είναι χωρίς πιστούς και με τον ελάχιστο λειτουργό - προσωπικό, όπως προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, λόγω Κορωνοιού. Ελπίζουμε έτσι πως σε κάθε σπίτι θα ακουστούν όλα τα Ευαγγέλια της Μ. Εβδομάδας, όπως και το Χριστός Ανέστη από τον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας. 

Επίσης θεωρούμε χρέος μας να σας παρουσιάζουμε καθημερινά τις μέρες των παθών του κυρίου από διάφορα βίντεο παλαιοτέρων χρόνων στην Κατούνα, όπως και σε γύρω χωριά της περιοχής μας, που έχουμε στο αρχείο του katouna news. Πιστεύοντας έτσι πως θα σας κρατούμε συντροφιά, κάνοντας υπομονή και προσευχή, έτσι ώστε να περάσει το μεγάλο κακό που βρήκε την ανθρωπότητα και του χρόνου τέτοια μέρα να μην λείπει κανένας. 



Ειδικότερα, η ΚΥΑ προβλέπει: 

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. 
β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ. 
γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού. 
δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας. 
Η ΚΥΑ εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα (από 12.04.2020 έως και 20.4.2020).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 


google page rank