Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου καταγγέλει επίθεση με μαχαίρι από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Έχει παρεκτραπεί η κατάσταση στον δήμο Ξηρομέρου όπου η δημοτική αρχή προβαίνει σε διακοπές παράνομων υδροδοτήσεων αλλά τα συνεργεία δέχονται προπηλακισμούς και απειλές.

Προ ημερών η δημοτική αρχή τόνισε πως έχει δεσμευτεί προγραμματικά για τάξη, νοικοκυριό και επιβολή της νομιμότητας στην ύδρευση εκφράζοντας στήριξη στον αντιδήμαρχο ύδρευσης Φίλλιπο Σαμαλέκο καταδικάζοντας «απερίφραστα έκνομες πράξεις εναντίον του».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτει ο κ. Σαμαλέκος, την Δευτέρα 29-06-2020 δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα ο όποιος άρπαξε μαχαίρι από το αγροτικό αυτοκίνητο και όρμησε επάνω του ωστόσο κατάφερε να διαφύγει με την βοήθεια των υδραυλικών και ενός άλλου παρευρισκόμενου δημότη.
Υποστηρίζει μάλιστα πως μετά από σχετική έρευνα και με τη βοήθεια της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι αυτός που του επιτέθηκε ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Π. Στάικου .
Ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου μάλιστα ζητά να έρθει η “άνανδρη και αδικαιολόγητη επίθεση” σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικαστεί από όλες τις παρατάξεις .
Ζητά επίσης να ενημερωθεί η πολιτεία , το υπουργείο Εσωτερικών και η Αστυνομική Διεύθυνση για τα φαινόμενα αυτά και να ζητηθεί η συνδρομή τους.
Αναλυτικά υποστηρίζει ο κ. Σαμαλέκος στην εισήγηση που πρόκειται να εκφράσει στο δημοτικό συμβούλιο:

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε γίνεται μια σημαντική προσπάθεια της τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας ύδρευσης να τηρηθεί ο κανονισμός ύδρευσης και να σταματήσει το εκτεταμένο φαινόμενο των παράνομων παροχών και υδροδοτήσεων.
Πάνω στη προσπάθεια αυτή δεχόμαστε και οι υδραυλικοί αλλά και εγώ προσωπικά απειλές, προπηλακισμούς βρισιές και τραμπουκισμούς το οποίο συμβαίνει σε κάθε έλεγχο και για αυτό ζητάμε πάντα τη συνδρομή αστυνομίας.
Τη Δευτέρα όμως 29-06-2020 γύρω στις 1100 και ενώ σταμάτησα στα Υδροφύλια να χαιρετίσω το συνεργείο και να δω αν συμβαίνει κάτι, δέχθηκα επίθεση από άγνωστο ο όποιος άρπαξε μαχαίρι από το αγροτικό αυτοκίνητο και όρμησε επάνω μου . Κατάφερα να διαφύγω με την βοήθεια των υδραυλικών και ενός άλλου παρευρισκόμενου δημότη.
Είναι γεγονός ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν στήσει ένα παρακράτος με τη ύδρευση ενθαρρύνοντας τις παράνομες παροχές η δείχνοντας ανοχή, χωρίς να γίνεται συντήρηση των αντλιοστασίων ,χωρίς καταμετρήσεις υδρομέτρων χωρίς είσπραξη τελών με αποτέλεσμα την καταδίκη με αυξημένα τέλη των συνεπών πολιτών.
Μετά από σχετική έρευνα και με τη βοήθεια της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι αυτός που μου επιτέθηκε ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ Στάικου .
Είναι προφανές ότι σε αυτό το καθεστώς και με δεδομένες τις απειλές και απόπειρες η ούτως άλλως αδύναμη υπηρεσία ύδρευσης δεν μπορεί να λειτουργήσει
και να επιτελέσει το σκοπό της. Ήδη οι υδραυλικοί αρνούνται να προβούν σε έλεγχο παράνομων υδροδοτήσεων φοβούμενοι για τη ζωή τους.
Είναι προφανές επίσης ότι στο σημείο αυτό βρέθηκα εκτελώντας τα καθήκοντα του αντιδημάρχου και της Δημοτικής Αρχής εκλεγμένα όργανα του Ελληνικού Λαού και όχι σαν ιδιώτης.
Τον άνθρωπό αυτόν με βεβαρημένο ιστορικό δεν τον γνωρίζω ούτε είχα μιλήσει ποτέ μαζί του.
Για του λόγους αυτούς ζητώ
α) Να έρθει η άνανδρη και αδικαιολόγητη επίθεση στο πρόσωπό μου σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικαστεί από όλες τις παρατάξεις.
β) Να ενημερωθεί η πολιτεία , το υπουργείο εσωτερικών και η αστυνομική διευθυνση Αιτωλοακαρνανίας για τα φαινόμενα αυτά και να ζητηθεί η συνδρομή τους
για να προστατευτούν οι ζωές μας και να παταχθεί το φαινόμενο των απειλών,εκβιασμών και τρομοκρατίας στήν υπηρεσία ύδρευσης.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας
Με εκτίμηση,
Φίλιππος Σαμαλέκος
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

google page rank