Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: «Ψυχρολουσία» με 1259 νέα κρούσματα και 102 διασωληνωμένους

295 κρούσματα στην Αττική, 291 στη Θεσσαλονίκη -Tέσσερα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία- Στους 102 οι διασωληνωμένοι – Δώδεκα θάνατοι το τελευταίο 24ωρο . «Προ των πυλών η εκθετική αύξηση του κορωνοϊού στην χώρα μας» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Νέο «αρνητικό ρεκόρ» κρουσμάτων στην χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ ενώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ξεπέρασε τους 100.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την τρίτη 1.259 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση τόνισε πως από τα 1.259 κρούσματα τα 295 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη.
Είναι σαφείς οι ενδείξεις επέκτασης της νόσου είπε το μέλος της Επιτροπής και τόνισε με έμφαση ότι είναι προ των πυλών η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας.
Τσιόδρας: Μόνη μας ελπίδα για τον κορονοϊό η μάσκα – Σύντομα θα έχουμε εμβόλια 
Ερχονται πολύ δύσκολες μέρες, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού
Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε εκτάκτως στην ενημέρωση κατά του κορονοϊού, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.
«Είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά. Με ήρεμη συνείδηση λέω ότι δεν χάνουμε όμως την ελπίδα» είπε ξεκινώντας να μιλά ο κ. Τσιόδρας. «Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα. Το ξέραμε; Το περιμέναμε; Ναι. Δεν είναι ώρα μόνον ευθύνης, είναι ώρα συνείδησης. Είναι μία επιλογή ότι αυτό θα κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε ότι μόνη μας ελπίδα απέναντι στον κορονοϊό είναι η μάσκα και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο.
Lockdown σε Σέρρες και Ιωάννινα
Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, Σέρρες και Ιωάννινα μπαίνουν στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εν τω μεταξύ Νάξος και Ροδόπη, αλλάζουν χρώμα στον υγειονομικό χάρτη κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβαίνοντας επίπεδο από 2 σε 3, την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου.
Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η κατάσταση είναι οριακή λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. «Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου του υγειονομικού χάρτη κορονοϊού προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Σερρών.
Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 1.259 νέων κρουσμάτων
– 62 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 295 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 291 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

– 47 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 5 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

– 61 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 51 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Χίου

43 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πληροφορίες και απο ethnos.gr και protothema.gr

 

google page rank