Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Αγρίνιο: Διαμαρτυρίες ρομά-έκλεισαν την εθνικη οδό στον Αγιο Δημήτριο


Σε διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει αυτήν την ώρα δεκάδες ρομά στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο διαμαρτυριών για τον θάνατο νεαρού ρομα στην Μεσσήνη μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από κάτοικο.
Διαμαρτυρίες ρομά έγιναν νωρίτερα και στην εθνικη οδό Κορίνθου – Πατρών.
Αυτήν την ώρα περίπου 50 άτομα έχουν κλείσει και την εθνικη οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.


Την Δευτέρα στη Μεσσήνη, αναστάτωση προκάλεσε η ανθρωποκτονία του 18χρονου Ρομά από έναν 63χρονο στο χωριό Πιπερίτσα.
Ο 63χρονος Έλληνας συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του 18χρονου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 63χρονος αντελήφθη να έχουν εισέλθει και να ερευνούν την οικία του τρία άτομα, τα οποία – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – ήταν ο 18χρονος και δυο ανήλικοι ρομά.
Και οι τρεις τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ένας από αυτούς απώθησε τον 63χρονο, ο οποίος, στη συνέχεια, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σημείο που διέφυγαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.
Οι δυο ανήλικοι, λίγο αργότερα, προσήλθαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Βίντεο από την ε.ο. Κορίνθου – Πατρών:

https://www.agriniopress.gr/
google page rank