Ετικέτες

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

Τριανταφυλλάκης: Θα Υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των Δημοτών και της περιοχής!


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον aeras fm και στην Νανά Θεοδωροπούλου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση των οικονομικών του δήμου και το σχεδιασμό νέων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Π.Ο.Α.Υ. για την οποία είπε ότι αντιτίθεται στην αναπτυξιακή προοπτική και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου, δεν λαμβάνει υπόψιν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου στο επιχειρησιακό 2015-2020 .
”Η νέα δημοτική αρχή, οι τοπικές κοινότητες και οι τοπικοί φορείς με αποφάσεις και σειρά δράσεων, αντιδρούμε για να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη χωροθέτηση. Ειδικά, για το παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μύτικα, είμαστε ανυποχώρητοι, γιατί αποτελεί την τράπεζα γης, για αναψυχή, ήπια τουριστική ανάπτυξη, αλιεία και άλλες δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την περιοχή μας. Η κατάληψη του παραλιακού μετώπου από ιχθυοκαλλιεργητικούς κλωβούς, θα ανατρέψει οποιονδήποτε σχεδιασμό σε μια αναπτυξιακή προοπτική μέσω του τουρισμού.
 Για 35 χρόνια η τοπική κοινωνία συμβιώνει αρμονικά με τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, αναγνωρίζει το κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, μέσω των θέσεων εργασίας, όμως υπάρχει έντονη αντίδραση στην επεκτατική πολιτική των επενδυτών, σε περιοχές που προσφέρονται για ισόρροπη ανάπτυξη σε άλλους κλάδους. Το μοντέλο της μονόπλευρης ανάπτυξης το έζησε η περιοχή μας με την καλλιέργεια του καπνού, που οδήγησε σε ερημοποίηση του Δήμου Ξηρομέρου.
Ζητάμε να μην υπογραφεί και εγκριθεί η συγκεκριμένη μελέτη χωροθέτησης Π.Ο.Α.Υ. και σε πνεύμα συνεργασίας, σε εκ νέου χωροθέτηση, να ληφθούν υπόψιν τα επιχειρήματα των φορέων του Δήμου (αλιείς, εμπορικοί σύλλογοι, τουριστικά καταλύματα) και του Δήμου” ανέφερε ο κ.Τριανταφυλλάκης και κάλεσε όλους και κυρίως τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.