Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

(Βασίλης Καραμάνης απο την Κατούνα) Διασώστης ΕΚΑΒ Αγρινίου: σας θέλουμε δίπλα μας όχι απέναντι

 

Δημόσια παρέμβαση έκανε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού τους κόλπους του ΕΚΑΒ Αγρινίου.
Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν πως έχουν ληφθεί σε συνεργασία με την πολιτεία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα πρωτόκολλα όλα τηρούνται κατά γράμμα.
Ωστόσο προβληματισε η εξής διαπίστωση: « Είναι λοιπόν άκρως απαράδεκτη η συμπεριφορά μερίδας συμπολιτών που ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία εναντίων μας και εναντίων των οικογενειών μας, αυτό λέγεται μπούλινγκ».
Η ανακοίνωση καταλήγει με την έκκληση: « Γι’ αυτό λοιπόν κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς (τους πολίτες) να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε μέσα στην κοινωνία ακούμε και βλέπουμε και μας θλίβει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά».
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται η συγκινητική αναρτηση ενός διασώστη του ΕΚΑΒ Αγρινίου, του Βασίλη Καραμάνη. “Σε αυτή την μάχη, που οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ δίνουν για το καλό των πολιτών με κίνδυνο την ζωή τους και των οικογενειών τους, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και όχι απέναντι”, αναφέρει.
Η ανάρτηση:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;
Έφτασε η ώρα να βρεθούμε και στην πόλη μας πρόσωπο με πρόσωπο με την πανδημία. Μια πανδημία που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Μια πανδημία που σκορπίζει θλίψη, φόβο και πόνο.
Σε αυτή την πανδημία, όπως είναι φυσικό οι πρώτες ασπίδες του συστήματος υγείας είναι οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ.
Άνθρωποι με σθένος, γνώση, πείσμα και αγάπη για την δουλειά τους, ρίχνονται στην μάχη, χωρίς περιθώρια δειλίας. Μια μάχη που όμως φυσικό επακόλουθο είναι να έχει και λαβωματιές. Και ποιός θα έχει λαβωματιές, αν δεν έχει εκείνος που είναι στην πρώτη γραμμή; Λαβωματιές που σε λίγο θα γιάνουν και τότε πάλι στην πρώτη γραμμή θα είμαστε ΌΛΟΙ, αδίστακτα.
Σε αυτή την μάχη, που οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ δίνουν για το καλό των πολιτών με κίνδυνο την ζωή τους και των οικογενειών τους, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, σας θέλουμε όλους δίπλα μας και όχι απέναντι.
Πολιτεία, πολίτες και εργαζόμενοι στην υγεία μια γροθιά μέχρι τέλους για να νικήσουμε.
Σας θέλουμε δίπλα μας για να μην λυγίσουμε. Διότι οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΕΚΑΒ ως γνωστόν, δεν έχουν να διαχειριστούν μόνο την πανδημία, αλλά και τόσα άλλα καθημερινά περιστατικά.
Κακόβουλες κριτικές και σχόλια, παραπληροφόρηση, πανικός και περιφρόνηση, που με λύπη εισπράττουμε τις τελευταίες μέρες, δεν χωράνε.
Η κατάσταση στο ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι ελεγχόμενη και θα παραμείνει ελεγχόμενη χάρη σε κάποιους ανθρώπους που δεν κοπιάζουν να αγωνίζονται για την δημόσια υγεία.
Έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα από την πρώτη στιγμή για την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων.
Οι συνάδελφοι που νοσούν αναρρώνουν και σύντομα θα είναι πάλι μαζί μας στην κοινωνία, το ΕΚΑΒ και στις οικογένειές τους που τόσο αγωνιούν.
Τέλος, κάνετε χρήση ασθενοφόρου και των δομών υγείας μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Προστατέψτε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας.
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.


 

google page rank