Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Προβάδισμα ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την ΑΥΓΗ. Απογοήτευση και δυσαρέσκεια των πολιτών

Απογοήτευση και δυσαρέσκεια αντανακλά το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ».
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση με ορισμένες μικρές εκλάμψεις εμπιστοσύνης από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές (25%) αλλά και ΚΚΕ (9%).
Το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από την αντιπολίτευση.
Ένας στους δύο Έλληνες (51%) εκτιμά ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ κρίνουν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% των ερωτηθέντων κρίνει πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.
Πρόκειται για ανατροπή σκηνικού στο συγκεκριμένο ερώτημα για τις έρευνες της Public Issue, καθότι τους προηγούμενους μήνες η πλειοψηφία εμφανιζόταν αντίθετη σε πρόωρη κάλπη.

Tο 36% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ θα ήταν καταλληλότερη για την χώρα, ενώ μόλις το 14% δίνει «θετική ψήφο» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας η απάντηση για το 45% είναι «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο οργή (32%) χαρακτηρίζει κυρίως τους δεύτερους, ενώ ελπίδα (14%) τους πρώτους.
google page rank