Ετικέτες

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το πρωί   οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τις σημαίες των σχολείων για την  επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε από τον ιερέα π. Άγγελο Παναγιωτίδη. 
Καθότι   η  28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για ολόκληρο το  Έθνος μας. Είναι ημέρα μνήμης του ένδοξου αγώνα των Ελλήνων για την εξασφάλιση της ελευθερίας. Είναι όμως και ημέρα τιμής όλων εκείνων που με σθένος και μεγάλη δύναμη ψυχής αγωνίστηκαν ηρωικά, θυσιάζοντας την ζωή τους και με αυταπάρνηση αντιστάθηκαν στην σκλαβιά, ενωμένοι και αφοσιωμένοι στο χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και την ελευθερία της.
Ακολούθως μέσα στο Ναό εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας.
Στη συνέχεια γύρω στις 11:00 έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ήρωα Γιαννάκη Σουλτάνη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Τραυλοστάθη Δημήτριο, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο.
Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία. 
Και το κλείσιμο των επετειακών εκδηλώσεων έγινε με την  μαθητική παρέλαση υπό την εποπτεία του Γυμνασιάρχη κ. Απόστολου Καραγιώργου
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ