Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γιόρτασε ο αφέντης Άι Δημήτρης της Παλαίρου


Πλήθος κόσμου και πάλι φέτος στην Γιορτή του αφέντη Αι Δημήτρη ανηφόρησαν προς το ιστορικό Μοναστήρι του.
Ο καιρός βοήθησε πάρα πολύ έτσι ώστε να προσέλθουν να προσκυνήσουν από πολλά μέρη και γύρω περιοχές.
Οι Πανηγυρικές Εκδηλώσεις εις μνήμην του Αγίου Δημητρίου που ξεκίνησαν την Τρίτη 25/10/2016 με τον Μέγα Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας που τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριο Τριάντη και τον πάτερ Χρυσόστομο από την Κατούνα όπως και τον ιερέα της Παλαίρου πάτερ Κώστα Γατσούλη.
Ολοκληρώθηκαν την επομένη εις μνήμη του Αι Δμήτρη αφού τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερέα της Παλαίρου πάτερ Κώστα Γατσούλη. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαίρου «Ο Άγιος Δημήτριος», αλλά για μια ακόμα φορά πραγματοποιήθηκε ιππική παρέλαση με πολλούς καβαλάρηδες και άλογα από Πάλαιρο και τις γύρω περιοχές.  Στην είσοδο της Ιεράς Μονής τους περίμενε ο Ιερέας που τους έδινε το αντίδωρο και εκπρόσωπος τους  ο Γιάννης Μίχος απένειμε αναμνηστικά μετάλλια του Αγίου Δημητρίου στους καβαλάρηδες για την συμμετοχή τους.
Ήταν ένα όμορφο εορταστικό διήμερο στο Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που προστατεύει την  Ζαβέρδα και βρίσκεται στις παρυφές της δυτικής πλευράς των ακαρνανικών και της κορυφής Τσερεκας.
Απο τις αρχές του τόπου διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Κώστα Φραδέλο, τον πρόεδρο της Ζαβέρδας Δημήτριο Στάχτιαρη και τον τοπικό σύμβουλο Τσαντιώτη Θάνο.  
Χρόνια πολλά σε όλους και να τους προστατεύει ο Άγιος Δημήτρης καμάρι της Ζαβέρδας.




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:



































































































ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank