Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ



Με την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου  ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Παλαίρου.
Στην Δοξολογία παρόντες εκπρόσωποι, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, φορείς, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των  σχολείων καθώς και αρκετός κόσμος.
Με το τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την Μαθήτρια Λυκείου Σωτηρία Μπουρδούβαλη.
Έπειτα ξεκίνησε η   μαθητική παρέλαση στην κεντρική οδό που κατευθύνεται στην παραλία Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους μαθητές  των σχολείων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Παλαίρου να παρελαύνει.
Με την ολοκλήρωση της παρέλασης τα σχολεία τοποθετήθηκαν στην πλατεία απέναντι από το Ηρώο και ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες πεσόντες του ’40 και τελέσθηκε από τον πάτερ Κώστα Γατσούλη και τον Ιεροψάλτη Θεόδωρο Φραδέλο.
Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η Καθηγήτρια Παπαδημητρίου Ευγενία 
Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, πρώτος κατέθεσε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης  και ακολούθησαν  ο Πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου 
Κώστας Μπαλατσούρας, εκπρόσωπος του Αστυνομικού  τμήματος, τα σχολεία της Παλαίρου,  η πρόεδρος  του εικαστικού Πολιτιστικός Συλλόγου Παλαίρου 
«χρώματα» Σπυριδούλα Ζερβούλη και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "ο Άγιος Δημήτριος" Στέλλα Παπαδοπούλου.
Οι επετειακές εκδηλώσεις έκλεισαν αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Παρόντες ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Φραδέλος Κώστας, ο αντιπρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης Σιδεράς και το μέλος του τοπικού συμβουλίου Θάνος Τσαντιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 








































































google page rank