Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός 65χρονος διαδηλωτής από ανακοπή καρδιάς στο Σύνταγμα


    Τραγωδία κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 65χρονος που συμμετείχε στην πορεία, έχασε τη ζωή του κατά τη μεταφορά του από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», λίγο αφότου αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος διαδηλωτής έπαθε ανακοπή καρδιάς στις 13:50 κι ενώ συμμετείχε στην πορεία, που εκείνη τη στιγμή βρισκόνταν στην οδό Φιλελλήνων....
    O άτυχος διαδηλωτής έπαθε ανακοπή περίπου στις 13:50 και ενώ συμμετείχε στην πορεία, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων.
     Ο άτυχος άνδρας φέρεται να είπε στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές ότι αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, λίγο πριν ξαπλώσει στο έδαφος. Αμέσως έσπευσε νοσηλεύτρια στο σημείο, η οποία του έκανε μαλάξεις, για να ανανήψει, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό μετέβη κατόπιν στο σημείο και κάλεσε ασθενοφόρο.
      Στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
       Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεκρός διαδηλωτής ήταν ναυτεργάτης, μακροχρόνια άνεργος και οργανωμένος στο ΠΑΜΕ. Αναφέρουν επίσης ότι, νωρίτερα, στο σημείο που έπαθε ανακοπή, είχε γίνει περιορισμένη χρήση χημικών. 
      Από την αστυνομία, πάντως, επισημαίνεται ότι το περιστατικό λιποθυμίας του 67χρονου έλαβε χώρα στο ύψος της ρωσικής εκκλησίας, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν επεισόδια ή ρίψη χημικών.
       Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος τα τελευταία έξι χρόνια και βοηθούσε περιστασιακά το γιο του στο καφενείο που διατηρούσε ο τελευταίος, στο Κουκάκι.
        Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρυσι, και πιο συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου του 2011, είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 53χρονος διαδηλωτής, μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων, έχοντας προηγουμένως εμφανίσει έντονα συμπτώματα κολπικής μαρμαρυγής (αρρυθμία). Και σε εκείνη την περίπτωση, οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη, χωρίς αποτέλεσμα...
Έντονος προβληματισμός επικράτησε στο Κοινοβούλιο μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης για το θάνατο ενός διαδηλωτή από ανακοπή καρδιάς.
     Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε «πληροφορηθήκαμε το θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός μακροχρόνια ανέργου συμπολίτη μας που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση μακριά από τις εστίες μικροεπεισοδίων. Τα πράγματα πάνε άσχημα. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στην φωτιά με τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και φωτοχοποίησης. Αποσύρετε και επανεξετάστε τα νέα μέτρα. 
Η κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο και οφείλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή».
        Ο υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εξέφρασε την λύπη του και επισήμανε «Περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης. Υπάρχουν πράξεις βίας και σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτές και πρέπει να τις καταδικάσουμε. Η κοινωνία είναι στα όριά της και πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή. Η χώρα λαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα όχι γιατι έχει λεφτά και δεν θέλει να τα μοιράσει, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξηθούν οι πόροι και να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνία».

protothema
xiromeronews
google page rank