Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στην Κατούνα

Σήμερα 18 Ιανουαρίου 2014 γιορτάζει η Κατούνα και τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο!!! Με κάθε επισημότητα γιόρτασε και φέτος η εκκλησία μας  τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αθανασίου, πολιούχου του χωριού μας. Το λατρευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από την Τετάρτη 15/1/2014 επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης από την Πάτρα ενώ χθες Παρασκευή στις 6 το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά.
Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος και ομιλούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Θεοδοσίου Τσιτσιβού, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών παρουσία ιερού κλήρου, επισήμων και  πλήθους κόσμου. 
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου στα χέρια νεολαίων ,στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας.
Αύριο Κυριακή  19  Ιανουαρίου 2014 και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεστεί ο  Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος και ομιλούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Χαντζή ενώ το απόγευμα και ώρα 17:00 μ.μ.   Θα τελεσθεί  Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία θα γίνει η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης. 

                                       Χρόνια Πολλά σε όλους…. Το χωριό μας σήμερα γιορτάζει!!!
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 














google page rank