Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΚΩΝΩΠΙΝΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΣΤΙΣ 20/1/2014 ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ (TV AXELOOS)


Την Δευτέρα 20/01/2014 τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ευθυμίου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. 
Πρόκειται για ένα αξιόλογο αρχιτεκτονικό και ιστορικό μνημείο. Από την κτητορική του επιγραφή φαίνεται ότι κτίστηκε το 1650 από τον ηγούμενο Δημήτριο από τον Αετό. Ο Δημήτριος είχε δημιουργήσει τη Μονή Αετού και έχτισε τον Άγιο Ευθύμιο ως μετόχι της Μονής.
Στην τοιχογραφία της Άκρας Ταπείνωσης αναφέρονται τα ονόματα: ιερομόναχος Ιερώνυμος και οι μοναχοί: Σαμουήλ, Κωνσταντίνος και Δήμος. 
Το 2004 ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Αθήνας, με τη βοήθεια Κωνωπινιωτών και φίλων του, αναπαλαίωσε την εκκλησία και διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο.
Κάθε χρόνο ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών «οι Άγιοι Απόστολοι» με την βοήθεια της Τοπικής κοινότητας διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση την μέρα αυτή, έτσι και φέτος ο Σύλλογος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Τοπική Κοινότητα με τους κατοίκους της Κωνωπίνας γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τον Άγιο Ευθύμιο και αναβίωσαν με το πέρας της Θείας λειτουργίας το έθιμο της «μπαζίνας» και «τσιγαρίδας»
Εκατοντάδες  πιστοί από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν να προσκυνήσουν την χάρη του καθώς και Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές.




google page rank