Στην Πάλαιρο την 1η του Οκτώβρη οι τράτες πρωί, πρωί ξεκίναγαν για να πάνε να φέρουν λιανομάριδο... Όλες οι νοικοκυρές περίμεναν πως και πως το λιανομάριδο για να φτιάξουν την λιανομαριδόπιτα!!!
Το μεσημέρι λοιπόν κατεύθαναν ο Γούλας, ο Μουρκούσης, ο Γιαμαρέλος, ο Τσούκας με τα δίχτυα φορτωμένα λιανομάριδο.
Το μεσημέρι λοιπόν κατεύθαναν ο Γούλας, ο Μουρκούσης, ο Γιαμαρέλος, ο Τσούκας με τα δίχτυα φορτωμένα λιανομάριδο.
Παλαιότερα την φτιάχνανε όλες οι νοικοκυρές κυρίως ως έθιμο που είχε απομείνει. Τώρα τη φτιάχνουν όσες μάθανε γιατί τους άρεσε ή όσες είναι όντως καλές νοικοκυρές.
Η λιανομαριδόπιτα είναι μια πίτα με ιδιάζουσα,πικάντικη γεύση...Μπορούμε να την γευτούμε για λίγο χρονικό διάστημα,γιατί το μαριδάκι πρέπει να είναι πολύ μικρό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: Η ΛΙΑΝΟΜΑΡΙΔΟΠΙΤΑ
Ανοίγουμε φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε λίγο νερό τραχανά, ένα κρεμμύδι και τυρί και τα στρώνουμε πάνω στα φύλλα, από πάνω βάζουμε το λιανομάριδο να είναι μικρό και τέλος αντί για φύλλο από πάνω φτιάχνουμε κουρκούτι.
Δέσποινα
Δέσποινα