Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η συντήρηση του οδικού δικτύου, οι κοινωνικές δομές και οι μαθητές από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα έργα συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η αναγκαιότητα συνέχισής τους, καθώς και η θέσπιση βραβείου επαίνου για την επιβράβευση της ομάδας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καστριτσίου Πατρών και της ομάδας των μαθητών του 7ου ΕΠΑ.Λ-1ο Ε.Κ. Πατρών,... οι οποίες προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου η 18η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Συγκεκριμένα, θα γίνει ενημέρωση για τα έργα συντήρησης που γίνονται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τις εργασίες συντήρησης, ασφαλτικών , τεχνικών και υδραυλικών έργων που γίνονται, την πορεία των εργασιών, τον προϋπολογισμό και την απορροφητικότητα αυτών.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής στηρίζει την προσπάθεια διατήρησης των δομών (Γραφείο Διαμεσολάβησης, Δομή Παροχής Συσσιτίων, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Τράπεζα Χρόνου και Δημοτικό Λαχανόκηπο) που λειτουργούν στις πόλεις των Πατρών και του Αγρινίου.
«Πρόκειται για δομές με πολλαπλό όφελος ως προς την εξυπηρέτηση μεγάλης ομάδας επωφελούμενων συμπολιτών μας, που διαβιώνουν σε συνθήκες κάτω του ορίου της φτώχειας, ως προς την απασχόληση κοινωνικών επιστημόνων και άλλου προσωπικού και ως προς την διαμόρφωση νέων προγραμμάτων στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία τους.
Παράλληλα, να σημειωθεί πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα προταθεί προς έγκριση η αναγκαιότητα θέσπισης βραβείου επαίνου για την επιβράβευση της ομάδας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καστριτσίου Πατρών, και της ομάδας των μαθητών του 7ου ΕΠΑ.Λ-1ο Ε.Κ. Πατρών, οι οποίες προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στην Ντόχα, από 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015, καθώς και η έγκριση δαπάνης ποσού για την πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου κάθε μαθητή, για να ταξιδεύσει στο Κατάρ και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.
Να σημειωθεί πως εκτός των προαναφερθέντων θεμάτων, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση του ετήσιου προγράμματος προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2016, ο καθορισμός τρόπου διεξαγωγής δημοπρασίας έργων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας , η έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ζημιών των γεφυριών Τέμπλας και Αυλακίου που προκλήθηκαν από θεομηνία τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015», με προυπολογισμό 230.000,00 ευρώ από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε και τέλος η έγκριση της 3ης Τροποποίησης του Ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2015 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτούμενου από τους Κ.Α.Π. και χρηματοδότηση έργων Κ.Α.Π. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
google page rank