Υλικά συνταγής
4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα παραγωγής μας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
300 γραμμ. χοντρές φακές
2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ,αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές για 5΄ και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπεριες. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ξίδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες. Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Διευθύνσεις-Τηλέφωνα
Μητροπόλεως Βόνιτσα 2643022901
Ηρώων Πολυτεχνίου Λευκάδα 2645020169
Λιβύης 20 Ζωφράφου 2107791990
Λ.Ειρήνης και Αρμορίου Ηλιούπολη 2109942686
Δ.Γούναρη 227 Γλυφάδα 2109609153