Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

(ΜΕΡΟΣ Β ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΤΟΥΝΑ: ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατούνα σήμερα με μια ηλιόλουστη μέρα.  Στις 7:30 π.μ. σήμανε χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου για να τελεστεί η λειτουργία  και ώρα 10:30 έγινε η προσέλευση των Επισήμων και των Αρχών του Τόπου για να τελεστεί η επίσημη Δοξολογία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Κατούνας π. Νεκτάριο Τριάντη. Ο Πανηγυρικός της ημέρας έγινε από την Αλεξάνδρα Κορόση δασκάλα δημοτικού Σχολείου.  Στην Δοξολογία παρόντες ήταν: ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτριος Κόκιος, ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης Νίκος από την Πάλαιρο, ο δημοτικός σύμβουλος Προδρομίτης Σωτήριος καθώς και η δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας Βέμη-Καρέλου Αθηνά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και από την αντιπολίτευση η Φραγκογιάννη Μπουμπούλη Αφροδίτη και Καραμάνης Θωμάς, επίσης οι μαθητές,  οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των  σχολείων και αρκετός κόσμος.
Στη συνέχεια, στο χώρο του Μνημείου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, την Αστυνομία, τα σχολεία, συλλόγους και σωματεία
Τα στεφάνια κατέθεσαν : ο Αντιδήμαρχος  Τσακάλης Νικόλαος από την Πάλαιρο,(ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θεόδωρος Στούπας κατέθεσε στεφάνι στη Βόνιτσα μιας και ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης κατέθεσε στην Πάλαιρο),ο πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς, ο Προδρομίτης Σωτήρης Δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτριος Κόκιος, ο Γυμνασιάρχης κ.Παπαθανασίου , ο Λυκειάρχης κ. Νταλαπέρας , ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γούσιας Κων/νος , ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τον Αγροτικό Σύλλογο, ο Αθανάσιος Σαλαγιάννης εκπρόσωπος από τον Συνεταιρισμό.
Ο Μπακογιώργος Απόστολος εκπρόσωπος από τον Σύλλογο πολυτέκνων, η Κατερίνα Σακκά εκπρόσωπος του Συλλόγου γυναικών Κατούνας, ο Πανέτας Θεόδωρος πρόεδρος του Αθλητικού και μορφωτικού Συλλόγου Μεδεών Κατούνας,  η Αχυριάτη Χαρά εκπρόσωπος από τον Τοπικό  Πολιτιστικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος Αχυρών Αχυριάτης Απόστολος, για τον εν Αθηναις Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλιππος ο Ακαρνάν» ο Πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς, από το Σύλλογο γονέων Λυκείου η Γεωργία Σακκά, από το σύλλογο γονέων γυμνασίου η Φραγκογιάννη Μπουμπούλη Αφροδίτη.
Τελετάρχης της επετείου ήταν ο Τσούμας Επαμεινώνδας από το Λύκειο.
Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία. Ενώ γύρω στις 11:00 π.μ. ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που έκλεισε πανηγυρικά τις εκδηλώσεις εορτασμού ως ελάχιστο φόρο αποτίμησης τιμής σε αυτούς που μας κληροδότησαν την ελευθερία μας.
Επίσης την παρέλαση παρακολούθησαν και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, ο πρόεδρος του Αετού Γιώργος Ντέμος και ο πρόεδρος της Κωνωπίνας Χρήστος Τίγκας
Κάθε εθνική εορτή, όπως η σημερινή, είναι και μια ευκαιρία να θυμόμαστε, να τιμάμε και να διατηρούμε την ιστορική και εθνική μας συνείδηση, ειδικά σε περιόδους που θίγεται η εθνική μας κληρονομιά.  



























































































































ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ 
google page rank