Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Το «Φως στο Τούνελ» ρίχνει φως στον θάνατο του Ν. Μέντζου

Δολοφονία ή ατύχημα; – Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις Αρχές – Η υπόθεση βρίσκεται στον Ανακριτή Αγρινίου, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία.
 Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση του φρικιαστικού εγκλήματος του Ν. Μέντζου είναι καταιγιστικές. Συνάδελφος του θύματος που μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» τόνισε πως τον γνώριζε πολλά χρόνια και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις . Στο σχολείο ήταν αγαπητός και δεν είχε προβλήματα με άλλους συναδέλφους ή με τους μαθητές. Ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε η φύση και ασχολούταν με την περιποίηση του κήπου του σχολείου που δίδασκε. Όπως είπε στην εκπομπή το τελευταίο διάστημα φαινόταν πιεσμένος, είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν μιλούσε εύκολα. Στα διαλείμματα μιλούσε συνέχεια στο κινητό του τηλέφωνο και φαινόταν πως κάτι τον απασχολούσε έντονα.
Κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε στη μάρτυρα πως υπήρχε μία άλλη γυναίκα στη ζωή του εκτός από τη σύζυγο του που τον πίεζε. Συμφώνησαν τότε να αφήνουν τα προσωπικά τους εκτός σχολείου ώστε να μην επηρεάζουν τη δουλειά τους. Όπως είπε στον ρεπόρτερ του «Τούνελ», κάποιος είχε πάει μια μέρα στο σχολείο για να τον βρει. 
Ο Νίκος βγήκε έξω από το κτήριο για να συναντήσει το άτομο αυτό και όταν γύρισε ήταν ταραγμένος και κατακόκκινος. Ζήτησε τότε να φύγει από το σχολείο με μετάθεση, αλλά τελικά δεν επέμεινε σ’ αυτό το αίτημα.

Έλεγε στη μάρτυρα πως επιθυμούσε να επιστρέψει στην κανονική του ζωή και πως δεν άντεχε άλλο να κρύβεται. Της είχε εκμυστηρευτεί πως φοβόταν χωρίς να της ξεκαθαρίσει ποιον και γιατί. Έλεγε πως τον εκβίαζαν και υπήρχε φόβος να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σχολείο του παιδιού του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η γυναίκα που σχετιζόταν του ζητούσε να χωρίσει από τη σύζυγο του, η μάρτυρας απάντησε πως ο Νίκος ήθελε να διατηρήσει την οικογένεια του.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί ή σύζυγος του που έβλεπε το αυτοκίνητο να καίγεται κάλεσε πρώτα την αδελφή της και όχι την Πυροσβεστική, εκείνη απάντησε πως πιθανόν στην απελπισία της να σκέφτηκε αυτό. Η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε με καθυστέρηση από άλλο συγγενικό πρόσωπο. 
Η Σοφία Μέντζου μίλησε στο «Τούνελ» για μια σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην οικογένεια. Την ώρα που το θύμα καιγόταν μέσα στο αυτοκίνητο, αυτόπτης μάρτυρας βρέθηκε τυχαία σε κοντινή απόσταση. Στην αρχή είδε μόνο τον πυκνό μαύρο καπνό και δεν συνειδητοποίησε τι ακριβώς καιγόταν. Κατάλαβε ότι επρόκειτο για αυτοκίνητο, όταν παρατήρησε γύρω από το όχημα να περιφέρονται ένας άντρας και μια γυναίκα. Δεν καλούσαν κάποιον σε βοήθεια και ήταν σαν να περίμεναν .
Ένα ακόμα περιστατικό προβλημάτισε την οικογένεια του θύματος που δίνει το δικό της αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι. Λίγο καιρό μετά το συμβάν, ένας βοσκός παρατήρησε ότι κοντά στο χωράφι ένα σημείο στο έδαφος ήταν φρεσκοσκαμμένο και κάποιος το είχε καλύψει σαν κάτι να ήθελε να κρύψει. Ένας άλλος μάρτυρας παρατήρησε στο ίδιο σημείο ένα αυτοκίνητο με τα φώτα του στραμμένα στο φρεσκοσκαμμένο κομμάτι.
Τα σκυλιά του αναστατώθηκαν, φώναξε ποιος είναι εκεί και το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε με ταχύτητα. Το περιστατικό αναφέρθηκε στις Αρχές. Η αδελφή του αδικοχαμένου Νίκου δεν γνώριζε πως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και ότι δεχόταν πιέσεις να χωρίσει. «Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι εκείνο το πρωί δέχτηκε πολλά γραπτά μηνύματα από τη γυναίκα αυτή, στα οποία δεν απάντησε. Έχουμε μεγάλο παράπονο από τις Αρχές για την αμέλεια που έδειξαν. Το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθεί η αλήθεια» τόνισε.
Τι είδε ο μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος
Η σημαντική μαρτυρία του ανθρώπου που βρέθηκε τυχαία κοντά στον τόπο του εγκλήματος την ώρα ακριβώς που καιγόταν το θύμα μέσα στο αυτοκίνητο, δεν αξιοποιήθηκε από τις Αρχές, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το «Τούνελ» εντόπισε τον μάρτυρα που περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής τα όσα είδε. Βρισκόταν σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.Είδε να περιφέρονται γύρω του μια γυναίκα και ένας άνδρας. Δεν έδειχναν να θέλουν να ζητήσουν βοήθεια από κανέναν, ούτε ειδοποιούσαν κάποιον για να τον ενημερώσουν για τη φωτιά. Για περίπου ένα τέταρτο κινούνταν γύρω από το αμάξι παρατηρώντας το να καίγεται.Λίγη ώρα αργότερα ο μάρτυρας άκουσε τη σειρήνα του πυροσβεστικού. Τότε είδε τη γυναίκα να κλαίει, να χτυπιέται απελπισμένη και να ζητάει βοήθεια. Σε κοντινό σημείο βρισκόταν σταματημένο ένα κόκκινο αυτοκίνητο και ο μάρτυρας συγκράτησε το νούμερο της πινακίδας του.
Οι Αρχές δεν τον ενόχλησαν ποτέ ούτε του ζήτησαν να καταθέσει τα όσα είδε. Μέρες αργότερα έμαθε πως ένας ακόμη μάρτυρας είχε δει τη φωτιά περίπου μία ώρα πριν εκείνος φτάσει στο σημείο.
«Τον ενοχλούσε μια γυναίκα , φοβόταν για τη ζωή του…»
Στο ζαχαροπλαστείο του μάρτυρα και συγγενή που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, δούλευε τα απογεύματα ο 46χρονος δάσκαλος για να συμπληρώσει το εισόδημα του.
Εκείνο το πρωί το θύμα είχε περάσει μπροστά από το κατάστημα και μίλησε για λίγο με τη σύζυγο του, που επίσης εργαζόταν στον ίδιο χώρο του γαμπρού της. Σε λίγη ώρα εκείνη ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου να φύγει, λέγοντας πως θα πήγαινε σπίτι γιατί το παιδί της ήταν άρρωστο.
Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα τον ειδοποίησε η αδελφή της και γυναίκα του, να σπεύσει στο χωράφι γιατί καιγόταν το αυτοκίνητο του Νίκου. Όπως είπε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας, μόλις έφτασε εκεί είδε τη κουνιάδα του και σύζυγο του Νίκου να κλαίει και να φωνάζει αναστατωμένη. Τη ρώτησε αν πήρε την Αστυνομία , εκείνη απάντησε αρνητικά και ανέλαβε ο ίδιος να καλέσει τις Αρχές και την Πυροσβεστική. Ο μάρτυρας δεν είχε καταλάβει ότι ο Νίκος καιγόταν μέσα στο αμάξι μέχρι που έσβησε η φωτιά. Από την πρώτη στιγμή πίστεψε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Περιέγραψε το θύμα σαν έναν καλό, φιλήσυχο άνθρωπο και σκληρά εργαζόμενο. Όπως είπε στο«Τούνελ» κάποια στιγμή τον είχε καλέσει μια άγνωστη γυναίκα και του μίλησε άσχημα για το Νίκο. Ο ίδιος του είχε πει τότε πως επρόκειτο για μια σχέση που είχε τελειώσει και τον είχε παρακαλέσει να μην πει τίποτα σε κανέναν.
Στο «Τούνελ» μίλησε ακόμα ένας υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου από τον οποίο το θύμα είχε ζητήσει να βγάλει στο όνομα του ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου και να του το δώσει για να μπορεί να επικοινωνεί με τη γυναίκα που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Τα βράδια όμως του έλεγε πως φοβόταν και του ζητούσε να φεύγουν μαζί από το μαγαζί γιατί τον απειλούσαν.
Χρειάστηκε ο επίπονος και πραγματικά δύσκολος αγώνας της οικογένειας του αδικοχαμένου 47χρονου για να ανοίξει ξανά ο φάκελος και να αποφασίσουν επιτέλους οι αρχές να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, να αναζητήσουν δηλαδή την αλήθεια. Έστω και έτσι, έστω και τώρα, η εξέλιξη είναι θετική. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φρικιαστικό έγκλημα, που μένει να αποδειχθεί ότι ήταν πράγματι έγκλημα και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.
Στον αγώνα της οικογένειας είχε αναφερθεί το agrinioreport.com με δημοσίευμα στις 19 Ιουνίου το 2013, με τίτλο «Ψάχνουν τον δολοφόνο». Δείτε το και εδώ:
Το θυμίζουμε:
Δυο χρόνια μετά το ειδεχθέστερο έγκλημα που έγινε ποτέ στο Αγρίνιο οι συγγενείς του νεκρού δίνουν μόνοι τη μάχη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Ήταν Μ. Πέμπτη του 2011 όταν μια φρικιαστική είδηση συγκλόνιζε την τοπική κοινωνία: Ο47χρονος Νίκος Μ. είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, σε λιοστάσι πριν την Καμαρούλα. Απ’ την πρώτη στιγμή οι συγγενείς και οι φίλοι μίλησαν για φόνο. Όλες οι ενδείξεις, άλλωστε, σ’ αυτό κατέτειναν, αυτό έλεγε η κοινή λογική. Το θύμα, εξάλλου, δεν είχε λόγους να αυτοκτονήσει, δεν είχε δείξει το παραμικρό τέτοιο σημάδι. Όσο για την εκδοχή του ατυχήματος, της τυχαίας ανάφλεξης δηλαδή του δοχείου βενζίνης που υπήρχε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αν ευσταθούσε, θα έπρεπε να υπάρχει εκατόμβη θυμάτων στην περιοχή μας, καθώς όλοι έχουμε κατά καιρούς μεταφέρει τέτοια δοχεία.  Οι ανωτέρω εκδοχές, δηλαδή της αυτοκτονίας και του ατυχήματος, έχουν αποκλεισθεί προ πολλού από τον κ.  εισαγγελέα   Αγρινίου.
Η υπόθεση σήμερα βρίσκεται στην  κα ανακρίτρια Αγρινίου από την οποία η οικογένεια του θύματος περιμένει τις δικές τις ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Το ζητούμενο για όλους και πιο πολύ για την οικογένεια του θύματος  είναι να συλληφθεί και κατά το νόμο να τιμωρηθεί τόσο ο φυσικός αυτουργός όσο και ο ηθικός αυτουργός εάν και εφόσον υπάρχει
Το μόνο σίγουρο σήμερα είναι πως ο υπεύθυνος για αυτό το στυγερό έγκλημα,…κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Ελεύθερος, άνετος, ικανός πεπεισμένος ότι έκανε το τέλειο έγκλημα. Mε δεδομένο όμως ότι δεν υπάρχει «τέλειο» έγκλημα, μέχρι πότε ο δολοφόνος θα είναι ελεύθερος; Μέχρι πότε θα  βασανίζονται οι συγγενείς του αδικοχαμένου Νίκου, πόσο η ψυχή του θα περιπλανιέται αναζητώντας την αλήθεια και ζητώντας δικαίωση;
Με πληροφορίες από την εκπομπή και την ηλεκτρονική δ/νση της εκπομπής «Φως στο Τούνελ». 
anikolouli.gr
agrinioreport
google page rank