Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η κα Παναγιώτα Πανταζή είναι η πρώτη Γυναίκα Αντιδήμαρχος που αναλαμβάνει καθήκοντα από την δημιουργία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια παρουσίαση στο katounaNews διότι τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της γυναίκας γενικότερα έχει αλλάξει και έχει σαν αποτέλεσμα να παίζει σπουδαίο ρόλο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Ανάλογο δημοσίευμα είχαμε κάνει μετεκλογικά και για την Κατούνα που πρώτη γυναίκα σε ψήφους από την δημιουργία της Κατούνας μέχρι σήμερα σε όλους τους συνδυασμούς ήταν η κα Αθηνά Καρέλου.


Οι αρμοδιότητες της κας Πανταζή που ανέλαβε καθήκοντα την 1/1/2016 είναι αυτές που είχε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Βασίλης Σώζος και μερικές άλλες που είχε από πριν. 
i. Η ευθύνη θεμάτων σχολικής στέγης, η μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση δημόσιων σχολικών μονάδων
ii. Η ευθύνη εκτέλεσης προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντιστοίχου εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
iii. Η ευθύνη για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης
iv. Η εποπτεία και ο έλεγχος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων
v. Η οργάνωση συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μαθητές, κατόπιν έγκρισης της σχολικής Επιτροπής.
vi. Η  διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινός ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη σχολική Επιτροπή..
vii. Η ευθύνη εξοπλισμού, συντήρησης και λειτουργίας των παιδικών χαρών και αθλοπαιδιών
viii. Η ευθύνη εφαρμογής προγραμμάτων εμβολιασμών και η διενέργεια τους.
ix. Η τήρηση κανόνων υγιεινής των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
x. Η μέριμνα για τη συντήρηση, αξιοποίηση, προστασία και σωστή διάθεση και λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου.
xi. Τη χορήγηση άδειας για την οργάνωση εκθέσεων ( πλην διεθνών) και λειτουργίας εκθέσεων βιβλίου, κατ’ άρ. 17 του Ν.3377/2005 καθώς και το σχετικό έλεγχο και επιβολή κυρώσεων.
xii. Η ευθύνη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης
xiii. Η ευθύνη συντονισμού των ενεργειών για την σωστή οργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων , προγραμμάτων φιλοξενίας, κλπ.
xiv. Η ευθύνη προγραμματισμό, σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης των εορταστικών και επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου.
xv. Η ευθύνη υποστήριξης της λειτουργίας των πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων και οργανώσεων, των βιβλιοθηκών, μουσείων , σχολών μουσικής, χορού, ζωγραφικής και λοιπών δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
xvi. Η ευθύνη σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
xvii. Η ευθύνη τουριστικής προβολής του δήμου.
-Να σημειωθεί ακόμη πως είναι μέλος του Δ.Σ. στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, Πρόεδρος δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου, Αντιπρόεδρος στην πρωτοβάθμια επιτροπή και  Πρόεδρος στην Επιτροπή Παιδείας. 
Οι αρμοδιότητες της Παναγιώτας όπως βλέπουμε είναι πολλές και έχει μεγάλο φορτίο στην πλάτη της και χρειάζεται μεγάλη δύναμη να τα βγάλει πέρα, αλλά έχει πείσμα και εγωισμό και ελπίζουμε να μην σταθεί στον τοπικισμό της Βόνιτσας.
Λίγα λόγια για την κα Π. Πανταζή
Η Παναγιώτα Πανταζή είναι 30  χρονών ανύπαντρη με καταγωγή από το Μοναστηράκι (μέχρι και την ηλικία 10 χρονών ζούσε εκεί). Είναι κόρη του Δημοσθένη και της Βασιλικής, έχει ακόμη ένα αδερφό το Σταύρο, 31 χρονών, Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης, ο οποίος ασχολείται με την επιχείρηση της οικογενείας. 
Η Παναγιώτα έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική αγωγή (Νηπιαγωγός) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Στα 22 γύρισε στα πάτρια εδάφη και δούλεψε στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. 
Η  αγάπη της για τα παιδιά την ώθησαν να
ειδικευτεί στην ειδική αγωγή όπου και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως αναπληρώτρια Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής. Αυτή τη στιγμή κάνει ακόμη ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Αγαπάει ιδιαίτερα το θέατρο, συμμετείχε στη Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας και στη Θεατρική  ομάδα του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας.
Από τα 25 της ασχολείται με τα κοινά του Δήμου μας, ήταν δυο φορές υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, όπου και εκλέχτηκε. 
Δύσκολα θα ακούσεις κακιά κουβέντα για την Παναγιώτα εκτός του γράφοντος.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα Αντιδήμαρχο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.....

Γράφει ο Βαγγέλης Δ. Κουτιβής

google page rank