Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτω/νιας διοργάνωσε σύσκεψη την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στην Αμφιλοχία


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτω/νιας διοργάνωσε σύσκεψη την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στην Αμφιλοχία με μαζική συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και πολλών εκπροσώπων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων με θέμα τις επιπτώσεις της αντιδραστικής πολιτικής στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κλάδο και την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, 
Συνάδελφοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι άμεσες και βαριές θα είναι οι επιπτώσεις με το ξεκίνημα της εφαρμογής των νέων, σκληρών μέτρων τα οποία περιλαμβάνονται στο νόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό που ψήφισε, στις αρχές του περασμένου Μάη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως συνέχεια και συνέπεια της ψήφισης των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου, πέρσι το καλοκαίρι, από την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, τους 222 βουλευτές.
Αυξήσεις 3% στον ΟΓΑ, όπου θ' ακολουθήσουν και άλλες τα επόμενα χρόνια

Φόρος από το πρώτο ευρω με συντελεστή 13%
Με το «κατα κύριο επάγγελμα αγρότης» μια σείρα από μικρούς και μεσαίους αγρότες βγαίνουν εκτός επιδοτήσεων κι όλα τα άλλα υποβοηθητικά μέτρα
Οι μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που ξεκίνησαν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020
Σε εφαρμογή μπαίνει και το μέτρο της περικοπής κατά 60% της σύνταξης όσων συνταξιούχων αγροτών εξακολουθούν ν' απασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία και εισπράττουν επιδοτήσεις/ενισχύσεις
Ταυτόχρονα,  αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κερδοσκοπική επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, επιχειρώντας ν' αγοράσουν όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας (καπνοπαραγωγοί Μακρυνείας)
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευσή και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε να ορθώνουνε κοινό αγωνιστικό μέτωπο σ' όλους αυτούς τους αντιπάλους μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα να μεγαλώνουμε και να μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας.

Απαιτούμε άμεσα να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων χωρίς χαράτσια στους κτηνοτρόφους. Να στελεχωθούν τα δασαρχεία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Να δωθούν τα χρήματα που μας χρωστάνε, οι επιστροφές φόρου καυσίμων, οι εξισωτικές αποζυμιώσεις κτλ.

Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε τον δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας. Ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, με κεντρικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού σε τρόφιμα και της χώρας σε πρώτες ύλες για την βιομηχανία, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα εξασφαλίζει φθηνά ποιοτικά προϊόντα και σίγουρο σταθερό εισόδημα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ και την ΚΑΠ που μας ξεκληρίζουν και τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει». 
Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στο συλλαλητήριο στο κόμβο Κουβαρά στις 28 Ιουλίου.
google page rank