Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Νέες εντάσεις και κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου (φωτό-βίντεο)

Με ιδιαίτερη ένταση πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου νωρίτερα το απόγευμα, συνοδευόμενη από έντονες δηλώσεις από μεριάς Παπαναστασίου – Καζαντζή –  Τραπεζιώτη για άλλη μια φορά.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερωτήσεις και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Την έναρξη έκαναν ερωτήσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον κ. Αντωνάκο να ρωτά για την παράσταση που θα γίνει στο τέλος Αυγούστου στη Στράτο. «Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο αριθμός παραστάσεων μόνο; Θα έπρεπε να είναι περισσότερες οι παραστάσεις χωρίς να επέλθει αλλαγή στον προϋπολογισμό», σημείωσε ο κ. Αντωνάκος.
Επίσης αναφέρθηκε και στα λεφτά της «Φαντασίας» για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού όπου ελάχιστες αιτήσεις έγιναν δεκτές και θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο αριθμός αυτών.
Τέλος, ερώτηση έθεσε για την ποιότητα του νερού, ρωτώντας χαρακτηριστικά εάν υπάρχουν στοιχεία που να αναφέρονται στην ποιότητα του νερού.
        

Ο κ. Παπαναστασίου απάντησε πως για το ΚΔΑΠ δεν έχει στοιχεία, ωστόσο υποστηρίζει πως τα Κέντρα Δημιουργικής Φαντασίας κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν ενώ πολλά παιδιά συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.
Για την τραγωδία που θα ανέβει τέλος Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Στράτου, ο Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε πως πέρυσι δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη παράσταση. Τόνισε πως αυτή η πολιτιστική κίνηση έγινε και για την αναβάθμιση του θεάτρου κι έρχεται στο Αγρίνιο μια από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες, κάτι που αποτελεί τιμή. «Κάθε παράσταση θα είναι δωρεάν στους πολίτες και θα κοστίσει 15.000€ στο σύνολο. Ανοίγει το αρχαίο θέατρο της Δήλου μετά από 2000 χρόνια και η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ θα παίξει εκεί, αυτό από μόνο του είναι καθ’όλα σημαντικό», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.
Για την ποιότητα του νερού μίλησε ο κ. Σκορδόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ και ανέφερε πως γίνονται έλεγχοι 3 φορές τη βδομάδα και τα στοιχεία είναι αποδεικτά. «Τα δείγματα προσπαθούμε να βγαίνουν όπως πρέπει αναφορικά με το νερό. Επίσης στον άγιο Κωνσταντίνο έγιναν εργασίες που λύνουν πλήρως το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή», έκλεισε το λόγο του λέγοντας ο κ. Σκορδόπουλος.
Εν συνεχεία, ο κ. Καζαντζής έθιξε το θέμα της «ηθικής που πρεσβεύει ο Παπαναστασίου» , όπως δηλώνει ο κ. Καζαντζής. Αναφορά έγινε από μέρους του στο αν έχουν ελεγχθεί οι μεταβιβάσεις για τα οχήματα του Δήμου κι αν αυτό έχει γίνει κατά νόμιμο τρόπο. Ο κ. Καζαντζής έφερε και σχετικό παράδειγμα με φωτογραφίες Αντιδημάρχου χθες ώρα 11 το πρωί.
Ο κ. Καζαντζής ρώτησε και τα ακόλουθα: «Το Δεκέμβριο του 2015 ο Καλαμπαλίκης μίλησε για τις ζαρτινιέρες. Πως πέρασαν αυτές οι ζαρτινιέρες και ήρθαν στο Αγρίνιο; Πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή; Ήρθαν εδώ μέσω δωρεάς; Κι αν ναι, που είναι το σχετικό τιμολόγιο;
«Ακόμη θα θέλαμε όλοι να μάθουμε αν το αυτοκίνητο που προορίζεται για τον εκάστοτε Δήμαρχο μπορεί να πηγαίνει σε διάφορες υποχρεώσεις όπως γάμους και βαφτίσια και μάλιστα Κυριακή η αν προορίζεται μόνο για τις υπηρεσιακές ανάγκες».
«Τέλος, έχω ενημέρωση πως η οδός Πάνου Σούλου θα πεζοδρομηθεί. Εάν γίνει αυτό για ποιο λόγο ασφαλτοστρώνεται;»
Ο Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε με τη σειρά του πως ο κανονισμός προβλέπεται εντός μηνός με τον κ. Τραπεζιώτη να εξαίρεται λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ένας Αντιδήμαρχος να απαντά σε σχετικές ερωτήσεις μετά από ένα μήνα.
Για την ερώτηση της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο», αναφορικά με την ΧΥΤΑ Στράτου απάντησε ο κ.  Στούπας λέγοντας πως εν λόγω ΧΥΤΑ λειτουργεί σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη διαφυλαξη της δημόσιας υγείας και γενικά παρέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Ο κ. Μελιάδης τόνισε με τη σειρά του πως εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα διαχείρισης της καταπολέμησης των κουνουπιών και πως συνεχίζονται επίσης ενημερώσεις αναφορικά με τα κουνούπια.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ξανά ο κ. Παπαναστασίου λέγοντας πως υπήρξε σχετική ερώτηση-αίτημα από τοπικό site αναφορικά με το τι χρήματα έχουν δοθεί από την παρούσα δημοτική αρχή για δημοσιεύσεις από τοπικά σαιτ. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν στοιχεία για τα οικονομικά αναφορικά με  το Δήμο, όλες τις Κοινωφελείς και την Τριχωνίδα ΑΕ. με τον Δήμαρχο να δίνει να γίνουν οι σχετικές έρευνες λέγοντας πως «δεν έχουν να κρύψουν τίποτα»  ως δημοτική αρχή.
Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γκούντας είπε πως στις 19 Ιουλίου το δημοτικό καφενείο θα μισθωθεί ενώ όσον αφορά στο Πάρκο υπογράμμισε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν εφόσον το Πάρκο γίνει ξανά όπως πρέπει.
Μετά από όλα αυτά, συνέχεια δόθηκε με κλιμακώμενη ένταση από μεριάς Καζαντζή και Παπαναστασίου, με τον τελευταίο αρχικά να αποχωρεί από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Καζαντζή και στη συνέχεια να του απαντά με ανεβασμένους τους τόνους.
Ο κ. Παπαναστασίου υποστήριξε πως ένας ανεξάρτητος όπως είναι πλέον ο κ. Καζαντζής δε θα έπρεπε να παίρνει τις σχετικές αποφάσεις του συμβουλίου, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον κ Καζαντζή και ο οποίος κατέληξε να έχει λεκτικό επεισόδιο τόσο με τον κ Παπαναστασίου όσο και με τον πρόεδρο το του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρόκκο.
Ο κ. Καζαντζής μίλησε για χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου για προσωπικούς λόγους αλλά και για την αγορά αυτοκινήτου για την ΚΕΔΕ, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Αγρινίου. Ο τελευταίος επίσης δήλωσε πως «πολλούς τους ενοχλεί που κάνουμε έργα».
Περισσότερα από την αψιμαχία των δυο ανδρών μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει το παρόν άρθρο.
agrinioreport
google page rank