Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στο Μόναχο: Πυροβολισμοί μέσα σε εμπορικό κέντρο – αναφορές για νεκρούς

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μόναχο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο εμπορικό κέντρο OEZ – Olympia-Einkaufszentrum εισέβαλε ένοπλος και άνοιξε πυρ αδιακρίτως. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
Το Γαλλικό Πρακτορείο από την πλευρά του, επικαλούμενο τη γερμανική αστυνομία, κάνει λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και δέκα τραυματίες, ενώ η γερμανική Süddeutsche Zeitung μιλάει για περισσότερα θύματα.
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt πάντως αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως ερωτηθείς εάν υπήρξαν πυροβολισμοί, αξιωματικός της αστυνομίας το επιβεβαίωσε και είπε: «είναι πιθανώς κάτι μεγαλύτερο».

Στο μεταξύ, άγνωστο είναι το που βρίσκεται ο δράστης της επίθεσης με έναν αυτόπτη μάρτυρα να έχει δηλώσει στα Μέσα ότι «ο ένοπλος έτρεξε προς το μετρό και η αστυνομία τον αναζητά».
Μέσα στο εμπορικό κέντρο στο μεταξύ, βρίσκονται σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης υπάλληλοι καταστημάτων, οι οποίοι παραμένουν κρυμμένοι.
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι φαίνονται να τρέχουν μακριά από το κτίριο όπου βρίσκεται ο ένοπλος, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τη γύρω περιοχή να έχει αποκλειστεί.
Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter επιβεβαίωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο.
e-maistros
google page rank