Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Δύο μήνες με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα, επιβλήθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς

Σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή, για παράνομη είσοδο στη χώρα, καταδικάστηκαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης. Ταυτόχρονα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής. Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.
Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση θα παραμείνουν υπό την επιτήρηση αστυνομικών μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για την έκδοση ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα επικράτησε ένταση την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές, όταν ένας Τούρκος έβρισε στα τουρκικά τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε τη μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα.
Αρχικά κατέθεσε ο αστυνομικός που συνέλαβε τους 8 αξιωματικούς, λέγοντας ότι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση και πως το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να παραδοθούν και να παραμείνουν στη χώρα μας. Ο Τούρκος πιλότος του ελικοπτέρου ισχυρίστηκε πως και οι 8 δεν έχουν καμία σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Δεν γνώριζα τι συνέβαινε εκείνες τις ώρες. Είχαμε εντολές να μεταφέρουμε τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη σε σημείο που υπήρχαν ασθενοφόρα. Όταν μάθαμε στο ίντερνετ τι ακριβώς συνέβαινε πήραμε τηλέφωνο τον συνταγματάρχη μας. Δεν τον βρήκαμε και αποφασίσαμε να φύγουμε από τη χώρα», είπε αρχικά, ενώ ισχυρίστηκε πως δέχθηκαν πυρά από Τούρκους αστυνομικούς, γεγονός που τους οδήγησε γρήγορα στην απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Η δικηγόρος τους, Β. Μαρινάκη, μία εκ των τριών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, διέψευσε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους στρατιωτικούς να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους πριν προσγειωθούν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εξαρχής δεν έφεραν όπλα. Επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί κατέθεσαν στην Ελληνική Αστυνομία πως ξήλωσαν και έριξαν στη θάλασσα εξάρτημα του ελικοπτέρου το οποίο περιείχε συντεταγμένες και στρατιωτικούς χάρτες, για να μην πέσει στα χέρια των Ελλήνων.
Επιπρόσθετα, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και οι δύο Τούρκοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι δικηγόροι και θέλησαν να καταθέσουν έγγραφα, τα οποία και δεν έγιναν δεκτά.

(902.gr)
google page rank