Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Έκθεση Ζωγραφικής Ζωής Παναγιωτίδη στην Αμφιλοχία, Σήμερα 20/7/2016 τα εγκαίνια

Η Ζωή Παναγιωτίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας, ενώ ζει παντρεμένη στην Αμφιλοχία. Έχει σπουδάσει Ιστορία – Φιλοσοφία Ευρώπης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεσαιωνική Ιστορία, στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής Ιωαννίνων. Έτσι έχει πολύ καλή θεωρητική κατάρτιση στην Ιστορία Τέχνης , ενώ σε επίπεδο master έχει κάνει Ιστορία και Θεολογία Βυζαντινής Εικόνας με την κ. Νανώ Χαντζηδάκη.

Με την ζωγραφική η Ζωή Παναγιωτίδη ασχολείται πάνω από 20 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει κάνει για 9 χρόνια Βυζαντινή αγιογραφία στη Μητροπολιτική σχολή – Αγρίνιο και Αμφιλοχία. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυετή ομαδικά μαθήματα – σεμινάρια (Ν.Ε.Λ.Ε, Π.Κ.Α, Π.Κ Αγρινίου)και ατομικά με πολλούς δασκάλους τόσο στο χρώμα , όσο και στο σχέδιο με τελευταία δασκάλα στο ελεύθερο σχέδιο τη ζωγράφο και μουσικό κ. Barbara de Machula, απόφοιτο των σχολών ‘’Hogeschat voor de Kunsten και Royal Academy of Art – Amsterdam.
Η Ζωή Παναγιωτίδη έχει συμμετάσχει σε 7 ομαδικές εκθέσεις στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία, ενώ η έκθεσή της με τίτλο ‘’Στοιχεία από την ψυχή μου’’ είναι η δεύτερη ατομική έκθεσή της και περιλαμβάνει ελεύθερα σχέδια με κάρβουνο και παστέλ, Βυζαντινές εικόνες και άλλα έργα με λάδι.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ονειρικής περιπλάνησης της ίδιας μέσα στην ίδια την ψυχή της.

google page rank