Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν το Δήμο, καταθέτοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα αιτημάτων.
Ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τον αν. Υπουργό, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε σε θέματα   απρόσκοπτης λειτουργίας υπηρεσιών αρμοδιότητάς του που εδρεύουν στο Μεσολόγγι (Δ.Ο.Υ. – Κτηματική υπηρεσία), ενώ στη συνέχεια υπέβαλλε αίτημα στον κ. Αλεξιάδη για την παραχώρηση ακινήτων και εκτάσεων τα οποία αν και βρίσκονται εντός του «ζωτικού» χώρου του Δήμου, αποτελούν κρατική ιδιοκτησία που παραμένει όμως αναξιοποίητη. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα ακίνητα βρίσκονται σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης με όσα επιπρόσθετα προβλήματα μπορεί να δημιουργεί η έλλειψη επαρκούς συντήρησής τους.

Επεσήμανε δε στον κ. Αλεξιάδη ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έχει προετοιμασθεί πλήρως σε επίπεδο του σχεδιασμού για την αξιοποίηση αυτών των χώρων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής. Ειδικά δε στο Μεσολόγγι, οι άμεσες προτεραιότητες παραχώρησης αφορούν δυο χώρους στο νότιο παραθαλάσσιο τμήμα της πόλης.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρέδωσε επίσης ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα τμήματα για τα οποία ζητείται η παραχώρηση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο αν. Υπουργός απαντώντας στον Ν. Καραπάνο, χαρακτήρισε την σημερινή συνάντηση ως αφετηρία ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τα αιτήματα τα οποία παρέλαβε. Σε ότι αφορά τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών, διέψευσε κάθε φημολογία περί μεταφοράς της Δ.Ο.Υ., ενώ για την Κτηματική Υπηρεσία σημείωσε πως για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμισή της, θα ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η βουλευτής κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου, καθώς επίσης εκπρόσωποι υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου.
google page rank