Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Πώς έστησε την παγίδα μέσω facebook ο 18χρονος μακελάρης του Μονάχου

Στην είσοδο του εμπορικού κέντρου κοντά στο στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972, εκεί όπου ο 18χρονος γερμανο-Ιρανός Νταβίντ Αλί Σόνμπολι έσπειρε τον θάνατο ένα σιωπηλό πλήθος συγκεντρώθηκε εναποθέτοντας λουλούδια και κεριά στη μνήμη των νεαρών στην πλειοψηφία τους θυμάτων του μακελειού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης και αυτόχειρας, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχικά προβλήματα, είχε προμελετήσει την πράξη του: έχοντας κάνει πειρατεία στον λογαριασμό του Facebook ενός κοριτσιού, είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald's του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του διαφημίζοντας προσφορές. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.
Εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του περιστρόφου του. Οι επτά ήταν έφηβοι. άλλοι 27 τραυματίσθηκαν σοβαρά και 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου McDonald's, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο. Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα, μέχρι 21 ετών, εκτός της 45χρονης γυναίκας.
newsbeast
google page rank