Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εγκαινίων της Ιόνιας Οδού από τον Αλέξη Τσίπρα

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία τέλεσης των εγκαινίων της επίσημης παράδοσης της Ιόνιας Οδού από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως πρώτο, από την Δευτέρα έγραψε το sinidisi.gr η τελετή -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. 
Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός, στις 11 το πρωί θα βρεθεί στα Ιωάννινα, εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Άρτα (τόπος καταγωγής του) και στις 13:30 θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια στο Αβγό Ιωαννίνων. Ακόμη πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, του επιτρέψει πέρασμα από την Αιτωλοακαρνανία.
agriniotimes

ΟΓΑ: Έναρξη παροχής δωρεάν βιβλίων σε 175.000 δικαιούχους

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των 175.000 κληρωθέντων δικαιούχων για το πρόγραμμα παροχής δωρεάν βιβλίων έτους 2017.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ: «Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στο πεδίο (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ/ Αγροτική Εστία /Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας).
Το πρόγραμμα ισχύει από 1-9-2017 έως 8-5-2018 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι, επιλέγουν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία, αξίας μέχρι 20 €, (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων.
Σημειώνουμε ότι οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Επισημαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η προμήθεια άλλων ειδών εκτός από βιβλία».
Πηγή: aftodioikisi.gr

“Christina O”: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Κάπως έτσι ένιωσαν οι κάτοικοι στο Νυδρί όταν είδαν εκεί γύρω στις 11 το πρωί να κάνει μεγαλοπρεπώς την εμφάνισή της η φρεγάτα “Christina O”…(foto) Και μάλιστα να έχει ρίξει άγκυρα στο Σκορπιό… Έτσι όπως πριν πολλές δεκαετίες έκανε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Μεγάλη η συγκίνηση όταν σκάφη από το Μεγανήσι και το Νυδρί πλησίασαν το καλλίγραμμο σκάφος για να το φωτογραφήσουν με φόντο το Σκορπιό… 
Όταν είδαν τους επιβαίνοντες σε αυτό να βουτούν στα νερά που η Τζάκυ έκανε το μπάνιο της… Σε εκείνη τη δική της παραλία, που ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού έχει παραχωρήσει στους επισκέπτες… Εικόνες που θύμισαν άλλες εποχές με το “Christina O” να έρχεται πλέον στα νερά του Ιονίου ως κρουαζιερόπλοιο νοικιασμένο από celebrity’s…

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου με το μπικίνι της, στα 49 της, ποζάρει περήφανη στο Instagram

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου συνεχίζει τις καλοκαιρινές της διακοπές και δεν σταματά να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram στιγμές από την καθημερινότητά της.
Η 49χρονη ηθοποιός διαθέτει ένα καλλίγραμμο κορμί και κλέβει τις εντυπώσεις με κάθε της εμφάνιση στην παραλία.
Πριν λίγες ώρες, η ίδια δημοσίευσε μία φωτογραφία που έβγαλε στην παραλία, στην οποία πόζαρε ξαπλωμένη σε μια σεζλόνγκ, φορώντας ένα μικροσκοπικό μαύρο μπικίνι.
«Καλοκαιράκι μου μην τελειώσεις…», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

iefimerida.gr 

Τιμημένα ράσα: Κρητικός ιερέας αρνείται να παραδώσει το όπλο του! (φωτό)

O  παπά Δημήτρης από τα Χανιά δεν δέχθηκε την κατάσχεση της κυνηγετικής του καραμπίνας και με ένα κείμενο που έχει γίνει viral καταγγέλλει το περιστατικό.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του: 
«Σήμερα 28/8/17 οί Δυνάμεις Καταστολῆς, μέ ἐντολή τών Νεοταξιτών Ἐπισκόπων τής Ἱεράς Συνόδου τής Ἐκκλησίας τής Ἑλλάδος, καί τής Ἱεράς Συνόδου τής Ἐκκλησίας τής Κρήτης, μοῦ κατέσχεσαν τήν κυνηγετική καραμπῖνα πού κατεῖχα νόμιμα, χωρίς λόγο, καί χωρίς νά ἔχω παραβεῖ τήν νομοθεσία περί ὅπλων καί έκρηκτικών. Σύμφωνα μέ τούς <Ἁγίους> αὐτούς, δέν συνάδει ή ἰδιότητα τού κληρικοῦ, μέ τήν όπλοκατοχή, τήν όπλοχρησία, καί τό κυνήγι.
Δέν συνάδει λοιπόν ή ἰδιότητα τού κληρικοῦ, μέ τήν όπλοκατοχή, τήν όπλοχρησία, καί τό κυνήγι. Μήπως Συνάδει ή ἰδιότητα τού Ὀρθοδόξου κληρικοῦ, μέ τήν Παγκοσμιοποίηση – μέ τόν Οἰκουμενισμό – μέ τήν Σιμωνία – ή μήπως μέ τήν ὁμοφυλοφιλία;;;;;;;
<Ἅγιοι> Πατέρες ὅπως σᾶς ἔχω ξαναγράψει, σέ κάθε Ἐθνικῇ ἐπέτειο, καί σέ κάθε ἐκδήλωση μνήμης πεσόντων, δέν χάνετε τήν εὐκαιρία, γιά τό θεαθῆναι, νά βρίσκεστε στήν πρώτη σειρά τών ἐπισήμων, γιά νά τιμήσετε δῆθεν καί τούς κληρικούς, πού ἔπεσαν γιά τού Χριστοῦ τήν Πίστη τήν Ἁγία καί τής Πατρίδος τήν Ἐλευθερία στά παιδία τών μαχῶν,, καί ὑπερηφανεύεστε γι’ αὐτό. Σήμερα ὅμως δείξατε τό πραγματικό σας πρόσωπο…
Δυστυχῶς τώρα πού ή Πατρίδα βρίσκετε ὑπό κατοχή άπό τήν Νέα Τάξη Πραγμάτων, ἐσεῖς καί οί πολιτικοί συνεργάτες τών κατακτητῶν, κάνετε τά πάντα γιά νά φυλακίσετε καί νά φιμώσετε κάθε ἐλεύθερη συνείδηση καί φωνή.

«Ποιος αμολάει τα άγρια θηρία;» Ένας μύθος επικίνδυνος για τη φύση και τον άνθρωπο

Κάθε χρόνο γεμίζουν σελίδες, ιστοσελίδες, blogs και κοινωνικά δίκτυα με «ειδήσεις» για φίδια, αρκούδες, λύκους και τσακάλια που έχουν κατακλύσει, λέει, την ελληνική ύπαιθρο σκοτώνοντας ζώα και τρομοκρατώντας ανθρώπους. Ακούμε μέχρι και για ψύλλους και μεσογειακές φώκιες, που έχουν «απελευθερωθεί» κρυφά και ανεξέλεγκτα από «οικολόγους», απροσδιόριστες οργα- νώσεις και άγνωστα άτομα που κινούνται ύποπτα σε δασικούς δρόμους… Το καλοκαίρι του 2014 ακούσαμε μέχρι και για… «διεθνές σχέδιο οικο-τρομοκρατίας» με στόχο την Ελλάδα, τον τουρι- σμό και την πρωτογενή παραγωγή! Οι συναρπαστικές αυτές ιστορίες δεν είναι μοναδικό προνό- μιο της χώρας μας, αφού παρόμοιες φήμες διακινούνται σε όλη την Ευρώπη, από τις μεσογειακές χώρες μέχρι και τον «αναπτυγμένο» Βορρά.
Όμως, δυστυχώς το «αστείο» έχει πολύ σοβαρές και επικίνδυνες προεκτάσεις, αφού θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή αλλά, τελικά και τους ανθρώπους. Ορισμένοι θεωρούν πως αφού οι «οικολόγοι» πα- ρεμβαίνουν έτσι αυθαίρετα στις φυσικές ισορροπίες, είναι δικό τους «χρέος» να επαναφέρουν την ισορροπία, παίρνοντας τα όπλα και κυνηγώντας παράνομα. Άλλοι πάλι βρίσκουν δικαιολογία να πετούν δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες), μια εξολοκλήρου παράνομη πρακτική που μπορεί να θανατώσει πολλά περισσότερα ζώα από αυτά που στοχεύει, εξοντώνοντας άδικα και αδιακρίτως όποιο ζώο φάει είτε τα ίδια τα δολώματα ή τα δηλητηριασμένα θύματα.

Κέρδισε το στοίχημα η Πάλαιρος και φέτος το Καλοκαίρι χιλιάδες οι επισκέπτες. Άραγε θα ήταν το ίδιο αν γινόταν το κέντρο μεταναστών

Αν δεν έδινε την μεγάλη μάχη ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο Αείμνηστος Αντιδήμαρχος Νίκος Τσακάλης, ο πρόεδρος Δημήτρης Στάχτιαρης με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. όπως και οι κάτοικοι, η Πάλαιρος θα γινόταν από πέρσι κέντρο μεταναστών και μάλλον δεν θα γράφαμε αυτό το άρθρο διότι η Πάλαιρος θα είχε απομονωθεί.
  Εικόνα μεγάλης πόλης, ασφυκτικά πνιγμένη από πλήθος κόσμου και εκατοντάδες αυτοκίνητα που εξορμούσαν στις παραλίες της καθημερινά μέχρι και σήμερα. 
Πάντα σαν τόπος προορισμού ήταν και φέτος η Πάλαιρος ή Ζαβέρδα, όπως και η Πογωνιά πλημμύρισαν από κόσμο.
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των επαγγελματιών φέτος το καλοκαίρι που αν δεν τα χαλάσει ο καιρός οι διακοπές θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. 
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους αρμόδιους για να κρατηθεί ψηλά η Πάλαιρος στα μάτια των επισκεπτών και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι επαγγελματίες όχι μόνο ο δήμος.
Η κατάσταση κάπου ξέφυγε φέτος το καλοκαίρι αφού στην παραλία κυκλοφορούσαν ανενόχλητα πολλά αυτοκίνητα ενώ υπήρχαν μπάρες ασφαλείας μετά τις 9 το βράδυ.  
Επίσης υπήρχαν πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο λιμάνι και σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη κάτι που ήταν απαράδεκτο. 
Μερικοί είχαν βρει το κόλπο τα στάθμευαν πριν τις 9 και τα έπαιρναν και έφευγαν ότι ώρα ήθελαν. 
Ένα ακόμα από τα αρνητικά της Παλαίρου ήταν η έλλειψη νερού για μικρό χρονικό διάστημα μέσα στον καύσωνα που δημιούργησε τεράστια προβλήματα και οφειλόταν στην υπερκατανάλωση αλλά και στην χαμηλή στάθμη του νερού στην περιοχή της Κορπής που υδρεύεται η Πάλαιρος, ένα φαινόμενο που ήταν σε όλα τα χωριά που υδρεύονται από τα Ακαρνανικά. 
Μια μικρή εστία φωτιάς φέτος το Καλοκαίρι δεν πρόλαβε να κάνει ζημιές σβήστηκε αμέσως.
Επίσης φέτος είχαμε έναν πνιγμό ηλικιωμένου άνδρα στο Ποταμάκι. 
Το αρνητικό ξάφνιασμα της είδησης  πως στην παραλία στο Βαθυαβάλι έμπαινε τιμή στην ξαπλώστρα στα μισά του Καλοκαιριού,  αποσύρθηκε αμέσως. 
Αλλά  τα καράβια που έρχονται τόσο κοντά στους λουόμενους και στην παραλία Bαθυαβάλι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και  thn υποβαθμίζουν. 
Επισκευάσθηκε ο δρόμος Πογωνιά - Βαθυαβάλι και αυξήθηκε η κίνηση στις παραλίες της Πογωνιάς όπως και Αη Γιάννη, Πόρτο Παλμος, Πόρτο Βαρκό κλπ. 
Τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα όλη την σαιζόν όπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, Έλληνες και ξένοι είχαν κατακλύσει την Πάλαιρο  όπως κάθε χρόνο άλλωστε έπρεπε να έχεις κλείσει μήνες πριν. Οι τιμές και η εξυπηρέτηση ήταν άριστη εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.  
Ας δούμε τους τόπους διαμονής και ξεκινάμε από την έξοδο της Παλαίρου προς Μυτικα: Βουνάκι, Αιμίλιος , Θάλασσα, Ηλέκτρα και kosta maria ασφυκτικά γεμάτα, επίσης  μέσα στην Πάλαιρο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ήταν γεμάτα όπως και τα ξενοδοχεία filoxenia και Τάνταρου και τα υπόλοιπα. 
Προς Πογωνιά το Ionian Paradise  αλλά και μέσα στην Πογωνιά όπως το Ακτή όλα πήγαν καλά μέχρι 28 Αυγούστου δεν έβρισκες να κάτσεις ούτε μια βραδιά. 
Το φημισμένο και καλά οργανωμένο κάμπινγκ Κεκροπία ασφυκτικά γεμάτο.  
Όλα τα φαγάδικα, καταστήματα και ξενυχτάδικα κάθε μέρα ήταν γεμάτα κατά κοινή ομολογία. 
Φυσικά οι επισκέπτες δεν ήταν τόσο ανοιχτοχέρηδες όπως τα άλλα τα χρόνια και αυτό ήταν γενικό το κακό, διότι ο κόσμος δεν έχει πλέον τόσα χρήματα όσα παλιότερα.
Επαγγελματίες στο παραλιακό κομμάτι της Παλαίρου, όπως: Σκαμιά, Τhe Ντοκς, το σοκάκι, Νικόπολης travel, Σολδάτου, Φούρνος Στάχτιαρη, Τουριστικά είδη του Τάνταρου, Τσιβου, Πλάτανος,  Εξάντας, Τράτα, Γιατρός πείνας, Ναυτάκι, δια ασήμαντο αφορμή, Yacht Club Paleros, Κόλυμπος club, Glou, Silver, Πιτσαρία, Πάλαιρος travel γραφείο ταξιδιών, Φλαμίνγκο, Senso Mare, Διόνυσος, Πανόραμα, Τomorrow, Συρτάκι, Άννα και όλα τα υπόλοιπα από ότι συμπεράναμε πήγαν καλά.  
Η περιοχή της Παλαίρου όμως έχει να δώσει πολλά ακόμα στον τουρισμό υπάρχουν πολλά σημεία ανεξερεύνητα. 

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Με χατ τρικ του Τσιούνη Απ. ο Αμφίλοχος επικράτησε 3-1 του Πανλευκάδιου

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, ο Αμφίλοχος κατάφερε να πάρει κεφάλι με τον Τσιούνη Απ. στο 18’ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και στο 41΄πάλι ο Τσιούνης Απ. με ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια θέση κοντά στο σημείο του πέναλτι κρέμασε τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Αμφίλοχος διεύρυνε το σκορ στο 56΄ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πάλι του Τσιούνη Απ. για να μειώσει ο Πανλευκάδιος στο 70’ όταν ο Φλούδας με πλάσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Συνθέσεις:
Αμφίλοχος: Μανιάτης, Καλοκαίρης, Κορομηλάς, Κοκώνης Ε. Μάλης, Μακρής, Τσιούνης Απ., Τσιούνης Π., Νάκος, Κοκώνης Σ., Παγώνης, Μπεκατώρος, Ρόκος, Νικολογιάννης, Μίλα, Ζοτάι, Κούσης, Τόσκα.
Πανλευκάδιος: Καραπιπέρης, Στεριώτης, Κέβιν, Γουριώτης, Βλάχος, Φλούδας, Μιλόγιεβιτς, Κολοβός, Αργυρός, Καταγής, Στάνιεβιτς, Τριάντος Ηλιάδης, Καρελής, Καββαδάς, Κούτσικος, Κατωπόδης, Δημητρίου.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Πρώτη και Αγιασμός για Αναγέννηση Στάνου


Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή Πάνου Μπότσαρη και σύσσωμου του νέου Δ.Σ τελεστηκε ο Αγιασμός στην πρώτη της Αναγέννησης Στανου. 
Ο Αγιασμος τελεστηκε συμβολικά στο υποκατασκευή γήπεδο της ομάδας το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στο δεύτερο μισό του πρωταθληματος με προσωρινή έδρα για την ομάδα το γήπεδο του Σπάρτου.
olatagoal

Τρελός καιρός: Ερχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο μετά τις βροχές

Χωρίς τέλος προβλέπονται τα σκαμπανεβάσματα του καιρού, αφού σύμφωνα με τελευταία πρόβλεψη μπορεί σήμερα το σκηνικό να είναι τελείως φθινοπωρινό, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως καλοκαιρινό. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μίνι καύσωνας, με ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 38 βαθμούς Κελσίου. Από την Κυριακή, όμως, ο καιρός, με εξαίρεση τα ανατολικά και τα νότια, θα προσαρμοστεί στην εποχή: Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει σταδιακά, ενώ υπάρχουν και πιθανότητες βροχών. 
Το Φθινόπωρο θα μπει με... 37 βαθμούς Κελσίου! 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο Facebook ο μετεωρολόγος: «Μετά τις καταστροφικές καταιγίδες (για τις καλλιέργειες) για την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα αλλά και την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 28°C, έρχεται ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο αφού ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 36-37°C και πιθανώς τους 38°C για τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Δεν αποκλείεται δε, σε πολύ τοπικό επίπεδο, να δούμε ακόμη και πιο αυξημένες τιμές στον υδράργυρο», σημειώνει ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του προσθέτοντας ότι θα εξασθενίσει το μελτέμι και από τα «8 μποφόρ Βοριάδες σήμερα, αύριο Πέμπτη θα πάμε στα 6-7 μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή φαίνεται ότι το μελτέμι θα εξασθενήσει περαιτέρω με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να τραβήξει πάλι τη ανηφόρα μιας και θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική».

ΟΑΕΔ: Από την ερχόμενη Τρίτη η υποβολή αιτήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α’ 101) και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Ο πιο ακριβός Ελληνας - Με 22 εκατ. ευρώ ο Ρέτσος πάει στη Λεβερκούζεν

Σε ηλικία 19 ετών, ο Παναγιώτης Ρέτσος θα αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η Λεβερκούζεν εκτόξευσε την προσφορά της στα 22 εκατομμύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός λέει το «ναι» για την παραχώρηση του παίκτη.
Στην Λεβερκούζεν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Παναγιώτης Ρέτσος. Οι Γερμανοί, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα προσπαθούσαν να αποσπάσουν το «ναι» του Ολυμπιακού, ανέβασαν την προσφορά τους στα 22 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια της Ρεν.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Ολυμπιακός έχει πετύχει να βάλει στην συμφωνία και ποσοστό μεταπώλησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης ίσως βρεθεί άμεσα στη Γερμανία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, υπογράφοντας το νέο συμβόλαιό του.
O Ρέτσος γίνεται αυτόματα η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή αφού ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχε κοστίσει στη Φούλαμ, η μετακίνηση του Κώστα Μήτρογλου.

iefimerida.gr 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ )

Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 28/7/2017. Οι κάτοικοι τίμησαν τους προγόνους τους και τις χαμένες πατρίδες τους υψώνοντας στην πλατεία του χωριού ένα όμορφο μνημείο, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έκαναν ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης και ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Φουντογλου. Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τους ιερείς του χωριού, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων και τέλος ο Κος Φουντογλου συγκινημένος πήρε το λόγο και μίλησε για την κληρονομιά των Ποντίων, τις θυσίες και τους αγώνες τους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας για την αποφασιστική συμβολή του στην ανέγερση του και αποπεράτωση του μνημείου. 
Ο κος Αποστολάκης συνεχάρη τον πρόεδρο, τους υπεύθυνους της εκδήλωσης και τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου για τις πάντα όμορφες και πετυχημένες γιορτές τους και τους ευχαρίστησε για την ζεστή φιλοξενία τους. Επίσης βραβεύτηκε και ο κος Σταύρακας Χρήστος για την προσφορά του από τον πρόεδρο του συλλόγου Φυτόπουλο Βασίλη. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αρχοντία Μιχαήλογλου. 
             

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Πανταζή, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φραδέλος ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Γούδας, ο πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης ο αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας Ακαρνάνων Στέλιος Ντίνος
Το δεύτερο μέρος της γιορτής ξεκίνησε με ποντιακά τραγούδια, υπό τους ήχους της λύρας, που ερμήνευσαν τα παιδιά του Ποντιακού συλλόγου "Άγιος Νικόλαος".  Στην συνέχεια τον λόγο είχαν τα χορευτικά. Χόρεψαν όλα τα τμήματα του συλλόγου του Αγίου Νικολάου, το χορευτικό του συλλόγου γυναικών Βόνιτσας 
"το Ανακτόριο", απο τον σύλλογο Πλαγιάς, από τον ποντιακό σύλλογο Αγρινίου "Δημήτρης Ψαθάς" και από την Λευκάδα ο σύλλογος ''Αγερμός". 
Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα και καταχειροκροτήθηκαν από όλο τον κόσμο. Συντονιστής του δεύτερου μέρους της γιορτής ήταν ο Ευθύμιος Μυλωνίδης. 
Στη συνέχεια ο σύλλογος του Αγίου Νικολάου πρόσφερε δώρα στους εκπροσώπους των συλλόγων που πήραν μέρος και η γιορτή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, όλοι μαζί χόρεψαν και διασκέδασαν ως το πρωί έτσι όπως μόνο οι πόντιοι ξέρουν!!!!
Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη βραδιά και για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου για την φιλοξενία, την ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρουν απλόχερα σε όλους!!!!

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Στην Πάλαιρο 30/8/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Βόνιτσα  24 -08-2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                            Αρίθ.Πρωτ:10878
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                                     
ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ                                                  
Ταχ. Δ/νση: Βόνιτσα
Ταχ. Κώδικας: 300 02
Τηλέφωνο:2643360117-116                               ΠΡΟΣ:
FAX:26430 22556                                               1. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
                                      2. Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας 
                                                                          3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων
                                                             4. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων                                                                                                                            5. Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων  
                                                                                                
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10) Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  στη Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου.
      Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Παλαίρου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Σπύρος Αχείμαστος - σύμφωνα με την αρίθ.177/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), στις 30 Αυγούστου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00μ.μ  για συζήτηση και λήψη απόφασης με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.- Απευθείας ανάθεση μετά από άγονη δημοπρασία διαγωνισμού «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2017». 
(Εισηγητής κ.Στούπας) 
2.-Παραχώρηση αίθουσας (πρώην κυλικείου στο χώρο παλιού Δημοτικού Παλαίρου) για τον αθλητικό Όμιλο Παλαίρου και τις Ακαδημίες του.( Εισηγητής κ. Φραδέλος).

Διατροφικός πίνακας που εμπεριέχει την ποσότητα ζάχαρης

Είναι ένας διατροφικός πίνακας που εμπεριέχει την ποσότητα ζάχαρης ροφημάτων και αναρτήθηκε σε σχολείο της Ιταλίας σύμφωνα με την ιστοσελίδα today.it.   
Πόση ζάχαρη  έχουν τα αναψυκτικά:
Νερό: 0,0 g ανά πακέτο –  0,0 ανά 100 ml
Γάλα και σοκολάτα: 11 g ανά πακέτο – 5,5 ανά 100 ml
Multivit Ανανάς Ακτινίδιο και Orange: 24g ανά πακέτο, 12-100 ml
Γεύση πορτοκάλι ποτό: 27 γραμμάρια ανά συσκευασία, 13,5 ανά 100 ml 
Red Bull: 27 γραμμάρια ανά συσκευασία? 11 έως 100 ml
NESTEA λεμόνι: 36 g ανά πακέτο, 7,2 ανά 100 ml
Coca Cola: 39 γραμμάρια ανά συσκευασία, 10,6 ανά 100 ml 

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εσωτερική έρευνα για τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς στην ΕΛ.ΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

Όλα ξεκίνησαν όταν αξιωματικός δήλωσε ότι «στο Σώμα υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται»
Εσωτερική έρευνα για να μετρήσει τους ομοφυλόφιλους αστυνομικούς πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τον σάλο που προκάλεσε δήλωση αξιωματικού ότι στο Σώμα υπηρετούν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου όταν - με αφορμή το νομοσχέδιο για την «νομική αναγνώριση φύλου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση του Τμήματος Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «Σεβόμαστε και κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των όλων - Έμφυλες και ερωτικές ταυτότητες» - ο αξιωματικός στην ομιλία του σημείωσε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των 45.000 αστυνομικών υπάρχουν 9.000 Λ.Ο.Α.Τ άτομα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι κλπ) τα οποία φοβούνται και κρύβονται».

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας – Διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση

Ο δήμαρχος διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας
Τον Δήμαρχο Ελευσίνας μαχαίρωσε πριν από λίγο απολυμένος συμβασιούχος μέσα στο δημαρχείο. Ο δήμαρχος, όπως μεταδίδει ο SKAI διακομίστηκε στο Θριάσιο.
Ο Δήμαρχος μαχαιρώθηκε στο πόδι, σύμφωνα με πληροφορίες του Antenna, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του. Αμέσως μεταφέρθηκε από δημοτικούς υπαλλήλους και άλλους παριστάμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του.
e-maistros

ΚΑΤΟΥΝΑ: Ο ΤΡΥΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΟΥΡΑ

Όπως όλοι ξέρουμε ο αμπελουργός Κώστας Κασούρας παράγει το ονομαστό  βιολογικό,  κρασί στην περιοχή του Ξηρομέρου "Η Βελαώρα" . Η περιοχή που το παράγει είναι στις παρυφές της Βελαώρας γιαυτό έδωσε και το όνομά της. 
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΜΝΗΜΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Κυκλοφορεί σε β' έκδοση το βιβλίο με τίτλο ΜΝΗΜΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ παναγία "η Αγία Δευτέρα" Κατούνας  του Ευαγγέλου Κουτιβή και αναφέρεται στην ιστορία της Αγίας Δευτέρα και το ρόλο που έπαιξε στην Επανάσταση του '21 όπως και την ανακατασκευή της, πότε έγινε, ποιοι και πότε έπαιξαν σπουδαίο ρόλο. 
Για το βιβλίο μπορείτε να   επικοινωνήσετε στο mail ekoutibes@gmail.gr όπως και στο τηλ. 6945591871. 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια από νεαρό άνδρα στο Αγρίνιο

29χρονος αλλοδαπός, Ρουμάνικης καταγωγής, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετα από απόπειρα αυτοκτονίας χθες το απόγευμα. Ο νεαρός κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, 40 ντεπόν και 8 μεσουλίντ, ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτός από τη σύντροφο του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου.
agrinionews

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Εγκαταστάθηκε μόνιμα γερόντισσα στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στον ποντιακό συνοικισμό Αγίου Νικολάου Κατούνας

Ο Παύλος Φυτόπουλος, η γερόντισσα Μαρία
και η Περσεφόνη Φυτοπούλου  
Η Μοναχή Μαρία εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Οι κάτοικοι του συνοικισμού είναι δίπλα της να την βοηθήσουν σε όλα, έτσι ώστε οι πόρτες από το Μοναστήρι να ανοίξουν για όλο τον κόσμο.  
Με το άκουσμα της είδησης όλοι ευχαριστήθηκαν, διότι θα αξιοποιηθεί το καλύτερο Μοναστήρι στην περιοχή του Ξηρομέρου που συντηρούσαν μόνοι τους οι κάτοικοι.  
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ένα σημαντικό εκκλησιαστικό και ιστορικό μνημείο του Ξηρομέρου είναι η Μονή του Αγίου Νικολάου, η οποία στα κείμενα των Ελλήνων λόγιων της Τουρκοκρατίας και των ξένων περιηγητών μας είναι γνωστή ως «Μονή Αγίου Νικολάου Αετού». Και αυτό γιατί υπαγόταν διοικητικά στον Αετό, που στη Βυζαντινή εποχή ήταν έδρα επισκοπής.
Το καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο Λυκίας και πιθανότατα κτίστηκε από μοναχούς που προέρχονταν από το παλαιότερο γειτονικό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Αετού. Αν κρίνουμε όμως από την κτητορική επιγραφή είχε δική του οργάνωση και διοίκηση και δεν ήταν μετόχι.
Από το αρχικό τείχος του μοναστηριού σώζεται η δυτική πλευρά ενώ το υπόλοιπο τμήμα του είναι πρόσφατη κατασκευή.
Σώζεται επίσης μία σειρά διώροφων κελιών, χωρίς στέγες και πατώματα και το διαβατικό. Το τοξωτό διαβατικό βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η καμάρα του έχει μήκος 4 μ. Στις μέρες μας έγινε σημαντική προσπάθεια για την ανακατασκευή των κελιών.
Το καθολικό βρίσκεται περίπου στο κέντρο της αυλής και είναι μονοκάμαρο με δίκλινη στέγη και πεντάπλευρη αψίδα με αβαθείς κόγχες και νάρθηκα. Είναι μήκους 11,80 μ. και πλάτος 6,20 μ. και χτισμένο με κατεργασμένους ασβεστόλιθους με λίγους πλίνθους στους αρμούς του. Στο πάνω μέρος των τοίχων του τρούλου και πάνω από την αψίδα έχει οδοντωτή ταινία, ενώ το ανατολικό αέτωμα είναι διακοσμημένο με σκυφία.
Ο τρούλος του είναι δυσανάλογα μεγάλος και ψηλός σε σχέση με το κτήριο. Στο τύμπανό του ανοίγονται οχτώ μικρά τοξωτά παράθυρα που βοηθούν στον καλό φωτισμό του, αφού στις πλαϊνές πλευρές δεν υπάρχουν καθόλου παράθυρα. Δυτικά προστέθηκε σε μεταγενέστερη εποχή νάρθηκας (3 Χ 4), του οποίου σώζεται ολόκληρη η βόρεια πλευρά, τμήματα της δυτικής με την είσοδο και η νότια. Μπροστά από το νάρθηκα υπάρχει μια στέρνα οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα. Η εξωτερική πύλη της Μονής και η θύρα του ναού είναι χαμηλές για να μην μπορούν να μπαίνουν μέσα καβαλάρηδες, αλλά κυρίως για να μην το βεβήλωναν οι Τούρκοι με τα άλογά τους.
Ο ναός είναι γεμάτος με τοιχογραφίες του 17ου αι., στις οποίες απεικονίζονται διάφορα θρησκευτικά θέματα και άγιοι. Από τις τοιχογραφίες ξεχωρίζουν ο τρικέφαλος Άγγελος, ως σύμβολο της Αγίας Τριάδας και ο Χριστός στον Ακάθιστο. Επίσης υπάρχει και η προσωπογραφία του κτήτορα ηγουμένου Γιαννακοπούλου να προσφέρει ομοίωμα του ναού.

Επί Τουρκοκρατίας η Μονή είχε μεγάλη περιουσία και πρόσφερε πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση. Το 1828-30 είχε 1.000 στρέμματα γης και άνηκε στο Δήμο Εχίνου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1830 η Μονή διαλύθηκε. Στα ΓΑΚ (Μοναστηριακά, ΙΙΙ Ν.Αιτωλίας και Ακαρνανίας) σώζονται 3 έγγραφα της Μονής του 1834.

Ανοιχτή Επιστολή Νεκτάριου Αθ. Φαρμάκη, Περιφερειακού Συμβούλου, Π.Δ.Ε , Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Προς
1) Γεώργιο Παπαναστασίου, Δήμαρχο Αγρινίου
2) Παναγιώτη Τσιχριντζή, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
3) Στυλιανό Μπλέτσα, Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
4) Γεώργιο Βαρεμένο, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΣΥΡΙΖΑ
5) Μαρία Τριανταφύλλου, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΣΥΡΙΖΑ
6) Μάριο Σαλμά, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΝΔ
7) Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας – ΝΔ
8) Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ/ΠΑΣΟΚ
9) Νικόλαο Μωραΐτη , Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας- ΚΚΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Επιχειρηματικό Πάρκο Αγρινίου: Ακούει κανείς;

κ.κ. Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
κ.Δήμαρχε Αγρινίου, 
κ.Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
κ.Πρόεδρε του Τ.Ε.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Hρθε ο... ταμπλάς του φετινού φόρου ακινήτων: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στις 9 το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ. 
Η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι, πλην μιας μικρής μείωσης του συνολικού Συμπληρωματικού φόρου κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, οδήγησε στη βεβαίωση συνολικού φόρου 3,153 δις ευρώ, με οριακή μείωση σε σχέση με πέρυσι όταν είχαν βεβαιωθεί έσοδα 3,179 δις ευρώ. Από αυτά, ποσό 2,6 δις ευρώ αφορά στον κύριο φόρο και 629 εκατ. ευρώ στον συμπληρωματικό ο οποίος βαραίνει περίπου 500.000 ιδιοκτητών ακινήτων.
Το φόρο μοιράζονται 6.297.453 φυσικά πρόσωπα τα οποία καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος 2,7 δις ευρώ και 50.900 νομικά πρόσωπα με συνολικά βεβαιωμένο φόρο ύψους 448,997 εκατ. ευρώ.

Ατύχημα πριν λίγο στη διασταύρωση Αστακού - Βόνιτσας - Μύτικα - Κανδήλας.

Πριν λίγο σημειώθηκε ατύχημα στο κόμβο Μύτικα - Κανδήλας - Αστακού - Βόνιτσας, με σύγκρουση ενός Ι.Χ. ερχόμενου από Αστακό και μηχανάκι που έβγαινε από Μύτικα. Ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος, όπως φάνηκε από τη πρώτη ματιά, ο συντοπίτης μας που οδηγούσε το μηχανάκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού στο Νοσοκομείο Λευκάδας.
Ακόμα μια φορά να τονίσουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Μύτικα δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο και αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε μισή ώρα να έρθει από τον Αστακό κάποιος, αν βέβαια είναι διαθέσιμο.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η μισή ώρα ή και περισσότερο, μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, αποβεί μοιραία σε ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Φυσικά κανείς από τη πολιτεία. Τι να πρωτοκάνει ένας γιατρός με ένα ασθενοφόρο;
Το μόνο που μας μένει είναι να προσευχόμαστε και βέβαια να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση.
Μια περιοχή για να αναπτυχθεί τουριστικά, πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει αυτές τις υποδομές, αλλιώς οι τουρίστες με τα υπερπολυτελή σκάφη τους, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και όχι μόνο, περαστικοί θα παραμένουν από αυτόν τον τόσο όμορφο τόπο μας.
kandilatoxoriomas

ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ; ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ


Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΒΑ του Καλλιτεχνικου εργαστηρίου Μεσολογγίου θα παρουσιάσει στο Αγρίνιο στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου το έργο των Ρεπα-Παπαθανασίου ""Ποια Ελένη;""
Για το αν θα γίνει προπώληση εισιτηρίων, η συνεννόηση θα γίνει με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
ΔΣΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

ΠΡΏΤΟ ΓΙΑ ΧΑΝΤΆΚΙΑ...ΠΡΏΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΆΡ

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού πέτυχε ο  Δημήτρης Χαντάκιας. 
Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού στο 67' με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 πανηγυρίζοντας με τους φιλάθλους στο πέταλο το παρθενικό του γκολ.
Πρώτο γκολ πέτυχε και το φετινό μεταγραφικό απόκτημα ο Μοράρ ο οποίος στο 76' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και στο 79' έφερε το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η ομάδα μας. Χρέη γυμναστή εκτελεί ο Κώστας Λιανός.

Ξεκίνησε την προετοιμασία της η Ιστορική ομάδα του Α.Μ.Σ Μεδεών Κατούνας. 
Η πολλά υποσχόμενη ομάδα της Κατούνας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία φέτος. 

Η Βόνιτσα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 18ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετίας αναβάθμισης και κατά κοινή ομολογία πετυχημένων διοργανώσεων συνεχίζεται και φέτος την ενεργοποίηση του Άκτιου Δρόμου με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή να γίνει ένας διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας ( περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας ( στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://goo.gl/forms/BI5ZBSZCQrxq09cd2
Παροχές προς τους Αθλητές- συμμετέχοντες
1.Δωρεάν μετακίνηση με Λεωφορεία το Σάββατο 31 Σεπτεμβρίου το πρωί από :
Α. Αθήνα ( Πλατεία Καραϊσκάκη Μεταξουργείο Αθηνά )
Β. Πάτρα ( Ρίο - Φέρρυ Μποτ)
Γ. Ιωάννινα ( θα υπάρχει ενημέρωση )
Δ. Θεσσαλονίκη-Βόρεια Ελλάδα ( θα υπάρχει ενημέρωση)
2. Φαγητό δωρεάν στην Βόνιτσα ή στην Πάλαιρο ( ανάλογα με τον τόπο διαμονής ) το Σάββατο βράδυ. 
Μπουφές με κρύα σάντουιτς , φρούτα , χυμούς, μπάρες δημητριακών για όλους τους Αθλητές την Κυριακή μετά τον αγώνα.
3. Συμμετοχή 10 ευρώ για όποιο θα μετακινηθεί με μέσο του Δήμου ή χρειασθεί να διανυκτερεύσει με έξοδα του Δήμου ( ισχύει για όλους τους αγώνες Ημιμαραθώνιος – 5.000 μέτρα– 1000 μέτρα)

Λάρισα: Επεισόδιο στη γιορτή Αμπελώνα με την τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά και κάτοικο [βίντεο]

Έγινε κι αυτό στον Αμπελώνα την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της καθιερωμένης γιορτής Κρασιού.
Η συναυλία με τη δημοφιλή δημοτική τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά, αποτέλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα. Η Γωγώ ανέβηκε στην πίστα και το κέφι έφθασε στο κατακόρυφο.
Ωστόσο, δε φαίνεται να το διασκέδαζε εξίσου κι ένας περίοικος, ο οποίος ενοχλούνταν από το θόρυβο της συναυλίας.
Έτσι, κατά αυτόπτες μαρτυρίες, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ανέβηκε στην πίστα και μπροστά στα απορημένα βλέμματα τραγουδιστών και οργανοπαιχτών, «τράβηξε» τα καλώδια κι σταμάτησε τη μουσική.
Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση από… διαμαρτυρόμενους πολίτες που βρίσκονταν στο… τσακίρ κέφι, όμως με την παρέμβαση των διοργανωτών αλλά και του εκπροσώπου της τραγουδίστριας, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Η συναυλία ωστόσο έληξε άδοξα για όσους έκαναν όρεξη για γλέντι μέχρι πρωίας…
Πάρτε μία γεύση από τη συναυλία:

iefimerida.gr 

Επιασε 19.000 μόρια και επέλεξε να σπουδάσει αισθητική- Περνούσε και Ιατρική Αθηνών

Τι κι αν η μαθήτρια Μαρία Χούσου έβγαλε 19.065 μόρια στις φετινές Πανελλαδικές, η ίδια αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της και να επιλέξει να φοιτήσει στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογιάς.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η μαθήτρια θα μπορούσε να είχε επιλέξει με τα μόρια που έβγαλε μεταξύ Ιατρικής σχολής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και βιολογιάς, αλλά η ίδια επέλεξε αυτό που ήθελε περισσότερο... την αισθητική.
Μάλιστα, συγγενείς και καθηγητές της αριστούχας μαθήτριας «τραβούσαν τα μαλλιά τους στο άκουσμα της επιλογής της, αλλά η ίδια εν τέλει από τον Σεπτέμβριο θα φοιτά το τμήμα της επιλογής της.
Πηγή: zarpanews.gr

 iefimerida.gr 
google page rank