Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Το …. σέρνει καράβι». Μια φράση που αντέχει 2500 χρόνια και είναι απόλυτα τεκμηριωμένη...

Στην αρχαία Ελλάδα, πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου, οι ναυτικοί προκειμένου να αποφύγουν τον γύρο της Πελοποννήσου, κατέφευγαν στη μέθοδο της διόλκησης. 
Δηλαδή της ρυμούλκησης των πλοίων στο στενό τμήμα γης του ισθμού, με τη βοήθεια κορμών δέντρων. 
Αρχαία Τριήρης προσεγγίζει την Κόρινθο. Πιστό αντίγραφο Αθηναϊκού πλοίου σε σύγχρονη αναπαράσταση. Η διαδικασία αυτή ήταν κουραστική και χρονοβόρα. 
Οι ναυτικοί όμως την προτιμούσαν, καθώς ο περίπλους της Πελοποννήσου απαιτούσε περισσότερο χρόνο. 
Υπήρχε όμως και άλλος λόγος. 
Η Κόρινθος ήταν διάσημη, πέρα από τα εργαστήρια αγγείων και κρανών, και για τα «ιερά της Αφροδίτης». 
Επρόκειτο για οίκους ανοχής, που εξυπηρετούσαν κάθε είδους ερωτική επαφή. 
Οι οίκοι αυτοί ήταν τόσο διάσημοι σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο (χάρη στις ιστορίες των ναυτικών βέβαια), όσο και το Άμστερνταμ σήμερα, με τις «βιτρίνες του έρωτα». 
Έτσι λοιπόν, όταν έσερναν τα καράβια στην στεριά, παράλληλα είχαν και το χρόνο να βρεθούν με τις ιερόδουλες. 
Το εντυπωσιακό είναι, ότι η φράση άντεξε πολλές χιλιάδες χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην Κόρινθο, εδώ και πολλούς αιώνες, ούτε καράβια σέρνουν, ούτε υπάρχουν ιερά του έρωτα. 
Έτσι λοιπόν οι ντόπιοι έβγαλαν την φράση ότι "το μ***ι σέρνει καράβι"

mixanitouxronou

Επιστροφή χρημάτων σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Διορθώνεται μια μεγάλη αδικία με την επιστροφή χρημάτων σε συνταξιούχους – Από 10 έως και 2.300 ευρώ τα ποσά – Ποιοι ωφελούνται περισσότερο από τη ρύθμιση
Τις διαφορές των εισφορών υγείας που υπολογίζονταν στο αρχικό μικτό ποσό και όχι στο καταβαλλόμενο μετά τα “μνημονιακά ψαλίδια” επιστρέφει σε εκατομμύρια συνταξιούχους το υπουργείο Εργασίας. Τα ποσά αφορούν στην περίοδο 1/1/2012 έως 30/6/2016. Διορθώνουμε ουσιωδώς πολιτικές του παρελθόντος διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου. Στόχος να δοθούν τα ποσά ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΩΠΙΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΚΙΡΑΚΗ



Εναέριος αντιλυσσικός εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων στην Αιτ/νία

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης κατά της Λύσσας, ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, ότι την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων με εναέρια διανομή των εμβολίων – δολωμάτων.
Η επιχείρηση αυτή, θα λάβει χώρα από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα καλύψει όλη την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και ένα μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα το Δήμο Αμφιλοχίας και ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων). Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης της επιχείρησης υπολογίζεται να είναι έξι (6) ημέρες με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω καιρικών συνθηκών.
Για το λόγο αυτό, συνιστούμε προς όλους τα κάτωθι:

Ανομβρία: Σε απόγνωση ελαιοπαραγωγοί από 55 χωριά της Αιτωλ/νίας για την φετινή παραγωγή

Σοβαρότατα προβλήματα στην φετινή ελαιοπαραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία, έχει προκαλέσει η παρατεταμένη ανομβρία. Εκατοντάδες αγρότες από πολλές περιοχές, κυρίως ορεινές, κάνουν λόγο για πραγματική καταστροφή στην φετινή παραγωγή, ως προς την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος.
Είναι χαρακτηριστικό πως στον ΕΛΓΑ έχουν υποβληθεί αιτήματα από 55 συνολικά Τοπικές Κοινότητες, κυρίως ορεινών περιοχών της Αιτωλ/νίας σε λιοστάσια που δεν αρδεύονται,  γεγονός που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος του προβλήματος. Η παραγωγή είναι μικρή, και οι ελιές παρουσιάζουν σοβαρή ποιοτική υποβάθμιση, είναι ζαρωμένες και μικρές και όπως είναι φυσιολογικό , η τιμή τους θα είναι πολύ χαμηλή στο εμπόριο. Κατά συνέπεια, το εισόδημα των παραγωγών και μάλιστα μειονεκτικών περιοχών , θα συμπιεστεί ακόμη περισσότερο.
Μέσω του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μένει να γίνει επεξεργασία των  αιτημάτων αυτών  και να ενεργοποιηθούν διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει γρήγορα  η ενίσχυση των πληγέντων αγροτών μέσω των ΠΣΕΑ.
agriniopress

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων γύρω απ’ το Β’ Νεκροταφείο

Σε δεκάδες προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι Αρχές από την γύρω περιοχή του Β΄Νεκροταφείου κυρίως για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών σε πεζούς, μήπως έτσι φτάσουν κοντά στον δράστη της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού.
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να εντοπίσουν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Εξετάζονται όλες οι μαρτυρίες που έχουν καταλήξει στις Αρχές για τυχόν ύποπτα άτομα που περιφέρονταν στην περιοχή του νεκροταφείου την συγκεκριμένη ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει κάπου συγκεκριμένα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης πρόσκληση σε party νεολαίας

Σάββατο 4 Νοέμβρη. Ελάτε να  ξανανταμώσουμε  και να διασκεδάσουμε στο Φθινοπωρινό μας party στην Αθήνα 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' σας προσκαλεί στο party Νεολαίας που διοργανώνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 bar kabar Ακάμαντος 28 Θησείο: 
Ώρα προσέλευσης 21:30
Τιμή ποτού 7€

Μαθήματα χορωδίας από τον Σύλλογο Γυναικών Αστακού

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στο στέκι του συλλόγου θα αρχίσουν τα μαθήματα χορωδίας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν.
Το Δ.Σ


www.astakos-news

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έγινε η Κλήρωση των εισιτηρίων απο το "Καφεγλυκοπωλείο ο Σίμος" στην Κατούνα δείτε ποιοι κέρδισαν τα εισιτήρια Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα



Έγινε χθες η κλήρωση των εισιτηρίων του αγώνα Olympiacos vs FC Barcelona - Champions League 2017-18 από τον  Αποστόλη ιδιοκτήτη επιχειρηματία, του «Καφε- γλυκοπωλείο ο Σίμος».
Ο Αποστόλης  έδωσε 5 σε αποκλειστικούς θαμώνες και φίλους και πήρε την απόφαση τα τελευταία να τα κάνει  κλήρωση και οι δύο τυχεροί θα δουν το μεγάλο παιχνίδι. 
Η κλήρωση έγινε χθες Κυριακή 29/10/2017 ανάμεσα σε 425 άτομα που έλαβαν μέρος, 2 τυχεροί που θα απολαύσουν τον αγώνα δωρεάν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή θα τα δώσουν σε φίλους τους αύριο 31/10/2017 είναι οι παρακάτω:
Καφρίτσας Παντελής Κρεοπώλείο-ψητοπωλείο τα Ακαρνανικά (Κατούνα)
Μιχαηλίδης  Παναγιώτης  DIGITAL HEART(Κατούνα)

Το «Καφέ- γλυκοπωλείο ο Σίμος» εύχεται νίκη στον Ολυμπιακό


Θέσεις εργασίας στην Λευκάδα από 30/10/2017 έως 5/11/2017

Η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων της Equal Society παρουσιάζει τις ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης γι’ αυτήν την εβδομάδα.
Δείτε τις θέσεις εργασίας 
30/10/2017 ΕΩΣ 5/11/2017

Στον Εμπεσό Βάλτου, το 3ο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς

Η Αερολέσχη Αγρινίου διοργανώνει στον Εμπεσό Βάλτου το 3ο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς (3-5/11/2017)
Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου
Πλαγιάς (3ο σκέλος)
Εμπεσός Αιτωλοακαρνανίας
Κατηγορία – Αγώνες Αποστάσεων
Greek PG Championship, Empesos XC Open 2017,
FAI CAT 2
03 Νοεμβρίου – 05 Νοεμβρίου 2017
Η Αερολέσχη Αγρινίου με το Τμήμα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, κατόπιν ανάθεσης από την ΕΛ.Α.Ο., διοργανώνει αγώνα πρωταθλήματος  2017,  τριήμερης  διάρκειας, με συμμετοχή Ελλήνων και Ξένων Αθλητών. Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων, αποτελεί το τρίτο σκέλος του πρωταθλήματος  για  το  2017  και  είναι μερικό κριτήριο  για  την  συγκρότηση  της  Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, το έτος 2018, σε σχετικές υποχρεώσεις.
Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις πτήσεις.

Δευτέρα έως και Τρίτη η Ιόνιος μουσική σχολή Πρέβεζας

Από Δευτέρα έως και Τρίτη η Ιόνιος μουσική σχολή Πρέβεζας θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής των μαθητών (Παλαίρου) της καθηγήτριας ζωγραφικής, Σπυριδούλα Ζερβούλη προς ενημέρωση του κοινού για την ίδρυση του νέου τμήματος σχεδίου-ζωγραφικής-αγιογραφίας της σχολής.
Τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα.

Εκδρομή Κωνωπινιωτών : Πάντα θ’ ανταμώνουμε και θα ξεφαντώνουμε γιατί, απλά…μας αρέσει να περνάμε καλά !

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Γυναικείο Τμήμα, πραγματοποίησε  μορφωτική- ψυχαγωγική - προσκυνηματική εκδρομή  για τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή  29  Οκτωβρίου  2017, στην Αθήνα.,
    Με σύμμαχο τον καιρό, που φρόντισε να "ημερέψει"  την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, οι Κωνωπινιώτες που διαμένουν στην γενέτειρα,  οι φίλοι τους,  αλλά και αυτοί που διαμένουν μονίμως στην Αθήνα,  είχαν την ευκαιρία συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος, να περάσουν μαζί  λίγες υπέροχες στιγμές, τόσο κατά την περιήγηση στα αξιοθέατα της Αθήνας  με το τρενάκι, όσο και κατά την  επίσκεψη   στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση , αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού   στο φιλόξενο κέντρο  No 101 - Events Hall, στην Κηφισιά, όπου απολαύσανε υπέροχες γεύσεις και γλέντησαν με την ψυχή τους με επιλεγμένα μουσικά τραγούδια από τον κορυφαίο  Αθηναίο Dj και φίλο του Συλλόγου  Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Άγιος Ιωάννης Ριγανάς Σπολάιτας, ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης στον Αχελώο

Πλάι στη λίμνη Στράτου, κοντά στη παλαιά γέφυρα του Αχελώου και πάνω σε λοφίσκο υψώνεται ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Ριγανά που χρονολογείται στα 1815.
Πρόκειται για ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης με διαστάσεις 9.50 x 4.70, χωρίς την αψίδα, ενώ είναι σταυροειδής με τρούλλο. Εσωτερικά το τετράγωνο που δημιουργούν τέσσερις, εφαπτόμενοι στις μακριές πλευρές, πεσσοί στέφεται με τόξα. 
Τα τόξα αυτά και τα σφαιρικά τρίγωνα υποβαστάζουν τον ευρύ εξωτερικά και ελλειψοειδή εσωτερικά τρούλλο. Οι στέγες καλύπτονται με σχιστόπλακες.
Στην ανατολική πλευρά δημιουργούνται τρεις κόγχες, από τις οποίες η κεντρική εξέχει. Είναι ημικυκλική, αλλά το ημικύκλιο διακόπτεται εξωτερικά, δημιουργώντας στην κάτοψη ανεπαίσθητες γωνίες.
Βίντεο: Ανδρέας Κουτσοθανάσης
            

Παρέμβαση της π. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνας Μπάδα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ειπώθηκε αναφορικά με το τεχνολογικό και αρχειακό υλικό των Καπναποθηκών Αφών Παναγόπουλουύμφωνα, το οποίο έχει δωρήθηκε στο δήμο Αγρινίου, πως η τύχη του αγνοείται… Σημειωτέον ότι το υλικό αυτό προορίζονταν να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία Μουσείου Καπνού στο Αγρίνιο. Η π. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνω Κωνσταντίνας Μπάδα έχοντας γνώση της υπόθεσης αφού το εν λόγω αρχείο αρχικά είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -όταν τα Τμήματα του Αγρινίου υπάγονταν σε αυτό- προβαίνει για το θέμα μέσω ανοιχτής επιστολής σε δημόσια παρέμβαση καλώντας τη δημοτική αρχή Αγρινίου «όχι μόνο να αναζητήσει, να ενημερώσει και να προβάλλει την ύπαρξη αυτού του σημαντικού μουσειακού και αρχειακού υλικού, αλλά και να αναλάβει πλέον σοβαρές πρωτοβουλίες για να το καταστήσει πυρήνα του σχεδιαζόμενου από χρόνια μουσείου καπνού».
Αναλυτικά η Ανοιχτή Επιστολή της Κ. Μπάδα:

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: Ελάτε να σταθούμε όρθιοι! Όχι άλλη υποδούλωση της Πατρίδας μας.

Η 28η Οκτωβρίου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς:  Ελάτε να σταθούμε όρθιοι!  
Όχι  άλλη  υποδούλωση  της  Πατρίδας  μας.  
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής της Αγίας Σκέπης. Αμέσως μετά προέστη της επισήμου δοξολογίας για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως και των αρχών, του Στρατού, των Σωμάτων ασφαλείας, των μαθητών και των πιστών. 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, η κατάθεση στεφάνων και το προσκλητήριο των πεσόντων πολεμιστών. 

Yπουργός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βάφτισε το γιό του σε… νεκροταφείο!

Για ένα ασυνήθιστο πραγματικά γεγονός γράφει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η εφημερίδα «Espresso».
Ειδικότερα, πρόκειται για τη βάφτιση του γιου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που επέλεξε να βαφτίσει το γιό του στο εκκλησάκι του Νεκροταφείου Παπάγου.

Και το όνομα του υιού Θωμάς, η χαρά περίσσεψε, αλλά το σημείο ήταν μάλλον αλλόκοτο.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε την εμφάνισή του στην εκκλησία με ένα κουτί γλυκά για τα κεράσματα, ενώ ο νεοφώτιστος έκανε την εμφάνισή του στην αγκαλιά της μαμάς του Κωνσταντίνας Κιντώνη

Η βάφτιση έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι σε στενό οικογενειακό κύκλο και μάλλον θα γραφτεί στα χρονικά, αφού όπως είπε και ο ιερέας του Ναού, τέτοιο μυστήριο στον συγκεκριμένο χώρο πρώτη φορά τελείται.

thecaller.gr 

Πάτρα: Νεκρός καθηγητής μπροστά στους μαθητές του – Τραγωδία σε υπό κατάληψη σχολείο!

Δάκρυα και θλίψη για τον αναπάντεχο θάνατο καθηγητή σε σχολείο στην Πάτρα. Ο άτυχος μαθηματικός κατέρρευσε μπροστά σε συναδέλφους και μαθητές του…
Δεν άντεξε τελικά και πέθανε ο 62χρονος μαθηματικός που υπέστη ανακοπή νωρίς το πρωί, μόλις πήγε στο 11ο Γυμνάσιο στην Πάτρα όπου διδάσκει. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άτυχος καθηγητής κατέρρευσε μπροστά στα μάτια μαθητών και συναδέλφων, όταν λίγο μετά τις 07.00 το πρωί πήγε στο σχολείο και προσπάθησε να κόψει αλυσίδα που έκλεινε την πόρτα, καθώς μαθητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.
Αν και μεταφέρθηκε άμεσα με Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τελικά ο 62χρονος μαθηματικός κατέληξε. Ο εκπαιδευτικός ξαφνικά μπροστά στα έκπληκπτα μάτια συναδέλφου του σωριάστηκε στο πάτωμα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε από το σημείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», οπου και μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Το σχολείο όπως και τα περισσότερα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια σήμερα είναι κλειστά, στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων των μαθητών.
patrastimes.gr, tempo24.gr

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 για όλα τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο και ΕΤΕΑ).

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017.
Τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 ενώ οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017.

nextdeal.gr

Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου Κώστα Γεωργούλα

Η εφημερίδα μας " Χρυσοβιτσάνικα Νέα " στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών για την λειτουργία και την προσφορά της Κοινοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου απευθύνθηκε στον συγχωριανό μας Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Κώστα Γεωργούλα και ζήτησε απ’ αυ΄τον να μας ενημερώσει για τις δραστηριότητες και το έργο της επιχείρησης.
Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη αυτή αποτελεί κι ένα απολογισμό για τα έτη 2016-2017 της υπηρεσίας αυτής επί Προεδρίας Κ. Γεωργούλας.
Ο πρόεδρος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα αυτό κι αναφέρθηκε αναλυτικά στις δραστηριότητες της κοινωφελούς επιχείρησης.
Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
• Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε υπήρξαν αλλαγές στο Δ.Σ. της Επιχείρησης και ποιες είναι αυτές;

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ (7η αγωνιστική)

Αράκυνθος Ματαράγκας - Ηρακλής Αστακού 3-0
Απόλλων Θέρμου 1957 - Απόλλων Δοκιμίου 1-0
Όμηρος Νεοχωρίου - Ατρόμητος Αντιρρίου 2-1
Α.Ο. Πανοχθιακός - Θύελλα Παραβόλας 1-4
Αναγέννηση Μεσολογγίου - Α.Ε. Μεσολογγίου 1-5
Αμβρακικός Λουτρού - Αχελώος Αγγελοκάστρου 0-0
Ναυπακτιακός Αστέρας - Τρίκαρδος Κατοχής 1-1
Φλόγα Παλαιομάνινας - Α.Ο. Ιναχος Βάλτου 3-0 α.α
1.ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 15
2.Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
3.ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 14
4.ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 14
5.ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 13
6.ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ 12
7.ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ 12
8.ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 11
9.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 11
10.ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ 8
11.ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 7
12.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 7
13.Α.Ο. ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ 7
14.ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 5
15.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣ/ΓΓΙΟΥ 2
16.Α.Ο. ΙΝΑΧΟΣ ΒΑΛΤΟΥ -12

Βίντεο που «κόβει την ανάσα»: Ένας ελληνικός δρόμος στην Αιτωλοακαρνανία στους πιο επικίνδυνους του κόσμου

Η επαρχιακή οδός Πατιόπουλο – Περδικάκι στην Αιτωλοακαρνανία μπορεί να μην σας είναι γνωστή, αλλά αυτό δεν τη σταμάτησε από το να κατακτήσει μία θέση ανάμεσα στους πιο… επικίνδυνους του κόσμου.
Σύμφωνα με το drivingexperiences.com, ο συγκεκριμένος δρόμος περιλαμβάνεται στη δεκάδα των πιο επικίνδυνων στον κόσμο και χωρίς αμφισβήτηση είναι ο πιο επικίνδυνος στη χώρα μας.
Είναι στενός με λακκούβες, χωρίς προστατευτικές μπάρες και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν βρέχει.

Έμειναν στο 1-1 Α.Ο. Μύτικας και Ίωνες Αγ. Νικολάου (φώτο)

Διεξήχθη σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Μύτικα ο αγώνας του Α ομίλου της Β ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και γκολ και το τελικό σκορ να είναι 1-1.
Το πρώτο γκολ μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακόλα να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.
Διαιτητής: Σπυράκος
Βοηθοί Διαιτητές: Φραγκούλης – Κώτσης
Α.Ο. Μύτικας(Κουρτέσης):Ντίτσος, Νόβας, Κατσάνος, Κωλέτσης, Κατωγιάννης, Μύτικας, Γερασίμου, Ντόμαρης, Μπακόλας, Βέρμπης, Βερύκιος.
Αναπλ/κοι: Τασούλης, Μαλέσκος, Τσούκης, Ντίτσος, Ναστούλης, Ντίτσος, Γιαννακός.
ΠΑΣΠ Λευκ. Οι Ιωνες: Καταγής, Φούντογλου, Χριστοδούλου, Πατρίκιος, Κυρικλίδης, Κατσαβριάς, Καραμπέτσος, Λέζος, Παξινός, Θεριανός, Ρέτσις,
Αναπλ/κοι: Καταγής, Σπανός, Τόσκα, Σουμπουλής, Φυτόπουλος, Ηλιάδης, Λαυράνος.
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΕΠΣΝΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΜΕ 3-2. ΜΕΓΆΛΗ ΗΤΤΑ Ο ΑΕΤΟΣ


Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Α.Ο ΠΛΑΓΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΎ 1-1



«Θέλω να τιμώ τους ήρωες» λέει η δασκάλα που έκανε... πασαρέλα στο Ναύπλιο

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνιση μου στην παρέλαση» λέει η εκπαιδευτικός που μαγνήτισε τα βλέμματα στην μαθητική παρέλαση στο Ναύπλιο 
«Θέλω να τιμώ τους ήρωες» λέει η δασκάλα που έκανε... πασαρέλα στο Ναύπλιο
Ψηλοτάκουνες γόβες, στενό βραδινό φόρεμα με χρυσή λεπτομέρεια και αεράτο περπάτημα που καθηλώνει το βλέμμα. 
Όλο σκέρτσο και νάζι, μοιράζοντας διάπλατα χαμόγελα η δασκάλα του 4ου Δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο, Ιφιγένεια Γουγουτσά, κατάφερε με την εμφάνιση και την παρουσία της στην μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να γίνει η βασίλισσα του διαδικτύου μέσα σε ελάχιστες ώρες. 
Κάποιοι την χλεύασαν θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή ξεπερνούσε τα όρια του κιτς. 
Υπήρχαν δε και κάποιοι που την χαρακτήρισαν προσβλητική. 
Και υπήρχαν και άλλοι που αποθέωναν με τα σχόλια τους την εκπαιδευτικό θεωρώντας ότι η εμφάνιση της όχι μόνο δεν προσβάλει την εθνική μας επέτειο αλλά προσφέρει και έναν ξεχωριστό τόνο σε μια καθιερωμένη και μονότονη εκδήλωση. 
Η αλήθεια είναι ότι στα social media οι φωτογραφίες με την ξανθιά εντυπωσιακή δασκάλα να παρελαύνει πάνω στις δωδεκάποντες της γόβες φορώντας αυτό το μαύρο στενό μίνι φόρεμα έγιναν το επίκεντρο του σχολιασμού. 

Πας Αμβρακικός βονιτσας- Θρίαμβος Λούρος 0.1

Π.Α.Σ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ - Θρίαμβος Λούρου 0-1 για την 7η Αγωνιστική. Άσχημο αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σημερινό βάση των μεγάλων ευκαιριών που είχε και δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Αμβρακικός. Μοιραία στο τέλος ήρθε και η ήττα. Το επόμενο Σάββατο 4/11 αντίπαλος ο Οδυσσέας Νυδριού εκτός έδρας.


ΚΟΝΙΣΚΑ- ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ!

Η αρχαία ιστορία του χωριού δεν είναι γνωστή. Οπωσδήποτε όμως η περιοχή ήταν κατοικημένη από τα αρχαία χρόνια, όπως αποδεικνύεται από απομεινάρια τειχών και τάφων που υπάρχουν στην περιοχή. Τα Αιτωλικά φύλα που κατοικούσαν στην περιοχή ήταν οι Ευρυτάνες οι Οφιονείς, οι Αποδοτοί και οι Καλλιείς. Κατά τον Πουκεβίλ που περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ 1805 και 1815, η Κόνισκα ανήκε στην περιοχή των Κραβάρων όπου, στους αρχαίους χρόνους, κατοικούσαν οι Οζολοί Λοκροί.
Οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες όπου αναφέρεται το χωρίο με το σημερινό του όνομα είναι στις αρχές του 18ου αιώνα.

Επιστρέφει αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας- Ποιοι εξαιρούνται

Σε ισχύ τίθεται από αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και θα παραμείνει έως τις 20 Ιουλίου 2018.
Τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).
Εξαιρέσεις

Τραυματισμός κυνηγού στα Ακαρνανικά όρη (φωτο)

Σε περιπέτεια μετατράπηκε η εξόρμηση ενός συμπατριώτη μας για κυνήγι στην περιοχή του Περγαντί.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του φαίνεται να στάθηκε ένας συμπατριώτης μας κυνηγός, παρά το ατύχημα που είχε σήμερα το πρωί, ο οποίος παραπάτησε και υπέστη κάταγμα στο πόδι, σε δύσβατη περιοχή στα Ακαρνανικά Όρη, κοντά στο χωριό Βάτος-Μοναστηράκι Βόνιτσας.
Ο κυνηγός που αμέσως κάλεσε τις αρχές, υπέστη  κάταγμα στο πόδι και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο υγείας Βόνιτσας, για την λήψη πρώτων βοηθειών.
Για την επιχείρηση σωτηρίας του έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που τον ανέσυρε, αποτρέποντας την δυσάρεστη εξέλιξη.

Δράμα: Είχε ξανασκοτώσει ο ηλικιωμένος που εκτέλεσε διαρρήκτη – Το έγκλημα «καρμπόν» το 1996

Νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλονίζει τη Δράμα – Ο ηλικιωμένος εκτέλεσε τα ξημερώματα με καραμπίνα έναν διαρρήκτη, που προσπάθησε να μπει στο μαγαζί του – Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο ιδιοκτήτης είχε σκοτώσει ξανά κάτω από ανάλογες συνθήκες έναν ακόμα άνθρωπο – Η πρώτη ανθρωποκτονία είχε σημειωθεί 21 χρόνια πριν αλλά ο δράστης αθωώθηκε!
Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το έγκλημα που σημειώθηκε στη Δράμα.
Όλα συνέβησαν περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα, στον Άγιο Αθανάσιο. Ένας 29χρονος Έλληνας μαζί με άγνωστο συνεργό επιχείρησε να διαρρήξει ένα κατάστημα αργυροχρυσοχοΐας.
Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης που διέμενε πάνω από το κατάστημα αντιλήφθηκε τη διάρρηξη, πήρε την καραμπίνα του, σημάδεψε και πυροβόλησε τον διαρρήκτη. Ο άτυχος νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά. Ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΟΚΟΒΑΣ!

Συναγερμός σήμανε στους υπεύθυνους ασφαλείας της Ιονίας Οδού  για νταλίκα- Βυτίο-μέσα στη σήραγγα της Κλόκοβας…Υπήρξε κινητοποίηση τόσο των Πυροσβεστών όσο και του υπόλοιπου προσωπικού μιας και από την παράδοσή της είναι η πρώτη φορά, που σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό.. 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ- ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Γιορτή και μνήμη γι’ αυτούς που πάλεψαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ήταν η  φετινή 28η Οκτωβρίου στα Κρυονέρια ορεινής Ναυπακτίας. Οι λιγοστοί  κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία καθώς και με την κτηνοτροφία τέτοια μέρα ανταμώνουν όλοι μαζί  για να γιορτάσουν  με τον δικό τους  τρόπο τη μνήμη ενός πολέμου που έφερε την ανθρωπότητα κοντά στο τέλος του πολιτισμού. Κόντρα στην κρίση της εποχής (αξιών και χρημάτων), οι κάτοικοι, της ορεινής Ναυπακτίας μετείχαν με καμάρι και  υπερηφάνεια  στην παρέλαση χωρίς θεατές και επισημότητες και έστειλαν μέσα από το φακό της  Σ. Σατλάνη ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα σε όλους μας. Ότι στέκονται όρθιοι και αν χρειαστεί θα παλέψουν ξανά για την Ελλάδα και θυμούνται με συγκίνηση τον εφιάλτη του πολέμου!
            

agriniosite

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)




ΣΤΙΓΜΕΣ ΙΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΤΣΑΚΑΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΟ 2015


Eορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Αμφιλοχία

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην παραλιακή Αν. Στράτου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Μαθητές δημοτικών, γυμνασίου και λυκείων της Αμφιλοχίας παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωθέν πλήθος, κάτω από καλές καιρικές  συνθήκες μέχρι εκείνη τη στιγμή καθώς αμέσως μετά την παρέλαση ξεκίνησε δυνατή βροχή. Της παρέλασης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στην κεντρική πλατεία. Στεφάνια  κατέθεσαν: Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, Διοικητής Α.Τ. Αμφιλοχίας, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, Διευθυντής Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναπήρων πολέμου.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (video)

Παρακολουθείστε από το agriniotv τα video από την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Αγρινίου.





agriniopress
google page rank