Αυτός ο μικρός ναός της ορθοδοξίας στήθηκε επι της λεωφόρου Κύμης στην Ν. Ιωνία και κοιτά με τα αστραφτερά μάτια της Αφροδίτης τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που κινούνται καθημερινά. Ένα καντηλάκι αναμμένο και κάτω η πανέμορφη κοπέλα ένας άγγελος.
Ήταν λίγο πριν ανατείλει για το νέο έτος 31/12/2019, ήταν 5:30 το πρωί, όταν η 25χρονη Αφροδίτη δόκιμη αστυνομικός που υπηρετούσε στο Α.Τ. Πατησίων, έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη συμβολή της λεωφόρου Κύμης με την οδό Κασταμονής, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Τα εικονοστάσια είναι σημεία μνήμης και μαρτυρίας ανθρώπινου πόνου. Είναι ναοί μνήμης στα πεζοδρόμια ή στην άκρη κάποιου δρόμου.
Κάθε εικονοστάσι και μια ανθρώπινη ζωή, ένα σημείο λατρείας.
Ο ανθρώπινος πόνος που εκφράζεται κατά αυτόν τον τρόπο μόνο στην Ελλάδα μέσα στις πόλεις. Ελληνικό φαινόμενο, μοναδικό παγκοσμίως, μία ένδειξη ότι οι Έλληνες βαθιά μέσα μας κουβαλάμε βιωμένες συνήθειες, που δύσκολα θα αποχωριστούμε.
Παλιότερα ο συμβολισμός τους ήταν διαφορετικός είχε άλλη σημειολογία. Μερικά είναι προσφορά τυχερών που σώθηκαν κι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στο θείο, τις περισσότερες φορές όμως δε συμβαίνει αυτό.
Τα περισσότερα περιέχουν θρησκευτικές εικόνες, ίσως μία φωτογραφία του νεκρού και ένα καντήλι.
Από την δεκαετία του 70 και ύστερα άλλαξαν, δεν συμβολίζουν πια ένα τάμα η ένα Άγιο. Συμβολίζουν κυρίως τον πόνο μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε σε κάποιο δυστύχημα.
Είναι η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με το αγαπημένο πρόσωπο ή ένδειξη πως υπάρχει.
Το πιο σπαρακτικό θέαμα το παρουσιάζουν τα εκκλησάκια αυτά, που είναι αφιερωμένα σε νέους ανθρώπους, δεν το προσπερνάς ασυλόγιστος
Τα φτιάχνουν οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο σημείο για να τιμήσουν τη μνήμη των δικών τους.
Το συγκεκριμένο εικονοστάσι επι της λεωφόρου Κύμης, είναι αφιερωμένο στην μνήμη της πανέμορφης 25χρονης Αφροδίτης, από την Λευκάδα και προκαλεί θλίψη, πόνο και περισυλλογή. Στήθηκε από συγγενείς και φίλους και είναι γεμάτο λουλούδια αφού πέρασαν κιόλας έξι μήνες.