Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση - Ευχαριστήριο του Ηρακλή Λίβα Υποψηφίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας


Ευχαριστώ όλους  και όλες που στηρίξατε για μια ακόμα φορά την υποψηφιότητά μου στο Συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών-Συνεχίζουμε…» με τον Γιώργο Αποστολάκη. 
Θα είμαι πάντα δίπλα σας, δίπλα σε κάθε δημότη για να λύνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας. 
Δίνουμε τον αγώνα μας και την Β Κυριακή 2/6/2019 δίπλα στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών-Συνεχίζουμε» και τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη μέχρι την τελική Νίκη. 

Σας ευχαριστώ 
Ηρακλής Λίβας

Πιθανότατα το 2020 θα «πάρει μπροστά» το Άκτιο – Αμβρακία

Οι πρόωρες εκλογές του Ιουλίου φέρνουν ανατροπές στην εξέλιξη διαγωνισμών και έργων καθώς το επίκεντρο μεταφέρεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και λιγότερο στα έργα. Μετά το μπαράζ εγκαινίων του Μαϊου όπως όλα δείχνουν ο Ιούνιος θα είναι μήνας όπου τα έργα δεν θα κυριαρχούν.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ημερομηνίες για σειρά από έργα, είτε για να δημοπρατηθούν είτε για να ξεκινήσουν. Αν ξεκινήσουμε από τα σιδηροδρομικά έργα, πριν τις εκλογές έχουν καλεστεί οι ανάδοχοι για να υπογράψουν τα έργα Ισθμός-Λουτράκι και τις νέες γέφυρες στο Γαλλικό Ποταμό.
Για μετά τις εκλογές θα δούμε τις υπογραφές για τα έργα ηλεκτροκίνησης στο Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, όπου ανάδοχος και στα δύο είναι η ΑΚΤΩΡ.

Πρόεδρος Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης: Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά μου και τον αγώνα που δώσαμε στις εκλογές για το τοπικό της Παλαίρου, έναν αγώνα που δικαιώθηκε καθώς στο τελικό αποτέλεσμα είμαστε νικητές. 
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψηφίους μου για την προσπάθεια που έκαναν για να έχουμε αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. 
Προσωπικά έδωσα έναν αγώνα τίμιο, καθαρό και αξιοπρεπή, έναν αγώνα που είχε και έχει ως βάση την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. 
Οι 294 δημότες που με ψήφισαν (πολλοί περισσότεροι από το 2014) και με εξέλεξαν τοπικό σύμβουλο, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για το τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο που αξίζει στην Πάλαιρο. 
Την πρώτη Κυριακή οι δημότες έδωσαν σαφή εντολή, τώρα που η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει εμείς συνεχίζουμε στο πλευρό του Γ. Αποστολάκη με την ίδια πίστη και αξιοπρέπεια που μας διακρίνει για την μεγάλη νίκη στις 2 Ιουνίου.

Έπιασαν επ’ αυτοφώρω άτομα που «σταύρωναν» υποψήφιο σε εκλογικό τμήμα


Σοβαρό ζήτημα έχει ανακύψει στην παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, φέρεται να είχε ομάδα που «σταύρωνε» υπέρ του ψηφοδέλτια σε εκλογικό τμήμα!

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν εκλογικοί αντιπρόσωποι άλλης παράταξης σε εκλογικό τμήμα της Εγλυκάδας, εντόπισαν το …συνεργείο του υποψηφίου να «σταυρώνει» ψηφοδέλτια, χωρίς όπως φαίνεται η δικαστική αντιπρόσωπος που είχε την ευθύνη της διαδικασίας να αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Η θάλασσα έγινε ξανά κόκκινη στα Νησιά Φερόε: Έσφαξαν 250 φάλαινες και δελφίνια




Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση το κυνήγι των φαλαινών είναι θεμιτό γιατί διασφαλίζει ότι οι κάτοικοι των συνολικά 18 νησιών, που έχουν μικρές δυνατότητες καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων, θα μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αυτάρκεις
«Κόκκινη» έγινε για άλλη μια φορά η θάλασσα στα νησιά Φεροέ με τους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού να σφάζουν σχεδόν 250 φάλαινες και δελφίνια ενώ αυτά μετακινούταν βορειότερα.
Στις πολύ σκληρές φωτογραφίες φαίνονται οι ψαράδες να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να σκοτώσουν τα θηράματά τους.
Νωρίτερα άλλοι ψαράδες είχαν φροντίσει να οδηγήσουν με τα πλοία τους τις φάλαινες και τα δελφίνια στον κόλπο της πόλης Τορσχαβν, της πρωτεύουσας ενός εκ των νησιών.

falinai-freop2

Μεσολόγγι: Τι συμβαίνει στην καταχώρηση σταυρών και καθυστερεί η διαδικασία

Επειδή για πρώτη φορά υπάρχει αρκετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, που έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά, εξηγούν τους λόγους.

Όπως λένε παρατηρήθηκαν πολλά λάθη από Δικαστικούς αντιπροσώπους που προφανώς οφείλονται στην κούραση και τον φόρτο εργασίας, αφού είχαν να διαχειριστούν πολλούς συνδυασμούς, μερικοί από τους οποίους είχαν και παρόμοιο όνομα που τους μπέρδευε. Το πιο χαρακτηριστικό λάθος, που δόθηκε με παράδειγμα, αφορά σε ένα εκλογικό κέντρο των Οινιάδων και δυο Περιφερειακούς συνδυασμούς. Τους: Α και Β. Ο Α συνδυασμός στο συγκεκριμένο τμήμα είχε 27 ψηφοδέλτια. 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"




Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-Συνεχίζουμε..."



Με κάθε επιφύλαξη ανεπίσημα αποτελέσματα Δημοτικές 26/5/2019 σύμφωνα με πληροφορίες του katouna news
Μπορεί να υπάρχουν διαφορές από αυτά που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο

Βρέθηκε η σορός του Δημήτρη Γραικού

Το θρίλερ της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται με δυσάρεστο τρόπο
Εντοπίστηκε το πτώμα του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε κτηνοτροφική μονάδα ατόμου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του.
Η σορός βρέθηκε στην περιοχή του Ανατολικού.
Ο 59χρονος (κατά την εξαφάνισή του) επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός από τη Θεσσαλονίκη, εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2016, με το 4χ4 αυτοκίνητό του. Όσο προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση, υπήρξαν στοιχεία ότι ο επιχειρηματίας λίγο πριν χαθεί, είχε οικονομική συναλλαγή.

ΟΑΕΔ: Χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων σε ανέργους και εργαζομένους

Ξεκινά η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων, με απόφαση της Υπουργού Εργασίας. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται συνολικά σε 350.000.
Αναλυτικότερα, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018, αλλά και οι άνεργοι με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 4 μήνες.

Ανακατανομή εδρών στο Δήμο Αμφιλοχίας – Πως κατανέμονται οριστικά

Ανακατανομή των εδρών στο δήμο Αμφιλοχίας μετά και τα τελικά αποτελέσματα του Πρωτοδικείου.
Συγκεκριμένα χάνει 1 έδρα από τον συνδυασμό «Αναπτυξιακή Προοπτική» και προστίθεται στη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Συγκεκριμένα κατανέμονται:
«Ενωτική Πρωτοβουλία» Απόστολος Κοιμήσης 9 έδρες (5-3-1)
«Αναπτυξιακή Προοπτική» Γιώργος Κατσούλας 7 έδρες (5-2-0)
«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» 5 έδρες (3-2-1-)
«Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών» 4 έδρες (2-1-1)
«Λαϊκή Συσπείρωση» 2 έδρες (1-1-0)
Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ
e-maistros.gr

Στηρίζει Σταρακά στον β΄γύρο ο συνδυασμός του Σταύρου Καμμένου

Ο συνδυασμός του Σταύρου Καμμένου που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τη στάση του την Β΄Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία συγκροτήθηκε με βασικό στόχο την ενότητα των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων , για να αλλάξει κατεύθυνση και να φύγει από την αδράνεια και τη στασιμότητα ο Δήμος Αγρινίου.
Στην κατεύθυνση αυτή πήραμε πρωτοβουλίες και προχωρήσαμε σε επανειλημμένα καλέσματα για ενιαία κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, η οποία δε έγινε κατορθωτή, επειδή κυριάρχησαν προσωπικές επιδιώξεις.

ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας: Πλήρης και ενεργή στήριξη στον Απόστολο Κατσιφάρα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε την ενεργή και πλήρη στήριξη και άρα την υπερψήφιση του υποψήφιου Περιφερειάρχη και μέλους του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Κατσιφάρα, στο 2ο γύρο των Περιφερειακών εκλογών.
Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα συστράτευσης προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, αλλά και προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Δημοκρατικής Παράταξης με μοναδικό σκοπό τη νίκη της Κυριακής.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ " ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ "


Ανεπίσημα αποτελέσματα Δημοτικές 26/5/2019 σύμφωνα με πληροφορίες του katouna news
Μπορεί να υπάρχουν διαφορές από αυτά που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο
-----------------------------------
Νεότερη ενημέρωση για τη σταυροδοσία
Ο Μυλωνίδης Ευθύμιος παίρνει την δεύτερη έδρα και όχι η Μακρή-Αρνή-Δέσποινα 




ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ



Ανεπίσημα αποτελέσματα 2019 σύμφωνα με πληροφορίες του katouna news
Μπορεί να υπάρχουν διαφορές από αυτά που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο

Διαχωρίζει τη στάση της από τον Κώστα Σπηλιόπουλο η Αντωνία Τουρλίδα

Διαχωρίζει τη στάση της από τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου η υποψήφια του στην Αιτωλοακαρνανία Αντωνία Τουρλίδα.

Σημειώνει πως δεν παρέστη χθες στην συνάντηση των υποψηφίων του κ.Κώστα Σπηλιόπουλου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και πως πληροφορήθηκε μέσω διαδικτύου- και όχι του ιδίου ως όφειλε- για το πρόταγμα του. Προέβη λοιπόν στην ακόλουθη ανακοίνωση η κυρία Τουρλίδα:

Σταυροί δημοτικών εκλογών 2019. Μερικά αποτελέσματα Τοπικού Παλαίρου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας




Ανεπίσημα αποτελέσματα σύμφωνα με πληροφορίες του katouna news  

Χαμός σε αγώνα τοπικού (Νεοχωρι -Μεσολόγγι )! Πέτρες, φωτοβολίδες κι έξι αστυνομικοί στο νοσοκομείο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα Όμηρος Νεοχωρίου- ΑΕ Μεσολογγίου. Έξι αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση οπαδών των γηπεδούχων.

Επίθεση σε βάρος αστυνομικών σημειώθηκε χθες το απόγευμα, μετά τη λήξη του αγώνα Όμηρος Νεοχωρίου- ΑΕ Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, όταν βγήκαν από το γήπεδο, πέταξαν προς τις διμοιρίες των αστυνομικών, φωτοβολίδες, πέτρες και κροτίδες, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έξι αστυνομικοί για τις πρώτες βοήθειες, ο ένας εκ των οποίων τραυματισμένος, ο οποίος μάλιστα παρέμεινε για νοσηλεία.

Ανακοίνωση, Ευχαριστήριο Δημοτικής παράταξης «Συμφωνία ελπίδας» του Δημητρίου Μασούρα

Φίλες και φίλοι, 
Η «Συμφωνία ελπίδας» ευχαριστεί όλους όσους υπερψήφισαν το συνδυασμό μας, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. 
Να είστε βέβαιοι δεν θα σας διαψεύσουμε! 
Δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή σας κατά τη διάρκεια της επόμενης δημοτικής θητείας, από κάθε θέση, με ενεργό συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών. 
Θα σταθούμε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιολογούμε ως συμφέρουσα για το μέλλον της περιοχής και θα στηλιτεύσουμε οτιδήποτε οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, χωρίς να διστάσουμε να συγκρουστούμε. 
Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έγιναν σε έναν βαθμό γνωστές οι προγραμματικές θέσεις, το πολιτικό ύφος και το ήθος του καθενός υποψηφίου. 
Είναι θέση αρχής για εμάς να μην υποδείξουμε σε κανέναν τι θα πράξει την επόμενη Κυριακή. 

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τη λίμνη Κομήτη της Αιτωλοακαρνανίας

Η μεγαλύτερη από μια σειρά λίμνες που απλώνονται η μία μετά την άλλη κοντά στη Βόνιτσα, στον «ίσκιο» των μεγάλων υγροτόπων του Αμβρακικού. 
Η λίμνη Κομήτη αναφέρεται και ως Μεγάλο Λιμνοβρόχι. Τα Λιμνοβρόχια είναι πέντε μικρές, κυκλικού σχεδόν σχήματος, λίμνες γλυκού νερού στα νότια του Αμβρακικού. 
Η ονομασία «Λιμνοβρόχι» μάλλον αναφέρεται στην τροφοδοσία τους από τις βροχές ενώ μια άλλη εκδοχή λέει ότι πρόκειται για παραφθορά της λέξης «λινοβρόχι», η οποία προέρχεται από την χρήση των νερών για την επεξεργασία του λιναριού. 

Συνδυασμός Κατσιφάρα: Ο κ. Σπηλιόπουλος πρόδωσε και ξεγέλασε!

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», του Απόστολου Κατσιφάρα, ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο κ. Σπηλιόπουλος ζήτησε την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας «πουλώντας» προοδευτική κατεύθυνση, δήθεν εκπροσώπηση εκφραστών Παπανδρέου, δημοκρατική αντίληψη και δημοκρατικές αξίες.
Όμως, οι μάσκες έπεσαν. Η εμπιστοσύνη όσων ψήφισαν τον κ. Σπηλιόπουλο προδόθηκε. Έγινε αντικείμενο συναλλαγής.

Τους είπαν ψέματα. Τους ξεγέλασαν! Και τώρα τους παροτρύνουν να γίνουν δεκανίκι της δεξιάς.

Μετεωρολόγοι: Τι προβλέπουν για τον καιρό του καλοκαιριού

Καύσωνας, ξηρασία πυρκαγιές αλλά και κατά τόπους έντονες καταιγίδες, χαλαζόπτωση, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα την μετεωρολογική εταιρεία AccuWeather.
Όπως αναφέρει η μετεωρολογική εταιρία, κύριο χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού θα είναι οι καύσωνες μακράς διάρκειας που θα πλήξουν περιοχές από την Πορτογαλία και την Ισπανία έως την Πολωνία και την Ουγγαρία.
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο στην Ιβηρική Χερσόνησο, προτού οι καύσωνες επεκταθούν βόρεια και ανατολικά στην Ευρώπη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον δεύτερο γύρο προοδευτικά ψηφοδέλτια

«Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, και έτσι θα κινηθούμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, στον δεύτερο γύρο, προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
www.agriniopress.gr

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)





Από τα ωραιότερα .... ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΔΥΝΑΜΗ...ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ



ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΧΕΛΙΑ..Οι μετανάστες του βυθού


Στα Δυτικά παράλια της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, και σε μια έκταση που πιάνει τα19      ναυτικά μίλια, απλώνεται ο Αμβρακικός κόλπος, που χωρίζει την Ήπειρο απ’ τη Στερεά και φτάνει απ’ τ’ ακρωτήρι του Ακτίου, μέχρι τους πρόποδες του Μακρυνόρους και την Αμφιλοχία. 
Τα νερά του κόλπου είναι αβαθή, γεμάτα ύφαλους και νησάκια, και είναι αυτογραφικός αξιοσημείωτα σα μεσόβαθρα, γατί τα προσχωματικά βέλη των ποταμών, Άραχθου και Λούρου, γεφυρώνουν τις ακτές με τα νησιά αυτά, αλλάζοντας      συνεχώς την αυτογραφία του κόλπου, σχηματίζοντας, βαλτότοπους    και    λιμνοθάλασσες.  Σ’ αυτές τις λιμνοθάλασσες με  τα υφάλμυρα νερά, απ’ τα ποτάμια που χύνονται στον κόλπο και τις υποθαλάσσιες              πηγές που αναβλύζουν            παντού οξυγονώνοντάς τα,     δημιουργήθηκαν ιδανικές       συνθήκες, για την ανάπτυξη και διαβίωση, εκλεκτών ζωικών και φυτικών μορφών.
Η άφθονη τροφή σε φυτοπλαγκτόν και ζωοπλαγκτόν, μαζί με τις σπάνιες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν ολόκληρο το χρόνο, κάνουν τον Αμβρακικό, να είναι μοναδικός στην έρευνα της υδροβιολογίας, με τις αναρίθμητες ποικιλίες, ζώων, φυτών, ψαριών και οστράκων, που ζούνε στα νερά του.
Αυτός ο κόσμος, ο θαλασσινός  βιότοπος, όπως τον λένε οι  οικολόγοι, είναι ένας κόσμος μεγάλης φυσικής ομορφιάς, πού          με τις πλούσιες ποικιλίες ζωντανών οργανισμών, επηρεάζει αποφασιστικά τη ζωή στον πλανήτη μας.
Για πολλά χρόνια, η επιστήμη είχε παραμέληση τα ψάρια και γενικός τα υδρόβια. Σήμερα αν και τάχει βάλει σε κάποια τάξη, δεν γνωρίζει παρά ελάχιστα.
Υπάρχουν ψάρια, που περνούν όλη τους τη ζωή στον ίδιο τόπο, κι’ άλλα σαν τα αποδημητικά πουλιά, ξεκινούν σε τακτές ημερομηνίες και διανύοντας χιλιάδες μίλια, πάνε στον τόπο που γεννήθηκαν, ν’ αποθέσουν τα δικά τους αυγά.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΩΡΑΙΤΗ

Το katounanews θα σας παρουσιάζει ανα τακτικά διαστήματα τους συνδυασμούς και όλα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών του 2010 όπως και τα νέα ψηφοδέλτια που θα δημιουργηθούν για τις εκλογές του 2014 για το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. 
Επίσης θα σας παρουσιάζει τα προηγούμενα αποτελέσματα των εκλογών, τα προγράμματα και τις θέσεις τους και τι έγιναν αυτά που είχαν υποσχεθεί;  
Εδώ θα δούμε ποιοι από τους υποψηφίους παραμένουν ενεργοί ποιοι δεν θα λάβουν μέρος και ποιοι άλλαξαν "στρατόπεδο" και άλλα πολλά. Φυσικά όλα αυτά για την ενημέρωσή σας. Συνεχίζουμε λοιπόν την στήλη αυτή με τίτλο "Δημοτικές Εκλογές Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας". 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 . Υποψήφιος Δήμαρχος ήταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης.
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Επαμεινώνδα- Υποψήφιος Δήμαρχος
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
Εκλογική Περιφέρεια ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
1. ΒΑΡΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου
2. ΒΑΡΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
4. ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
5. ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
6. ΔΡΟΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Βασιλείου
7. ΖΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟ 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ . ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

Το katounanews θα σας παρουσιάζει ανα τακτικά διαστήματα τους συνδυασμούς και όλα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών του 2010 όπως και τα νέα ψηφοδέλτια που θα δημιουργηθούν για τις εκλογές του 2014 για το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας. 
Επίσης θα σας παρουσιάζει τα προηγούμενα αποτελέσματα των εκλογών, τα προγράμματα και τις θέσεις τους και τι έγιναν αυτά που είχαν υποσχεθεί;  
Εδώ θα δούμε ποιοι από τους υποψηφίους παραμένουν ενεργοί ποιοι δεν θα λάβουν μέρος και ποιοι άλλαξαν "στρατόπεδο" και άλλα πολλά. Φυσικά όλα αυτά για την ενημέρωσή σας. Συνεχίζουμε λοιπόν την στήλη αυτή με τίτλο "Δημοτικές Εκλογές Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας". 
Σημειωτέον πως ο Νικόλαος Σολδάτος εκλέχθηκε δήμαρχος στις εκλογές εκείνες αλλά στις εκλογές του 2014 δεν θα είναι υποψήφιος.






Ο συνδυασμός «Δημιουργία-Προοπτική» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σολδάτο  το ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 για το νέο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Δημιουργία-Προοπτική» αποτελούταν από τους:

ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά αλφαβητική σειρά)
1 ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ(ΠΕΝΥ) ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΓΟΥΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4 ΔΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 ΔΡΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους από καρδιάς όπως και τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Αποστολάκη που με τίμησε βάζοντάς με στο Ψηφοδέλτιό του . Μπορεί να μην εκλέχτηκα αλλά συνεχίζω μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους μου που εκλέχτηκαν ή μη , ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ τον αγώνα για την νίκη του συνδυασμού μας και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών μαζί με τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Αποστολάκη . 
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΎΡΙΟ 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ποιοι εκλέγονται από τους Συνδυασμούς Φαρμάκη & Κατσιφάρα στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με όλους τους συνδυασμούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ έχουν βγει τα οριστικά ποσοστά των δύο μονομάχων, Νεκτάριου Φαρμάκη και Απόστολου Κατσιφάρα και ετοιμάζονται για την β’ αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής
Από την παράταξη του Ν. Φαρμάκη φέρονται να προηγούνται οι, Μ.Σαλμά, Θ. Μαυρομμάτης, Λ.Δημητρογιάννης, Μιχ.Γούδας, Αγ.Χαλιμούδρα, Γιώργος Κοντογιάννης, Αμαλία Βούλγαρη, Π. Γερμανός, Ν. Δακαλάκη, Φ. Σκληρός…. Από την παράταξη του Α.Κατσιφάρα οι, Γιάννης Λύτρας, Σάββας Αυγέρης, Νίκος Μπαλαμπάνης, Βασίλης Σώζος και η Ντίνα Κατσαρή.
www.agriniosite.gr

Ευχαριστήριο από την Αγγελική Ρούση- Ντζιμάνη


Και κάπως έτσι ένα υπέροχο ταξίδι έφθασε στο τέλος του , ένα ταξίδι που κράτησε 21 ολόκληρα χρόνια και με γέμισε γνώσεις κι εμπειρίες απίστευτες ... 
Ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα με απίστευτη όρεξη κι ενθουσιασμό, πίστεψα πολύ στις δυνατότητες αυτού του τόπου που ζω κι αγαπώ, περπάτησα σχεδόν σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας, στο φως της ημέρας, σας γνώρισα, σας αγκάλιασα, σας άκουσα ...
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω θερμά, έναν έναν, μία μία για την τιμή που μου κάνατε και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας... 
Πιστεύω στις δυνάμεις αυτού του τόπου που είναι αστείρευτες και στην δυναμική των ανθρώπων του !!! 
Σας ευχαριστώ όλους ..

Σύλληψη για εμπλοκή σε υπόθεση καλλιέργειας χασισοφυτείας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου

Συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ο 26χρονος, ο οποίος εμπλέκονταν στην υπόθεση καλλιέργειας χασισοφυτείας στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Δικαστικών Αρχών του Αγρινίου.

sinidisi.gr
agriniotimes.gr

Την Παρασκευή στο Αγρίνιο η Φώφη Γεννηματά με τον Απόστολο Κατσιφάρα

Στο Αγρίνιο αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο μεγάλης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr η κ. Γεννηματά θα πραγματοποιήσει επαφές με στελέχη του κόμματος στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.


www.agriniotimes

Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια και αυτή την Κυριακή

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, κατά το διάστημα της διενέργειας των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στις 2 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες και Αυτοδιοικητικές εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (προς Κυριακή) έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της προσεχούς Κυριακής, 2 Ιουνίου.
google page rank