Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΘΑΝΑΣΗ

 Χιλιάδες συγχωριανοί και φίλοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία με χειροκροτήματα και τραγούδια. Ένα γεγονός που θα μείνει στην ιστορία της Κατούνας!!!!
Το βράδυ θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του Θανάση όπως και με ποιο τραγούδι τον συνόδευσαν τα παιδιά του και οι φίλοι του. 


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

TO ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ, ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ. Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ

Δυστυχώς δεν άντεξε το παλληκάρι, ο Θανάσης Τομαράς  που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο στα Γιάννενα και έφυγε από κοντά μας, σήμερα 28/9/2017. Ο Θανάσης το βράδυ της Δευτέρας 18/9/2017 είχε τροχαίο ατύχημα στα Γιάννενα με μηχανή, η οποία βγήκε εκτός δρόμου, ενώ στην μηχανή επέβαιναν δύο άτομα,  ο Θανάσης και ένας φίλος του. 
Ο φίλος του τραυματίσθηκε ελαφρά  ενώ ο Θανάσης διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλευόταν σε άσχημη κατάσταση,  στην εντατική, για 10 ολόκληρες μέρες κι ενώ όλοι προσεύχονταν για ένα θαύμα, δυστυχώς σήμερα έφυγε από κοντά μας για πάντα.
Παιδί πολυμελούς οικογένειας ο Θανάσης Τομαράς, γιος του Χρήστου και της Αθανασίας, το γένος Βούλγαρη, αδελφός του πρόωρα χαμένου, δίδυμου αδελφού του Δημήτρη, του Ηλία, της Αλίκης, της Δήμητρας, της Γεωργίας και της Έλλης, σύζυγος της  Βίκυς  και πατέρας δύο υπέροχων αγοριών του Χρήστου και του Δημήτρη.
Ένα ολάκερο χωριό όλες αυτές τις μέρες προσεύχονταν και ζούσε με την ελπίδα, να συνέλθει ο Θανάσης, μήπως και ακούσουν ένα καλό νέο, ο Θανάσης δυστυχώς όμως  δεν ξύπνησε, το τέλος ήταν κακό, το όνειρο και η ευχή έγιναν εφιάλτης.
Μάνα, σύζυγος, παιδιά, αδέλφια, φίλοι όλοι έμειναν με ένα γιατί… Γιατί τόσο γρήγορα, γιατί τόσο άδικα, γιατί τόσος πόνος , γιατί ένα ταξίδι στην μητέρα πατρίδα να έχει τόσο τραγική κατάληξη …
Αγαπημένε φίλε Θανάση είναι σκληρό να σε αποχαιρετάμε για το μεγάλο ταξίδι τόσο πρόωρα … Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ …
Ο Θεός να δώσει δύναμη, παρηγοριά και κουράγιο στην οικογένειά σου, να αντέξουν τον χαμό σου, να σταθούν όρθιοι και να σε θυμούνται για πάντα ..

         

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση μας για την εξοδιο ακολουθία και την ταφή του Θανάση μας 


20:56 ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9/2017  ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Ο Γ. Δέδες στο Μεσολόγγι: Ανακοίνωσε μελέτες και έργα (φωτο). Δικαίωση της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά και του Δημαρχου Γιώργου Αποστολάκη, 6.300.000 για το έργο Πογωνιά - Πλαγιά

Θερμής υποδοχής στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι έτυχε την Πέμπτη το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες που συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών, Σταύρο Καραγκούνη,  προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεις για έργα και μελέτες που αφορούν σε αντιπλημμυρική προστασία, αποκατάσταση καταστροφών και σε οδικούς άξονες.
Από την πλευρά τους τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Απόστολος Καστσιφάρας όσο και η Ανιτπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά σημείωσαν ιδιαιτέρα την πολύ καλή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΟΜΕΔΙ, ειδικά το προηγούμενο τετράμηνο, ώστε σήμερα να γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις παρεμβάσεων που κατά κύριο λόγο αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου.
Στην πολύ καλή αυτή συνεργασία στάθηκε και ο κ. Δέδες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε και στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, και οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Περιβάλλοντος, κ. Λύτρας και Μπαλαμπάνης. Σημείωσε όμως και την βοήθεια που υπήρχε από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του δήμους κλπ, ώστε να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός σε οριζόντια διετίας. Ένας σχεδιασμός που, όπως είπε, επικεντρώνεται στις ανάγκες, όπως αυτές έχουν ιεραρχηθεί, αλλά και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ο 18ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος (21.098μ) από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας (τελική ενημέρωση)

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετίας αναβάθμισης και κατά κοινή ομολογία πετυχημένων διοργανώσεων συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και φέτος με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή να γίνει ένας διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ήδη και στους 3 δρόμους ( Ημιμαραθώνιος, 5000 μέτρα και 1000 μέτρα ) έχουμε περισσότερες από 500 συμμετοχές. Αναμένονται οι συμμετοχές να αγγίξουν τις 600 συμμετοχές . Αυτό το νούμερο αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών που σπάει συνέχεια τα τελευταία 3 χρόνια . 
ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 18Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ
Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
Κατά μήκος του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν 6 κιόσκια με νερά , ισοτονικά , βρεγμένα σφουγγάρια και μπάρες δημητριακών .
Τους αθλητές θα συνοδεύει ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βόνιτσας επανδρωμένο με καρδιολόγο.
Επίσης σε όλη την διάρκεια του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν δύο μηχανάκια, όπου θα μεταφέρουν, όσους εγκαταλείπουν στον τερματισμό του Ακτίου Δρόμου. 
Ο αγώνας θα έχει μέγιστη διάρκεια 3 ώρες ( όποιος περάσει το 10 χλμ σε περισσότερο από 1 ώρα και 30 λεπτά θα ενημερώνεται ότι πρέπει να εγκαταλείψει).
Στον τερματισμό θα υπάρχουν για όλους μετάλλια και δροσερό εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗΣ.

Ψαράς έπιασε μικρό καρχαρία στον Αμβρακικό Κόλπο

Πήγε για ψάρεμα ο Αντώνης Βαρδής (κατάγεται απο την Κωνωπίνα Ξηρομέρου και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο νομό Άρτας) μαζί με την σύζυγό του Κατερίνα, σήμερα το πρωί στην περιοχή της Κορωνησίας στον Αμβρακικό κόλπο και έπιασαν στα δίχτυα τους ένα μικρό γκρί καρχαριοειδή.
Με έκπληξη ο «τυχερός» ψαράς είδε πιασμένο στα δίχτυα το μικρό γκρί καρχαριοειδή και χαριτολογώντας μας τόνισε: » Μπορεί να έπιασα στα δίχτυα μου σήμερα ένα μικρό-βρέφος καρχαρία αλλα απο αύριο ψάχνω και τον μπαμπά του.
aerasnews

«Βόμβα» Fraport κατά Δημοσίου: Παραλάβαμε 14 ελαττωματικά αεροδρόμια – Θέλουμε 70 εκατ. ευρώ αποζημίωση

Αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ σκοπεύει να ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο η γερμανική Fraport λόγω των σοβαρών ελλείψεων και της κακής κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον έχουν περάσει στην κατοχή της.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, τα περιφερειακά αεροδρόμια -μεταξύ των οποίων το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας- είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή, που υπολόγιζε η Fraport.
«Το συμβόλαιο δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση σε μια τέτοια περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ναύπακτος: Ένοπλοι ληστές αφαίρεσαν από οικία ζευγαριού μεγάλο χρηματικό ποσό

Πρόσωπο με πρόσωπο ήρθε τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ζευγάρι στην πόλη της Ναυπάκτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τρία άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλο το ανδρόγυνο, στη συνέχεια τους έδεσαν και αφού έκαναν άνω κάτω τα πράγματα, εντόπισαν και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διεφυγαν.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ένοπλων ληστών.
agriniotimes

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια

Σειρά πρωτοβουλιών για την προστασία του δικαιώματος της στέγης σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια ως κοινωνικό, πολιτικό και νομικό ζήτημα  λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συντονισμένες δράσεις, προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.
 Παράλληλα για την ενεργοποίηση των πολιτών θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών, ενώ προς τους Δήμους της περιφέρειας ήδη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έγγραφο-πρόταση, με παραλήπτη τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου για άμεση συνεδρίαση , ώστε να συζητηθεί το πλαίσιο που ενέκρινε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχει προσδιορίσει συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθούν -προς έγκριση- οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , μετά και την γνωστοποίηση  της έκδοσης εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και από τους Δήμους.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία θα βρεθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης θα παραχωρήσει το Σάββατο το απόγευμα συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Την Κυριακή πιθανότατα -κάτι που θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας με την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος της επίσκεψής του- θα βρεθεί στην Κατούνα, στο πλαίσιο εγκαινίων νέου αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής.

Τρακτέρ καταπλάκωσε νεαρό στο Δρέπανο

Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής και 12 άνδρες έχουν μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να απεγκλωβίσουν το νεαρό άτομο που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε, σε οικόπεδο πλησίον του νεκροταφείου στο Δρέπανο.
Στο σημείο έχει σπεύσει και Μονάδα του ΕΚΑΒ, καθώς και άνδρες της αστυνομίας.
Πρώτη ενημέρωση 09.00΄
Σοβαρό ατύχημα συνέβη στις 8.30 περίπου σήμερα το πρωί στην περιοχή του Δρεπάνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrastimes, τρακτέρ καταπλάκωσε νεαρό άτομο.
Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική, ενώ σπεύδει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και αστυνομικοί.
Πηγή:http://patrastimes.gr

Ποια ταμεία καταβάλλουν σήμερα τις συντάξεις Οκτωβρίου

Από σήμερα ξεκινά η καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους, για τον Οκτώβριο του 2017.
Συγκεκριμένα, οι πληρωμές:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 02 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 02 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 03 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Τρίτη.
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου 2017 στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Οκτωβρίου 2017 θα καταβληθούν στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη.


Πηγή: aftodioikisi.gr

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας συνεχίζει τη λειτουργία του όλο το χρόνο

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας για πρώτη φορά φέτος θα συνεχίσει την λειτουργία του ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ με τμήματα για παιδιά και ενήλικες! Τα φθινοπωρινά τμήματα ήδη ξεκίνησαν και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για θαλάσσια δράση και διασκέδαση!
• Τμήματα παιδιών 7-15 ετών , με σκάφη Optimist, κάθε Σάββατο και Κυριακή
• Ταχύρυθμα τμήματα ενηλίκων (16 και άνω), με σκάφη Topper, (ημέρες και ώρες κατόπιν συνεννόησης)
Τα μαθήματα διεξάγονται με την καθοδήγηση του προπονητή και με κατάλληλο εξοπλισμό για την εποχή που φέρουν οι αθλητές και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Τέλος, ενημερώνουμε τους φίλους και τα μέλη του Ομίλου ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες για την Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.
Πληροφορίες:
Κώστας Κονταρίνης (Πρόεδρος ΝΑΟΒ) , τηλ 6945998153
Σπύρος Σιάμος (έφορος Ιστιοπλοϊας), τηλ 6944776531
Λεωνίδας Κλαρκ Λενς (προπονητής), τηλ 6987930836

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Βόνιτσα στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. 
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Αγρίνιο: Απατεώνες έβαλαν στο στόχαστρο και πάλι ηλικιωμένους!

Ζευγάρι αδίστακτων απατεώνων, ένας άνδρας και μια γυναίκα από 25 έως 30 ετών, αναστάτωσαν σήμερα το μεσημέρι με τα «χτυπήματά» τους ηλικιωμένους στο Αγρίνιο.
Στην πρώτη περίπτωση εξαπάτησαν μια74χρονη προσποιούμενοι ότι λειτουργούν αντί του φοροτεχνικού της. Όπως την είπαν με την καταβολή χρηματικού ποσού θα κατάφερναν την μείωση χρηματικού προστίμου από την Δ.Ο.Υ. Η ηλικιωμένη τους κατέβαλε το ποσό των 100 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή.
Στην δεύτερη περίπτωση και εντός μικρού χρονικού διαστήματος το ίδιο ζευγάρι πλησίασε ένα 77χρονο λειτουργώντας και πάλι δήθεν του φοροτεχνικού του και του ανέφερε ότι ο εγγονός του του χρωστά 600 ευρώ. Οι απατεώνες κατάφεραν να πείσουν τον ηλικιωμένο, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή όταν ο παθών έβγαλε μπροστά τους το πορτοφόλι το άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των1.350 ευρώ. Και τα δύο χτυπήματα έγιναν στα σπίτια των παθόντων.
Από την Ασφάλεια Αγρινίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη, απόπειρα απάτης και κλοπή. Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
agriniotimes

Απόστολος Πανταζής: Οριστικά εκτός πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών ο Αίολος Αστακού

Mε ανακοίνωση του ο Αποστόλης Πανταζής εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στη διάλυση του ανδρικού τμήματος του Αίολου Αστακού. Αναφέρει τα εξής:
 Στα πλαίσια της συνεχούς σχέσης μου με το φίλαθλο κοινό της ομάδας του Αίολου Αστακού οφείλω ο ίδιος να ενημερώσω για τα τεκταινόμενα αυτής.
    Όπως όλοι γνωρίζεται η ομάδα μας από τα τοπικά πρωταθλήματα έφτασε στα σαλόνια της Α2 κατηγορίας, πρωταγωνιστώντας μέχρι και τα Play Offs, κάνοντας παράλληλα εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες της ομάδας.
    Φρόντιζα πάντα για το καλύτερο των αθλητών και όλης της ομάδος με τομεγαλύτερο Budget καλύπτοντας τις υποχρεώσεις της πλήρως.
     Πάντοτε πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω στο μέλλον των ακαδημιών όπου κάθε χρόνο προωθούνται νέα ταλέντα.

Παράταση στο πρόγραμμα μεταποίησης (γεωργικό προϊόν)

120.000.000 ευρώ αναμένουν τις προτάσεις-φακέλους υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων.  
Με έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης αποφασίζει την παράταση της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν) του ΠΑΑ 2014-2020 από την 2α Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 16η Οκτωβρίου 2017, ενώ της περιόδου ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας από την 2α Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την 30 η Νοεμβρίου 2017.

Aγρίνιο: Ημερίδα «Όμορφη και Πλούσια Πατρίδα», στη μνήμη του Γεωργίου Μπόκα


Ο ΑΧΕΛΩΟΣ TV και η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ σας προσκαλούν στην ημερίδα «Όμορφη και Πλούσια Πατρίδα» για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,  το μοντέλο διαμόρφωσης πρωτογενούς πλούτου και τα αγαθά της Ελληνικής Γης και Θάλασσας.
Θα μιλήσουν διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες αναδεικνύοντας τρόπους που καθιστούν τον πρωτογενή τομέα, ασφαλή διέξοδο από την οικονομική και πνευματική κρίση.
Η ημερίδα «Όμορφη και Πλούσια Πατρίδα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Ομιλητές:
Ευαγγέλου Άγγελος: Ομ. Καθ. Φυσιολογίας Ιατρικής Σχ. Παν/μιου Ιωαννίνων
Θέμα:Θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της Ελληνικής Φύσης
Σαπρανίδης Χρήστος: Γεωπόνος ΔΑΟΚ Π.Ε. Κιλκίς
Θέμα:Αγροτική Οικονομία στη χώρα του ανεκπλήρωτου ονείρου
Τριανταφυλλίδης Γιώργος: Δρ. Βιολογίας
Θέμα: Οι υδατοκαλλιέργειες ως πηγή κοινωνικοοικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.
Συντονιστής: Μπενέκος Βασίλης – δημοσιογράφος
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Γεωργίου Μπόκα.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΙΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Εγγραφές στην ειδικότητα "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας"

Εγγραφές στην ειδικότητα "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας"
Σας ανακοινώνουμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις για εγγραφή στην Ειδικότητα
"Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας" που θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ Βόνιτσας για το 2017Β Εξάμηνο σπουδών.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Προφίλ Ειδικότητας
Οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργίας των μονάδων φιλοξενίας. Συγκεκριμένα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα της υποδοχής της φιλοξενίας αλλά και της επικοινωνίας με τον πελάτη μιας τουριστικής μονάδας ενώ παράλληλα είναι σε θέση να συντονίζουν εργασίες διαχείρισης της τουριστικής μονάδας που αφορούν την έκδοση τιμολογίων αλλά και να επιβλέπουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της μονάδας.

Τράπεζες: 10.000 απολύσεις και λουκέτα σε υποκαταστήματα

Τέλος οι παχυλές εθελούσιες από τις Τράπεζες – Χιλιάδες απολύσεις από αρχές 2018 ως το 2020 – Διπλή πίεση από Fuds και ΕΚΤ για μείωση κόστους – Μπαίνουν λουκέτα σε δεκάδες υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα
Ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους θα απολυθεί από τις Τράπεζες μέχρι το 2020. Αυτό είναι πλέον το σχέδιο που προβλέπει απολύσεις και λουκέτα σε υποκαταστήματα.
Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στις τράπεζες βρίσκονται σε μια μέγκενη fuds και ΕΚΤ. Οι μεγαλομέτοχοι πιέζουν ασφυκτικά για μείωση προσωπικού και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση του λειτουργικού κόστους.
Την ίδια ώρα οι τράπεζες, καθώς η οικονομία δεν ανακάμπτει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότηταγια παχυλές εθελούσιες εξόδους. Η μείωση προσωπικού δεν μπορεί να γίνει με προγράμματα ανάλογα του πρόσφατου παρελθόντος.
10.000 απολύσεις σε τράπεζες ως το 2020

ΟΑΕΔ: 42.500 προσλήψεις με τα δυο νέα προγράμματα

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του Φθινοπώρου, τα οποία έχουν να προστεθούν στο γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να υλοποιούν από τον ΟΑΕΔ.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα, εξήγγειλε πρόσφατα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το πρώτο αφορά την επιχορήγηση εργοδοτικών εισφορών για τη μετατροπή εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτούς.
Το δεύτερο αφορά την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών.
Ειδικότερα:
Α) Πρόγραμμα μετατροπής των εργαζομένων με μπλοκάκι, σε μισθωτούς εργαζομένους.

Βρέθηκε ο Κώστας Μπόκας (φωτο)

Εντοπίστηκε πριν λίγα λεπτά ο Κώστας Μπόκας ο οποίος αναζητούνταν από χθες το βράδυ...
Ο 67χρονος βρέθηκε από Δημότες του χωριού που συμμετείχαν στις έρευνες, να περιφέρεται στα βόρεια του Καινουργίου,στην θέση "Κλέφτης" και είναι σε καλή κατάσταση.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των κατοίκων ήταν μεγάλη,καθώς ο Κώστας είναι από τις πιο αγαπητές παρουσίες στο χωριό και συνδεδεμένος με την ιστορία του Καινουργίου.
kainourgiopress

Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ



 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Στ. Χούτας

Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και πολιτικός Θωμάς Στ. Χούτας. Ο Θ. Χούτας γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1939 και άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.
Πολιτική σταδιοδρομία: Ο Θωμας Χούτας, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας από το Μάιο 1980 έως το Μάιο 1981. Στις εκλογές του 1981 αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή – υπουργού Χριστόφορου Στράτου ορκίσθηκε βουλευτής. Εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 1985, αλλά μετά από ένα περίπου εξάμηνο από την ανάληψη των βουλευτικών του καθηκόντων και μετά τη νέα καταμέτρηση των ψήφων, η Ν.Δ. έχασε στην Αιτωλοακαρνανία μια έδρα, την οποία κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και στη θέση του Θωμά Χούτα ορκίσθηκε βουλευτής ο Αθανάσιος Δημητρακόπουλος.
Στη συνέχεια ο Θωμάς Χούτας έθεσε υποψηφιότητα με διάφορα πολιτικά σχήματα με τελευταία αυτή του 2012 με τους ΑΝ.ΕΛ.
e-maistros.

Λήξη συναγερμού για εξαφάνιση 67χρονου στο Καινούργιο

Σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του 67χρονος άνδρας τον οποίο αναζητούσε από χθες το βράδυ η οικογένειά του στο Καινούργιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οικείοι του είχαν ειδοποιήσει τηλεφωνικά την αστυνομία γύρω στη 1:00 τα ξημερώματα για την εξαφάνισή του, ενώ ο 67χρονος βρέθηκε τελικά σήμερα το πρωί από ταξιτζή μέσα σε βάτα λίγο έξω από το χωριό και είναι καλά στην υγεία του.
agriniopress

Βαράει διάλυση ο Αίολος Αστακού!

Τίτλοι τέλους για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας που παρά την εξαιρετική περσινή πορεία στην Α2, φέτος αποχωρεί από τα παρκέ…
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της διάλυσης του Αιόλου Αστακού, που πέρυσι έγραφε ιστορία στην Α2 με τον κόσμο του Αστακού να αγκαλιάζει την προσπάθεια. Φέτος, όμως, αρχικά αποφασίστηκε για οικονομικούς λόγους να υποβιβαστεί οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική και στην κλήρωση που έγινε τοποθετήθηκε στον 1ο Όμιλο Βορρά.
Μάλιστα, η διοίκηση είχε αποφασίσει να στελεχωθεί με ντόπιους παίκτες στη Γ’ κατηγορία, αλλά διάφορα γεγονότα άφησαν την ομάδα με ένα μόνο παιδί από την περιοχή, γεγονός που σηματοδότησε και το τέλος του σωματείου.
Πλέον μετά την απόφαση της διοίκησης να διαλύσει το ανδρικό τμήμα, που δεν θα εκπροσωπηθεί ούτε στο τοπικό, οι παίκτες που είχαν υπογράψει συμβόλαια θα κάνουν ραντεβού με τους δικηγόρους, θα πάρουν τα συμφωνηθέντα και θα αποδεσμευτούν.
Τέλος, σύλλογος θα συνεχίσει να υπάρχει μέσω των τμημάτων υποδομής του, ενώ ο 1ος Όμιλος Βορρά της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί με μία ομάδα λιγότερη.
iaitoloakarnania

Προκήρυξη για προσλήψεις στο Λιμενικό

Προκήρυξη για προσλήψεις στο Λιμενικό – Όλο το ΦΕΚ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δώδεκα (12) Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού (ανδρών – γυναικών).
H προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 31/25-09-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) και αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: Ω70Ρ4653ΠΩ-6ΓΩ).
Σχετικά αρχεία:





Ποιες μητέρες δικαιούνται επίδομα 1000 ευρώ

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας ενημερώνει τις πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ ότι σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, 1.300 μητέρες δικαιούνται επίδομα 1000 ευρώ. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, και θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ των δήμων οπότε καλό είναι να γνωρίζετε εάν το δικαιούστε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΓΑ.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης ή σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μύτικας Αιτ/νίας: Σύλληψη 48χρονου για μικροποσότητα κάνναβης

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
agriniotimes

Ψάχνουμε το χάρτη σας κ. Κωνσταντόπουλε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και δεν μας βρίσκουμε

Αξιότιμε κ. βουλευτή Αιτ/νίας του πολυαγαπημένου μου ΠΑΣΟΚ στη προσωπική σας σελίδα που έχετε εδώ και καιρό μπαίνω και ενημερώνομαι για τις δραστηριότητές σας.
Στο τέλος της σελίδας έχετε τον χάρτη της αγαπημένη μας Αιτωλοακαρνανίας.
Στο χάρτη αυτόν είναι τοποθετημένες  πολλές πόλεις και χωριά του νομού μας.
Αλήθεια με ποια κριτήρια τα τοποθετήσατε:
Μήπως πληθυσμιακά; Δε νομίζω
Μήπως ιστορικά; Δε νομίζω
Μήπως βρήκατε αλλού το χάρτη; Δε νομίζω

Τραγωδία με οδηγό που απανθρακώθηκε στο Αντίρριο

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ενας οδηγός ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματός του την ώρα που κινούνταν στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου – Μεσολογγίου.
Συνέπεια τους ατυχήματος ήταν το όχημα να αναποδογυρίσει, να καρφωθεί σε δέντρο με μεγάλη ταχύτητα και να τυλιχθεί στις φλόγες.
Πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο κατέσβεσαν τη φωτιά και εντόπισαν απανθρακωμένο πτώμα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η ταυτοποίησή του.
eleftherostypos.gr

Γουριώτισσα: 65χρονος έπεσε πάνω σε μαχαίρι που κρατούσε το παιδί του

Άγιο είχε ένας 65χρονος από την Γουριώτισσα, ο οποίος χθες το βράδυ τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- από μαχαίρι που χρησιμοποιούσε ο 26χρονος γιός του, την ώρα που ετοίμαζε φαγητό! Ο 65χρονος τραυματίστηκε στο κοιλιακό τοίχωμα, πέφτοντας πάνω στο μαχαίρι, ενώ νοσηλεύτηκε προληπτικά στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου.
agriniotimes

Tρόμος για ηλικιωμένη στο Αιτωλικό, ληστές την απείλησαν με όπλο

Tρόμος για ηλικιωμένη στο Αιτωλικό καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας ήρθε τετ α τετ με ληστές που την απείλησαν με όπλο.
Για το συμβάν, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, για ληστεία.
Συγκεκριμένα, χθες τα ξημερώματα , στο Αιτωλικό οι δύο από τους δράστες διέρρηξαν την οικία 87χρονης , εισήλθαν στο εσωτερικό της και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την ηλικιωμένη, διάφορα κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.
Ο τρίτος δράστης ανέμενε εξωτερικά της οικίας τους συνεργούς του, επιτηρώντας τον χώρο.
Ενεργούνται αναζητήσεις από τους αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Agrinionews

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

22 βίλες για jet setters χτίζει στον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ

Σε χλιδάτο τουριστικό θέρετρο θέλει να μετατρέψει το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση ο Ρώσος κροίσος. Έχει έτοιμα σχέδια για 20-22 βίλες με ενοίκιο 10.000-30.000 ευρώ την ημέρα – Το κόστος της επένδυσης θα ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ
Ενα ειδυλλιακό καταφύγιο για λίγους και εκλεκτούς κοσμοπολίτες, γαλοζοαίματους και προσωπικότητες της διεθνούς ελίτ ονειρεύεται να χτίσει στα σμαραγδένια νερά του Ιονίου ο Ντμίτρι Ριμπολόφλεβ.
Ο Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος απέκτησε τον θρυλικό Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση για να τον χαρίσει στην κόρη του Εκατερίνα ως δώρο γενεθλίων, εμφανίζεται έτοιμος να μετατρέψει το εμβληματικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση σε επίγειο παράδεισο, σε ένα χλιδάτο τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Στα ίχνη του Ωνάση και στο αποτύπωμα που άφησαν στο πέρασμά τους από τον Σκορπιό προσωπικότητες όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρό, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο πρίγκιπας Ρενιέ και η Γκρέις Κέλι και πολλοί άλλοι, το μικρό νησί απέναντι από το Νυδρί θα αποκτήσει ξανά αίγλη και εκκεντρικότητα με έναν διαφορετικό τρόπο. 

Ομιλία κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Aθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017
Ομιλία κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος»
Κύριε Υπουργέ, Κυρία Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελείται από 5 Κεφάλαια και 148 άρθρα.
Τέθηκε στη διαβούλευση από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Οκτωβρίου του 2016, περίπου ένα χρόνο πριν και καταγράφηκαν πάνω από 2000 σχόλια πολιτών και φορέων. 
Στην ακρόαση των φορέων, θα διαπιστώσουμε ποιες από τις παρατηρήσεις αυτές έγιναν δεκτές και επιπρόσθετα ποιες είναι οι ανάγκες που έχουν προκύψει ένα χρόνο μετά τη διαβούλευση.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Τραγικό τέλος για την Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Λευκάδας

Συντετριμμένη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Λευκάδας από τον αιφνίδιο θάνατο της εκπαιδευτικού Μ.Χ. που καταγόταν από την Κρήτη, δούλευε εδώ και τρία χρόνια στην Λευκάδα και προσφάτως ανέλαβε την Διεύθυνση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λευκάδας.
Η εκπαιδευτικός βρέθηκε σήμερα νεκρή στο σπίτι που ενοικίαζε στην Πρέβεζα μετά από έρευνα της Αστυνομίας καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Παρασκευή. Τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε αιφνίδιο θάνατο από παθολογικά αίτια.
Η εκπαιδευτικός ήταν ιδιαιτέρως γνωστή στην φωτογραφική κοινότητα της Λευκάδας εξαιτίας της αγάπης της για την φωτογραφία. Μάλιστα της άρεσε τόσο πολύ η φωτογραφία που φοιτούσε στο ΙΕΚ της Πρέβεζας στο τμήμα της φωτογραφίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Συνεχίζεται ο βαρύς φόρος αίματος στο Άκτιο-Αμβρακία – Τα νέα σενάρια της εργολαβίας

Σε μία από τις νέες οδικές καρμανιόλες εξελίσσεται ο οδικός άξονας Αμφιλοχία-Άκτιο στον οποίο τα δυστυχήματα και τα ατυχήματα είναι πλέον σε καθημερινή βάση. 
Η πιο πρόσφατη τραγωδία σημειώθηκε
πριν από λίγες μέρες στο 5ο χλμ Βόνιτσας – Αμφιλοχίας με 2 νεκρούς φαντάρους. Αυτοκίνητο ΙΧΕ στο οποίο επέβαιναν 3 φαντάροι από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (πρώην 131 ΣΜ) εξετράπη της πορείας του σε δεξιά στροφή και έπεσε με σφοδρότητα σε διερχόμενο ΙΧΦ. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους οδηγός και συνοδηγός (25 από το Δοκίμι Αγρινίου και 19 ετών από τον Αστακό) του ΙΧΕ και να τραυματιστεί ελαφρά ο τρίτος συνεπιβάτης (20 ετών από το Ζευγαράκι) που μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΥ Βόνιτσας και στη συνέχεια στο ΓΝ Λευκάδας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΣΝΑ ΑΠΌ 30/9 ΈΩΣ 4/10

Το πρόγραμμα αγώνων του επόμενου Σαββατοκύριακου και της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η ΕΠΣΝΑ.
Αναλυτικά:
                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ   30-9-2017  ΩΡΑ  16:30
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ                        ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΟΚΙΜΙΟΥ                              ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΘΕΡΜΟΥ                                 ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957 – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΣΤΑΚΟΥ                                ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ
ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                           ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                     ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ
Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ               ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – ΑΕ ΟΙΝΙΑΔΩΝ
ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ                    ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΚΑΔ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΜΑΣΤΡΟΥ                               ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ                      ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΠΠΑ                          ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ
Β, ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ
ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ                             ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ.ΧΩΡΑΣ
ΑΕΤΟΥ                                     ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ – ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ

Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Η καθιερωμένη Γιορτή Ψαριού , θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης του Αιτωλικού. Μια Γιορτή αφιερωμένη στα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, πλαισιωμένη με μουσική και κυρίως τη φιλόξενη διάθεση των Αιτωλικιωτών.

ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΌ Ο ΣΊΜΟΣ

Στον Αμβρακικό Λουτρού επιστρέφει ο Δημήτρης Σίμος. Ο 33χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε με τη Διοίκηση της ομάδας και θα την ενισχύσει στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΝΑ. 
Ο Σίμος στο παρελθόν πέρα από τον Αμβρακικό έχει αγωνιστεί σε Ίωνες Λευκάδας, Αμβρακικό Βόνιτσας, Μεδεών Κατούνας, Αναγέννηση Στάνου και Θρίαμβο Δρυμού.
olatagoal

Προσλήψεις δύο ατόμων (δίμηνα) στον Δήμο Αγρινίου

Ο δήμος Αγρινίου ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας:
1. Ενός (1) ατόμου κατηγορίας – κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και
2. Ενός (1) ατόμου κατηγορίας – κλάδου ΤΕ Βιολογικής Γεωργίας
aftodioikisi.gr

Αγρίνιο: Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό – Τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και ένα βρέφος 15 μηνών! (Φωτό)


Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 10 περίπου σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό, στο ύψος γνωστού ξενοδοχείου της πόλης. Υπό αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα με αποτέλεσμα, τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό τεσσάρων συνολικά ατόμων, μεταξύ αυτών και ενός αγοριού 15 μηνών! 
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
agriniotimes
google page rank