Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Κατούνα 31/07/23. Έφυγε από κοντά μας

 


Κατούνα 31/07/23. Έφυγε από κοντά μας ένας ακόμα καλός συγχωριανός μας ο Αποστόλης Μούχας ετών 94. Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη 01/08/2023 στις 6 μ.μ. Αγ. Αθανάσιο.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Κτήμα Παλούκη στο Δρυμό Ακτίου-Βόνιτσας ένα κόσμημα στην Αιτωλοακαρνανία

 

Ένα υπέροχο καταπράσινο κτήμα, στις ακτές του Αμβρακικού κόλπου, σας περιμένει για να φιλοξενήσει το γάμο σας ή όποια άλλη εκδήλωση εσείς επιθυμείτε.
Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, βρίσκεται το ''ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΟΥΚΗ'' , το οποίο συνδυάζει την ομορφιά και τη φρεσκάδα της θάλασσας καθώς και το καταπράσινο του βουνού.
Τα χρώματα που αντανακλούν στην θάλασσα καθώς ο ήλιος δύει , οι φοίνικες , τα δέντρα, η πέτρα καθώς και τα καλαίσθητα στοιχεία διακόσμησης, συνθέτουν την εικόνα ενός μικρού παράδεισου , όπως είναι το ''ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΟΥΚΗ'' .
Το εντυπωσιακό αυτό τοπίο με τη μοναδική αίσθηση πολυτέλειας , αποτελείτε από δυο χώρους, το ''ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ HALL'' και το ''OLD ISLAND'' και προσφέρεται για καλοκαιρινές εκδηλώσεις και όχι μόνο.

Κατούνα 29/7/23. Έφυγε από κοντά μας

 


Κατούνα 29/7/23. Έφυγε από κοντά μας μια ακόμα καλή συγχωριανή μας η Δημητρούλα Μαλτέζου ετών 92. Η κηδεία θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. Αγ. Αθανάσιο.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)

 


 Με κάθε Λαμπρότητα γιόρτασαν οι κάτοικοι των χωριών μας την Μεγαλομάρτυρα  Αγία Παρασκευή,  δείτε τις παρακάτω φωτο:  

ΚΟΜΠΟΤΗ 

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

9ο CAMP TAEKWONDO ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

 


Για ένατη συνεχή χρονιά ο Αστακός επιλέγεται σαν  προπονητικό κίτρο πολλών Ελληνικών ομάδων του TAEKWONDO . Η φωτεινή χρονιά μάλιστα παρέχει μια ξεχωριστή νότα, καθώς συμμετέχουν και ομάδες από  χώρες της Ευρώπης (ΚΥΠΡΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ) με δεκάδες αθλητές  να έχουν κατακλύσει τα όσα διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα υπάρχουν. Για μια ακόμη φορά ο Αστακός ενώ αναδεικνύει την δυνατότητα ιδιωτών αλλά και Δημόσιων Φορών  ότι μπορεί να φιλοξενήσει πολύ μεγάλες εκδηλώσεις(Πολιτιστικές Αθλητικές)  δυστυχώς οι ανεπάρκεια κλινών, γίνεται αποτρεπτικός παράγοντας για πολλές διοργανώσεις , με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές από αυτές  και κατ επέκταση ελαχιστοποιείται η προβολή του


Η διοργάνωση ξεκίνησε  χθες (Τριτη) επισήμως(την Κυριακή υπήρξαν  οι υποδοχές  και οι αναγνωριστικές διαδικασίες)  στο κλειστό γυμναστήριο του Αστακού(που ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχει αυτός ο πολύ όμορφος  χώρος και συμβάλλει στην όλη διοργάνωση) με πρωτοβουλία του τοπικού αθλητικού Συλλόγου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και του προπονητή Γιώργου Μαρίνου του εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας η οποία  ξεκίνησε πριν έντεκα χρόνια(μεσολαβούσης δε και τα δυο χρόνια πανδημίας)

Ο  Αστακός από χθες είναι στο επίκεντρο πολλών μεγάλων Ελληνικών πόλεων(ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΑΤΡΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  κ.α) αλλά και πολλών Ευρωπαϊκών χωρών (όπως προαναφέρονται  πιο πάνω) περνώντας το μήνυμα , ότι ο αθλητισμός (στην προκειμένη περίπτωση) μπορεί να ενώσει πολλούς με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και διαφορετική κουλτούρα, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης συναδελφικότητας και ειρηνικής  συνύπαρξης , απέναντι στο πολιτικό σύστημα(κυρίως σε τοπικό επίπεδο)

Η διάρκεια των μαθημάτων(προπονήσεων) είναι έξι(6) ημέρες, μέσα στις  οποίες θα διαμορφωθεί και θα αναδειχθεί  μία νέα γενιά αθλητών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες της νέας περιόδου(Τοπικοί, Πανελλαδικοί, Περιφερειακοί, Ευρωπαϊκοί κλπ)













Γιάννης Σεραφής π. Δήμαρχος Μεδεώνος προς Δήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας: Ευθέως σας ρωτώ. Είστε δήμαρχος η παπατζής ;

 


Και είμαι υποχρεωμένος να βάλω αμείλικτα ερωτήματα.

Τι κάνατε με τις αδειοδοτήσεις που συναποτελούσαν και εξασφάλιζαν την ωριμότητα της για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

Εκπονήσατε και υποβάλατε άλλες; Γιατί αν χρησιμοποιήσατε τις δικές μας κύριε δήμαρχε το έργο και η δημοπρασία είναι στον αέρα και το ξέρετε καλύτερα από μένα.

Αν κύριε δήμαρχε χρησιμοποιήσατε την περιβαλλοντική αδειοδότηση που ευτυχώς για σας έχω θεωρημένο αντίγραφο την δική μας και αν χρησιμοποιήσετε τις αδειοδοτήσεις τριών αρχαιολογιών και τις βάλατε για ωρίμανση στην μελέτη των 6,5 μέτρων που δεν έχετε νέα χάραξη και δεν κόβεται στροφές τότε πρέπει να βρείτε σπηλιά για να κρυφτείτε , γιατί εγώ δεν είμαι παππάς για να σας δώσω συγχωροχάρτι.

Εύχομαι να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί θα πάρετε κι άλλους στο λαιμό σας.

Κύριε δήμαρχε από τότε που προέκυψε το θέμα με τον εργολάβο και έμαθα ότι θα ρίξει άσφαλτο στο υφιστάμενο πλάτος άρχισα να μαζεύω στοιχεία. Από το διαύγεια ανέσυρά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον τότε περιφερειάρχη τον κύριο Κατσιφάρα και με αυτή την σύμβαση πασάρεις το έργο στην περιφέρεια να το υλοποιήσει εκείνη ως φορέας υλοποίηση.

Το περίεργο όπως που διαπιστώνω και με βάζει σε έντονο προβληματισμό είναι ότι στην εν λόγω προγραμματική σύμβαση ευκρινώς καταγράφονται και αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά που αντλήθηκαν δυστυχώς για σας από την τεχνική περιγραφή της μελέτης του πρώην Δήμου Μεδεώνος, της δικής μας μελέτης και όχι αυτής που στείλατε για δημοπράτηση. Αναφέροντας παρεμβάσεις, διαπλατύνσεις, αλλαγή χαράξης, κόψιμο και καταργήσεις στροφών κλπ στοιχεία δηλαδή που τα έχετε εξαφανίσει και δεν αναφέρονται στη δική σας μελέτη των 6,50 μέτρων.

Γιατί;

Τι έχει γίνει εδώ; Εξαπατήσατε και την περιφέρεια;

Αυτά τα ερωτήματα που σας κάνω ενισχύονται και από ένα έγγραφο που έπεσε στην αντίληψή μου και που έχω στην κατοχή μου και συγκεκριμένα της περιφέρειας που ζητάει από το Δήμο σας από τις 26/10/2022 να της αποστείλετε άμεσα την μελέτη του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο σας ζητάει τον πίνακα του κτηματολογίου και την αίτηση που υποβάλλαται στο δικαστήριο για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.

Αυτά τα ζητάει η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη κι εσείς δεν το έχετε στείλει για να ξεκινήσει το έργο.

Καλά τι γίνεται με σένα κύριε δήμαρχε; ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Η περιφέρεια από τον περασμένο Οκτώβρη σας ζητάει στοιχεία, τα ζητάει γιατί με βάση την προγραμματική σύμβαση της έχετε δεμένα τα χέρια και δεν μπορεί να προχωρήσει την εργολαβία ούτε τα 6,5 μέτρα που της φορτώσατε να κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο που κάνατε στην Κατούνα 30/6/2023. Κινδυνολογούσατε και βάζατε τους συμβούλους προ των ευθυνών ότι πρέπει να ξεκινήσετε το έργο για να μην χαθεί και η χρηματοδότηση.

Ευθέως σας ρωτώ. Είστε δήμαρχος η παπατζής ;

Το θράσος και η δημαρχιακή ανευθυνότητα δεν έχει πυθμένα.

Ποιος είναι αποκλειστικός και κατ’ εξοχή υπεύθυνος της καθυστέρηση εκτός από σας που καταμαρτυρούν τα έγγραφα;

Τι ξεδιάντροπη πολιτική θρασύτητα είναι αυτή;

Πετάς και προσπαθείς να μεταφέρεις στις πλάτες των συμβούλων τις αποκλειστικά δικές σας ευθύνες και να τους φέρνεις προ τετελεσμένων παντελώς ανενημέρωτους και εν πολλοίς εξαπατημένους;

Επιπλέον κύριε δήμαρχε από την έρευνα μου το είπα και στο συμβούλιο προφορικά ότι το τεχνικό συμβούλιο της περιφέρειας έχει αποφασίσει ομόφωνα να πέσει άσφαλτος στο δρόμο Λουτράκι0-Κατούνα όπως είναι και στο υφιστάμενο πλάτος.

Η απόφαση του τεχνικού συμβουλίου είναι γνωμοδότηση αλλά εξαιρετικά τρομακτική. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε όλη η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μελετητικά ο πρώην δήμος μας έπεσε στο κενό δηλαδή για να καταλάβουν οι δημότες μας. Η άσφαλτος αγαπητοί μου δημότες, θα πέσει στο δρόμο όπως είναι τώρα χωρίς διανοίξεις.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ζόρικα και οι ευθύνες.

Κι αυτό έχει να κάνει κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κύριοι της Περιφέρειας κι ας είσθε μόνο φορέας υλοποίησης κι  αυτός  που θα κάνει το έργο, γιατί αυτό επαναλαμβάνω έχει να κάνει με το ότι στον δρόμο αυτό και από την στενότητα του πριν κάποια χρόνια κι όχι μακρινά η Κατούνα θρήνησε ένα παλικάρι τον Αθανάσιο Σπυρ Βάση.

Δεν κινδυνολογώ κύριοι, ποτέ δεν το έκανα, δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Με βαθιά ευθύνη σοβαρολογώ :

Αν γίνει ασφαλτόστρωση από την Κατούνα στο Λουτράκι χωρίς βελτιώσεις και κόψιμο στροφών θα θρηνήσουμε πολλούς ανθρώπους.

Αλλοίμονο.

Ποτέ να μην γίνει ο δρόμος.

Κι αν πέρασαν 13 χρόνια από τότε που άφησαν την μελέτη μας έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση ας περάσουν κι άλλα τόσα.

Αν χαθεί κι άλλη ανθρώπινη ζωή δεν έχει κανένα χρονικό και υλικό αντιστάθμισμα.

Επαναλαμβάνω και με βαθιά ευθύνη : Ποτέ να μην γίνει ο δρόμος.

Κύριε Γενικέ, σας θερμοπαρακαλώ βάλτε φρένο στην οδυνηρά επικίνδυνη ολίσθηση του Δημάρχου μας για το συγκεκριμένο έργο. Έτυχε να σας γνωρίσω σχετικά σε πρόσφατη σύσκεψη για το θέμα και έχω αποκομίσει τις καλές μου εντυπώσεις.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ως φορέας υλοποίησης του έργου μας δεν έχετε καμία ευθύνη και στην τελική, την προγραμματική σύμβαση δεν την έχετε υπογράψει εσείς αλλά την κληρονομήσατε από τον προκάτοχό σας τον κύριο Κατσιφάρα.

Κύριε Γενικέ, σας κάνω μια έκκληση με απόλυτο σεβασμό. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων που έχουν σταθεί προηγουμένως του ύψους σας αυτοδιοικητικός που έχουν με τις αποφάσεις τους ενεργήσει τον Δήμο μας κατασκευάζοντας τον δρόμο από την Κατούνα στο Σαμάρι.

Ο κύριος Παναγιώτης Καββαδάς περιφερειάρχης και οι νομάρχες κύριος Δημήτρης Σταμάτης και Ευθύμιος Σώκος εντάξανε το έργο, το δημιούργησαν και το κατασκεύασαν.

Οι προκάτοχοί σας αξιοποίησαν την μελέτη που τους είχε ετοιμάσει ο Δήμος Μεδεώνος με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Δρόμος Κατούνα -Σαμάρι

Με περισσή αξία μας παρέδωσαν και θα τους ευγνωμονούμε πάντα για το οδικό οξυγόνο προς το Αγρίνιο, τον δρόμο Κατούνα – Σαμάρι.

Καθημερινά απρόσκοπα, με γρηγοράδα και πρωτίστως με ασφάλεια ταξιδεύουμε στο Αγρίνιο.

Κύριε Γενικέ, μην δίνετε την συγκατάθεση σας έστω και ως φορέας υλοποίησης την παντελή εξαφάνιση του άλλου οδικού οξυγόνου που ο τόπος μας έχει προς την Βόνιτσα-Πρέβεζα -Λευκάδα με τον δρόμο Κατούνα-Λουτράκι.

Αν υλοποιηθεί το τερατούργημα της μελέτης του δημάρχου,  κύριε Γενικέ και γίνει ο δρόμος στο υφιστάμενο πλάτος τότε ποτέ δεν πρόκειται να επιτευχθεί η συνοχή των δημοτικών ενοτήτων μας.

Και γνωρίζετε καλύτερα και από όλους μας ότι είναι βασικά αιτία ανάπτυξης για ολόκληρο τον Δήμο.

Με 5 και 6  μέτρα δρόμο κύριε Γενικέ δεν θα ταξιδεύσει ήσυχος και ασφαλής ο Μεδεώνιος ως προς την Βόνιτσα – Πάλαιρο -Λευκάδα Πρέβεζα για να κάνει το μπάνιο του και να απολαύσει το παγωτό του. Ούτε ο Ανακτόριος και ο Παλαιριώτης θα αισθάνεται όταν ταξιδεύουν στην Κατούνα ήσυχος και ασφαλής για να φάει την προβατίνα και το βετούλι τους και να απολαύσει το σπουδαίο κλίμα της περιοχής.

Σας αξίζει κύριε Γενικέ να συνδέσετε το όνομά σας με την αντίστοιχη σύνδεση που οι προκάτοχοί σας έχουν πετύχει για τον δρόμο προς το σαμάρι από την Κατούνα να τους θυμόμαστε με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη.

Καταλαβαίνω πως επειδή ο δήμαρχος θέλει να κάνει εκλογές θέλει να μαυρίσει και να πισάρει όπως όπως τον δρόμο .

Σας παρακαλώ μην το επιτρέψετε να μαυρίσει τις καρδιές μας.


Κατούνα 24/7/2023

Με τιμή

Γιάννης Σεραφής

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην είσοδο της πόλης – ένας νεκρός, τραυματίες και εγκλωβισμένοι

 Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε κομμάτι γέφυρας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ένας νεκρό, τραυματίες και εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Από την πτώση τμήματος της γέφυρας τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, κατασκηνωτές Ρομά, κοντά στον Χάραδρομο ποταμό.

Βίντεο από το thebest.gr δείχνει το σημείο όπου κατέρρευσε κομμάτι της γέφυρας

Ήδη με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σε εφημερία, εκτός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

 μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. 

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Πληροφορίες iefimerida, thebest, pelop


https://www.agriniopress.gr/


Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας σήμερα 22/07/2023

 



Έφυγε από κοντά μας μια ακόμα καλή συγχωριανή μας και γειτόνισσα η Ειρήνη Ζώη Χα Επαμεινώνδα,  ετών 84. 

Η κηδεία της θα γίνει αύριο 23/07/2023  στις 10:30 στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας. 

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της 

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Γ. Σεραφής π. Δήμαρχος Μεδεώνος προς Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη: Είπατε ψέματα...


Ανοικτή Επιστολή Του Γιάννη Σεραφή πρώην Δημάρχου Μεδεώνος, προς τον κ. Δήμαρχο και κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Κύριε Δήμαρχε και κ.κ Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Πραγματικά λυπάμαι που καταφεύγω σε τούτη την επιστολή.

Αναγκάζομαι Κύριε Δήμαρχε να το κάνω γιατί οι απαντήσεις που μου δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Κατούνα την 30-6-2023 για τα όσα σας καταλόγισα, για τα μισοτελειωμένα Δημοτικά έργα που κάνατε και για την παραποίηση της μελέτης του δρόμου Κατούνα-Λουτράκι, οι απαντήσεις σας δεν ήταν πειστικές.

Το αντίθετο θα έλεγα. Είπατε ψέματα.

Θλιβερό και εξαιρετικά λυπηρόν ήταν όταν ζήτησα τον λόγο να σας ανταπαντήσω για να αποδομήσω  τα ψεύδη σας ο κύριος Πρόεδρος σας και σεις το αρνηθήκατε και μου τον αφαιρέσατε.

Το πρωτόγνωρο στην Κατούνα και για μένα προσωπικά, αυτοδιοικητικό ήθος του προέδρου σας, να μου απαγορεύσει να μιλήσω μέσα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου μας με πίκρανε βαθύτατα.

Να τον χαίρεστε Κύριε Δήμαρχε και τον πρόεδρό σας και την αλαζονεία του.

Ήτανε με την πράξη του αυτή να ντρέπεται και η ίδια η ντροπή.

Απ΄ ότι όμως διαπιστώσαμε εκεί μέσα τόσο εσείς όσο και αυτός είστε πολύ χοντρόπετσοι για να κοκκινίζετε…

Πάμε τώρα στην ουσία της επιστολής μου :

Κύριε Δήμαρχε σας ρώτησα μέσα στο Δημαρχείο στην Κατούνα γιατί τους τρείς αγροτικούς δρόμους που κατασκευάσατε στην Κατούνα τους αφήσατε μισούς και κακομοίρικους.

Συγκεκριμένα και για να καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί τώρα δεν είμαστε στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Κατούνα, εγώ έχω άπειρο χρόνο, δεν μπορεί να μου τον  αφαιρέσει κανένας και οι αποδέκτες, δυστυχώς για σένα που είσαι και σε προεκλογική περίοδο, είναι πάρα πολλοί και τους ενδιαφέρουν οι αλήθειες.

1ον Κύριε Δήμαρχε δημοπρατήσατε την μελέτη για την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από τον επαρχιακό δρόμο Κατούνας-Τρύφου και μέχρι την θέση της βρύσης στα Μουντζούρια. Την μελέτη αυτή Κύριε Δήμαρχε την βρήκατε έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση από τον πρώην Δήμο μας. Δεν κουρασθήκατε ούτε να την εκπονήσετε αλλά ούτε και να την πληρώσετε.

Εκπονήθηκε από τον πρώην Δήμο μας και πληρώθηκε από αυτόν.

Κατά συνέπεια και για να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση πληρώθηκε από χρήματα των δημοτών μας.

Από την υλοποίηση αυτού του έργου Κύριε Δήμαρχε αφήσατε 1800 περίπου μέτρα χωρίς άσφαλτο. Γιατί το κάνατε; Και ποιος σας είπε ότι είχατε αυτό το δικαίωμα.

2ον Ο δεύτερος αγροτικός δρόμος που αφήσατε χωρίς παρεμβάσεις που προβλέπονταν στην μελέτη, που και αυτή την βρήκατε έτοιμη και ώριμη και πληρωμένη από τους δημότες μας κλπ. κλπ. αφήσατε 400 μέτρα χωρίς άσφαλτο.

3ον Ο τρίτος Κύριε Δήμαρχε είναι από την Κατούνα -Ελούλα και μέχρι στον Άγιο Γεώργιο Βελαώρας.

Σ’ αυτόν τον δρόμο ρίξατε άσφαλτο μέχρι τον δρόμο στον κάμπο Κατούνας και το υπόλοιπο τμήμα του μέχρι τον Άγιο Γεώργιο το αφήσατε ανέπαφο.

Για όλα τα παραπάνω Κύριε Δήμαρχε βρήκατε την εύκολη αλλά και ψεύτικη απάντηση ότι άλλαξαν και αυξήθηκαν οι τιμές στα τιμολόγια των μελετών και δεν φθάσανε τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι δρόμοι.

Κύριε Δήμαρχε για να καταλαβαίνει ο κόσμος που τα διαβάζει θα επαναλάβω εδώ γραπτά αυτά προφορικά σας είπα στο Δημαρχείο.

Ο προκάτοχός σας Δήμαρχος ο κ. Νίκος Σολδάτος δημοπράτησε δύο μελέτες δικές μας και συγκεκριμένα μία μεγάλη αγροτική οδοποιία στο Αετό στην περιοχή της Βάλτας που το μήκος της ξεπερνούσε το μήκος αυτών που κατασκευάσατε εσείς στην Κατούνα.

Το έργο σας πληροφορώ και πληροφορώ και τους Κατουνιώτες δημότες μας το ολοκλήρωσε. Δεν άφησε ούτε ένα μέτρο χωρίς άσφαλτο.

Το δεύτερο μεγάλο έργο που δημοπράτησε από μελέτη μας που βρήκε έτοιμη και ώριμη όπως βρήκατε και εσείς, ήταν  η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κατούνα, κι αυτό το έργο ο άνθρωπος το ολοκλήρωσε. Δεν έκοψε ούτε ένα μέτρο από την ύδρευση. Εξηγήστε μου λοιπόν και εξηγήστε και στους εδώ δημότες μας.

Πως για τον Δήμαρχο Σολδάτο τα χρήματα του προϋπολογισμού των μελετών έφθασαν και παρέδωσε στον κόσμο μας ολοκληρωμένα τα έργα όπως προβλέπονταν στις μελέτες που βρήκε.

Πως σε εκείνον έφθασαν και σε εσάς δεν έφθασαν και παραδώσατε τα έργα μισοτελειωμένα;

Kαι ποια ήταν Κύριε Δήμαρχε η πρόνοια σας και ποιες ήταν στα σχεδόν 9 χρόνια οι ενέργειες σας για την ολοκλήρωσή τους;

Δυστυχώς καμία!!!!!

Κύριε Δήμαρχε δεν φταίτε μόνο εσείς… Βρίσκεται και τα κάνατε.

Φταίει ολόκληρο το Δημοτικό σας συμβούλιο που είτε δεν θέλει, είτε αδυνατεί να σας ελέγξει. Δεν εξαιρώ κανέναν από το κάδρο των ευθυνών. Ειδικότερα θεωρώ πως την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι Μεδεώνιοι  Σύμβουλοι, οι δικοί σας αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν σας ενόχλησαν και 9 χρόνια τώρα το κάνατε γαργάρα. 

Κύριε Δήμαρχε θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας πληροφορήσω ότι κάποια δικά σας όψιμα και εν δυνάμει αυτοδιοίκητικά  «χάπατα» (για τον όρο κυριολεκτώ) βιάστηκαν να με πιάσουν στο στόμα τους και να με κατηγορήσουν ότι οι διαμαρτυρίες μου έχουν να κάνουν με αβαντάρισμα δικό μου προς τους υποψήφιους αντιπάλους σας στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Μάλιστα κάποιοι το χόνδριναν ότι με έχουν επιστρατεύσει  για να το κάνω.

Κούνια που τους κούναγε. Και βέβαια επιστρατεύθηκα.

Από τον εαυτό μου όμως και από την συνείδηση μου και πρωτίστως από το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο μου και τον κόσμο του.

Θεωρώ και αισθάνομαι ότι έχω ευθύνη ως πρώην Δήμαρχος απέναντι στου Δημότες μας της Δημοτικής μας ενότητας αν μη τι άλλο για το μελετητικό έργο που έχουμε αφήσει και παραδώσαμε στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Εμείς Κύριε Δήμαρχε δεν ήρθαμε στον Καλλικρατικό Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με χρέος τραπεζικό που είχατε εσείς στο Ανακτόριο και η Πάλαιρος.

Παρέδωσα 32 μελέτες στον πρώτο Δήμαρχο και φίλο Νίκο Σολδάτο.

Κύριε Δήμαρχε αυτές οι 32 μελέτες είναι η προίκα μας.

Μόνο που εσείς προσωπικά μέχρι τώρα δεν την αξιοποιήσατε σωστά και της βγάλατε τα μάτια.

Από τα 32 μελετητικά έργα στα 13 χρόνια δημοπρατήσατε τα έξι, ολοκλήρωσε τα δύο ο Νίκος Σολδάτος και παραδώσατε εσείς τρία μισοτελειωμένα, είναι και σε εξέλιξη το δίκτυο ακαθάρτων και ο βιολογικός που κάνατε εσείς.

Απομένουν Κύριε Δήμαρχε άλλα 26. Σε τρείς τετραετίες υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έξι.

Και επειδή με τον ρυθμό που πάτε θα περάσουν πολλές τετραετίες για να τελειώσουν θα πρέπει να ξέρετε και εσείς και όλοι σας ότι για κάθε μία από αυτές τις μελέτες έχω στο προσωπικό μου αρχείο και χρονολογική σειρά από ένα αντίγραφο. Το έχω σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή σαν και αυτή που σας έδειξα Κύριε Δήμαρχε μέσα στο Δημαρχείο.

Στο εξής σας συνιστώ να προσέχετε περισσότερο όταν καταπιάνεστε με έργα από μελέτες του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να  ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δημήτρη Μασούρα που μου διέθεσε τον χρόνο που θα απαντούσε η συζήτηση των θεμάτων του και τα μετέφερε στο επόμενο συμβούλιο.

Έτσι μου έδωσαν τον λόγο ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του που εξ αρχής ήταν αρνητική στο να μιλήσω.

Την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου μέσα από αυτή την επιστολή καταθέτω και στον Θανάση Κασόλα που έφερε προ ημερησίας διάταξης στο συμβούλιο το θέμα του δρόμου Κατούνας-Λουτράκι και ζήτησε να μιλήσω.

Δημήτρη και Θανάση και πάλι σας ευχαριστώ..


Με τιμή

Γιάννης Σεραφής


Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε για την από μέρους κακοποίηση της μελέτης του έργου Κατούνας-Λουτράκι, σύντομα θα σας ενημερώσω με άλλη ανοιχτή επιστολή.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ιστορικό διάγραμμα της πόλης – κάστρου την Βυζαντινή περίοδο 
Oι μεσοβυζαντινές απαρχές της πόλης και η ίδρυση του κάστρου της Βόνιτσας, μπορούν να αναχθούν τον 9ο αιώνα. Η ομώνυμη επισκοπή αναφέρεται στα εκκλησιαστικά τακτικά του Λέοντος ΣΤ΄ Σοφού, το 899. Το 1081, η πόλη καταλήφθηκε και λεηλατήθηκε από τον βασιλιά της νορμανδικής Σικελίας, Ροβέρτο Γυισκάρδο. Στα μέσα του 12ου αιώνα, η πόλη αναφέρεται από τον άραβα περιηγητή Al-Idrisi, για πρώτη φορά ως τειχισμένη. Στα προεόρτια της 4ης Σταυροφορίας, γύρω στα 1200, καταλήφθηκε από τον Leonardo Orsini της Κεφαλονιάς.
Στην υστεροβυζαντινή και όψιμη μεσαιωνική περίοδο, η πόλη και το κάστρο της γνωρίζει επάλληλες κυριαρχίες, στα γενικότερα πλαίσια της κατάρρευσης της βυζαντινής\ εξουσίας στην βορειοδυτική Ελλάδα, μετά το 1204. Κύριος σταθμός της τρικυμιώδους αυτής περιόδου είναι η υπαγωγή της πόλης και του κάστρου της, στην κυριαρχία του Δεσποτάτου της Ηπείρου ως το 1294.
Στην συνέχεια η Βόνιτσα και το κάστρο της, ως ένα στρατηγικής σημασίας έρεισμα στον Ιόνιο και Αδριατικό χώρο, αρχίζει να προσελκύει την προσοχή των εκάστοτε ισχυρών δυνάμεων της περιοχής. Η οθωμανική κατάκτηση του 1479, σημαδεύει το τέλος της μεσαιωνικής περιόδου και την αρχή της Τουρκοκρατίας.
Φυσική Γεωγραφία και μνημειακή τοπογραφία των βυζαντινών χρόνων

ΚΑΤΟΥΝΑ: Έφυγε από κοντά μας σήμερα 20/07/2023

 


Έφυγε από κοντά μας μια ακόμα καλή συγχωριανή μας η Βησσαρία Πάννενα σύζυγος του Σπύρου,  ετών 86. Η κηδεία της θα γίνει αύριο 21/07/2023 στις 10:00 στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας. 

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της 

Πανηγύρισε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Κατούνα

 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σήμερα το πρωί 20 Ιουλίου γιόρτασε ο προφήτης Ηλίας, το εκκλησάκι που βρίσκεται σε έναν απο τους δύο λόφους της Αρχαίας Μεδεώνας στην Κατούνα. 

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Κελεπούρη. 

Χρόνια πολλά σε όλους 


Έλσα Τσιλίκη Υποψήφια δημοτική σύμβουλος "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"

 

Έλσα Τσιλίκη: Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για να αξιοποιήσουμε προς το καλύτερο......

 Χθες είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, σε γνωστό cafe της Ηλιούπολης, με Δημότες και φίλους από τη περιοχή μας
 Είχαμε μια συζήτηση ανοιχτή και παραγωγική γύρω από τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε για την πόλη μας και τους Δημότες

Η «ακτινογραφία» του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα


 Περισσότεροι οι Γερμανοί, αλλά δεν ξοδεύουν όσο οι Βρετανοί

Κύρια αγορά παραμένει η Αλβανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία αποτελεί το top 3 των αγορών εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, με το Νότιο Αιγαίο, την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία να αποτελεί το top 3 των ελληνικών Περιφερειών με βάση τον αριθμό επισκέψεων, ενώ με βάση τη δαπάνη ανά επίσκεψη στην πρώτη τριάδα είναι τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη και τρίτο το Νότιο Αιγαίο.
Η τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INΣΕΤΕ) αναλύει τα στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια 2022 και χαρτογραφεί τα χαρακτηριστικά του ελληνικού τουρισμού το 2022 ανά Περιφέρεια και ανά αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δαπάνη ανά επίσκεψη αυξήθηκε σε σχέση με το 2019 (+14,0%, από 482 ευρώ σε 550 ευρώ) κυρίως λόγω αύξησης της μέσης διάρκειας παραμονής (+9,0% από 6,3 σε 6,9), και σε μικρότερο βαθμό λόγω αύξησης της δαπάνης ανά διανυκτέρευση (+4,6%, από 76 ευρώ σε 80 ευρώ).
Το 2022 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31.367 χιλιάδες επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση -14,4% σε σύγκριση με το 2019 που είχαν πραγματοποιηθεί 36.643 χιλιάδες επισκέψεις. Η «ακτινογραφία» του τουρισμού πάντα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως όμως φέτος όπου ορισμένα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού είναι αντιφατικά.

Δέκατη η Δυτική Ελλάδα

Ημέρα Γιορτής της Αγίας Μαρίνας: Ένα Αυθεντικό Πανηγύρι στο Πατιόπουλο

 


Τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πατιόπουλο της Αιτωλοακαρνανίας, ημέρα γιορτής της Αγίας Μαρίνας, το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού. Οι ήχοι της ορχήστρας γέμισαν την ατμόσφαιρα, αποδίδοντας με μεράκι και ενέργεια τα παραδοσιακά τραγούδια. Στο τραγούδι, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τη Χρυσούλα Τζαμαλή και τον Κώστα Μπανιώτη. Οι φωνές τους αναδείχθηκαν με τρυφερότητα και πάθος, μεταφέροντας την παράδοση του τόπου με ζωντάνια και συναίσθημα.

Ο Γιώργος Γιαννακός ανέλαβε το κλαρίνο, παίζοντας με αψεγάδιαστη τεχνική και μελωδικότητα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη ρυθμό και ενέργεια. Στο αρμόνιο βρέθηκε ο Μιλτιάδης Διαμάντης, επιδεικνύοντας εκπληκτική τεχνική και αρμονία στην απόδοση των μουσικών κομματιών. Ο Γιάννης Διαμαντής ανέλαβε την κιθάρα, προσδίδοντας ρυθμό και αισθητική με το παιξιμό του, ενώ ο Παναγιώτης Κουτσοκώστας χτύπησε τα ντραμς με ενθουσιασμό και ακρίβεια, δημιουργώντας έναν ζωντανό και δυναμικό ρυθμό στην εκδήλωση.

Συνεχίζουν τα «λουκέτα» στα ΕΛΤΑ: Κλείνουν και σε Κατούνα, Ματαράγκα

 


Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Ιουλίου ρολά κατέβασαν 25 ταχυδρομικά καταστήματα, ενώ ακολούθησαν άλλα 40 που έκλεισαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Την προσεχή Δευτέρα θα αναστείλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα ακόμα 35 καταστήματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 100, από το σύνολο των 620 καταστημάτων που αποτελούσαν το δίκτυο των ΕΛΤΑ πριν την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Τα φυσικά σημεία παρουσίας των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων έφταναν τα 1.150. Στην Αιτωλοακαρνανία ακόμη δύο καταστήματα αναμένεται να βάλουν λουκέτο. Σύμφωνα με την λίστα Κατούνα και Ματαράγκα θα κλείσουν από 24 Ιουλίου.

Αναλυτικά τα καταστήματα που θα κλείσουν από τις 24 Ιουλίου είναι:

google page rank