Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές στο μπαράζ Μεδεών Κατούνας. ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΤΟΥΝΑ



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΘΩΜΑΣ-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΛΥΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο έγινε σήμερα ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στις ομάδες ΑΜΣ Μεδεών και Ακαρνανικός Φυτειών με τελικό νικητή την ομάδα της Κατούνας με σκορ 2-1. 

Από την αρχή του αγώνα οι δυο ομάδες μπήκαν από τη μία αγχωμένες και από την άλλη αποφασισμένες να μην χαριστούν η μία στην άλλη. Το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο προσπαθώντας οι παίχτες να σπάσουν τις δυο συμπαγείς άμυνες. 

Τελικά η Μεδεών με ένα πολύ ωραίο γκολ του Γιάννη Θεοδωρέλου στο 18’ κατάφερε να βρει πρώτη τα δίχτυα σκορπίζοντας μεγάλη χαρά στους πολλούς μικρούς και μεγάλους φιλάθλους της. 


Ο Ακαρνανικός δεν παρέδωσε το όπλα και παρά το γεγονός ότι έπαιζε από το 40’ με 10 παίχτες λόγω κόκκινης κάρτας ισοφάρισε στο 43’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σχεδόν πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. 

Μετά την ανάπαυλα οι ομάδες επέστρεψαν αποφασισμένες να πετύχουν το στόχο τους. 


Στο 55’ όμως παίκτης του Ακαρνανικού έκανε πεντακάθαρο χέρι και αμέσως ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. 

Ψυχρός εκτελεστής αποδείχθηκε για τη Μεδεών ο συνήθης σκόρερ Γιώργος Κάτρης ο οποίος με την επιτυχή εκτέλεση του πέναλτι έστειλε, για ακόμη μια φορά, το κοινό στα ουράνια κάνοντας το 
2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα. 

              

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες παιχτών και φιλάθλων του Ακαρνανικού, οι οποίοι μάλιστα δε δίστασαν να επιτεθούν στο διαιτητή του αγώνα. 


Ο αγώνας έληξε νωρίτερα από το κανονικό καθώς στο 81', και ενώ ο Ακαρνανικός αγωνιζόνταν με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιλίκα στο 35' και Κελεπούρη στο 70', παίκτες του ισχυρίστηκαν τραυματισμό και ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει τέλος στην αναμέτρηση.
Η ομάδα της Κατούνας απέδειξε ότι διαθέτει ΗΘΟΣ, ΣΘΕΝΟΣ και ΔΥΝΑΜΗ που πηγάζουν από το μεράκι όσων θέτουν υπεράνω όλων το καλό της ΚΑΤΟΥΝΑΣ και της ΟΜΑΔΑΣ. 
Η ομάδα ανήκει μόνο σε όσους την αγαπούν!!!
Η ομάδα μας σήμερα έστειλε μήνυμα  σε όσους βρίσκονται μακριά από το χωριό μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ζουν αυτές τις στιγμές από εδώ.
Ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης που παρακολούθησε τον αγώνα, μας δήλωσε, πως σήμερα, νίκησε το ποδόσφαιρο, σήμερα νίκησε ο αθλητισμός, νίκησε η Μεδεών Κατούνας που συνεχίζει το ταξίδι της. Υπέροχο γήπεδο που σίγουρα θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Υπέροχος κόσμος, ισχυρό όπλο της ομάδας μας η ψυχή. Η Μεδεών δεν υποτίμησε τον αντίπαλό της γιαυτό πήρε την νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους ποδοσφαιριστές και σ' αυτόν τον  υπέροχο κόσμο.
Επίσης τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος του χωριού Καρφίτσας Θωμάς,  ο αναπληρωτής Δήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο αντιδήμαρχος Προδρομίτης Σωτήρης ο πρόεδρος της Κομποτής Δημήτρης Μπαρκάς, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καραμάνης Θωμάς και Σαλοδημήτρης Παναγιώτης. Επίσης τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί παλαίμαχοι της Μεδεών. 
Μεδεών (Κ.Λιανός): Σακκάς, Ζωγάκης, Γεροχρήστος, Μαυρομάτης, Παπαβασιλείου, Μπύρος, Θεοδωρέλος (70' Πατούλας), Νεοφώτιστος, Τσούης (63' Σιμονιάν), Βαϊνάς, Κάτρης Γ.
Ακαρνανικός (Ιωάν. Λιάκκας): Καρακασιάδης, Τσιλίκας, Κοντός (69' Καραπάνος), Τσιλίκας Θ., Ελευθερίου, Γαλάνης, Κελεπούρης, Σαλτογιάννης (65' Μπύρος), Μαλιγιάννης (66' Ελευθερίου), Γιαννειός, Καραλής

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

2-1 ΣΤΟ 56 ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΟΥΝΑ-ΦΥΤΕΙΕΣ




ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 

1-1 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΤΟΥΝΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ


ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ . 1-0 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΕΛΟΥ




ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: 

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μπλίτσα Γιάννα, Γιαννούλη Στεφανία, Ζωγάκη Αργυρώ, Καρέλου Αθηνά, Καρέλου Ουρανία, Κάτρη Παναγιώτα, Γεωργία Κολύδα, Κουτιβή Παρθενία, Λύσσαρη Άννα, Μπακαδήμα, Νάκου Γωγώ, Νταλταγιάννη Μαρία, Σαμαντά Ζωή, Στούπα Γιώτα, Γιάννα Τσώλου, Κολύδας Κώστας, Κοσμάς Δημήτρης, Λίβας Τάσος, Δημήτρης Τσιλιμαντός


 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ :

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ -ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ








Σαν σήμερα ο Παπαδόπουλος είπε «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» και διέγραψε τα χρέη των αγροτών

Είναι Μάρτιος του 1968. Το δικτατορικό καθεστώς κοντεύει να κλείσει ένα χρόνο ζωής. Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος διοργανώνει ομιλία στις 30 Μαρτίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) και προσκαλεί κυρίως τους αγρότες να ακούσουν την ομιλία του.

 Εκείνοι θα ανταπεξέλθουν στο κάλεσμά του και θα γεμίσουν το στάδιο από πολύ νωρίς. Στην ομιλία που ακολουθεί, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος λάνσαρε για πρώτη φορά ένα σύνθημα που ακούγεται μέχρι και σήμερα στη χώρα. Ήταν το περίφημο, «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», ένα σύνθημα που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε εύηχο και παρέμεινε το κυρίαρχο σύνθημα του δικτατορικού καθεστώτος. Η επανάληψη του Ελ- (Ελλάς, Ελλήνων) ήταν η υπαίτια για το εύηχο του συνθήματος ενώ το τρίπτυχο πατρίδα, λαός, θρησκεία ήταν ο λόγος της επιτυχίας και της καθιέρωσής του. 

 Η φράση που συνήθως προηγείτο, έδινε ακόμα μεγαλύτερο στόμφο αλλά και σημασία στο σύνθημα: «Υπάρχει το ιδανικόν και το ιδανικόν είναι ένα. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». 

Νέος Διευθυντής στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Βασίλης Σκουρής από την Πάλαιρο

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ενημερωτικού σταθμού της 24MEDIA, ο Βασίλης Σκουρής αναλαμβάνει από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, καθήκοντα Διευθυντή στο Ραδιόφωνο 24/7. 
Ο κος Σκουρής, στέλεχος με πολυετή εμπειρία στον δημοσιογραφικό χώρο, έχει εργαστεί σε σημαντικές θέσεις στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Αυγή, Έθνος και Ημερησία. Επιπροσθέτως, έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο του Alpha ενώ υπήρξε διευθυντής στο Κανάλι 1. Τα τελευταία έντεκα χρόνια εργάστηκε στη Realnews, ως αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ και διευθυντής σύνταξης ενώ παράλληλα υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο Real.gr και υπεύθυνος πολιτικού ρεπορτάζ στον Realfm. 

ΚΩΝΩΠΙΝΑ: Ο Σωκράτης με τον Ηλία κράτησαν και φέτος ζωντανό το έθιμο του Λάζαρου.


ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3/2018 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ


Αύριο Σάββατο 31/3/2018 στις 5 το απόγευμα το πρώτο μπαράζ ανόδου για την Α ΕΠΣΝΑ μεταξύ της Μεδεών Κατούνας και του Ακαρνανικού Φυτειών.
Η ομάδα μας μιας και ήρθε δεύτερη στον όμιλο της  κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας αλλά και με ισοπαλία προχωράει.
Όλα για όλα λοιπόν με τους φιλάθλους δίπλα στην ομάδα  μας που είναι πανέτοιμη για τον αγώνα αυτό.   

ΒΟΝΙΤΣΑ: " Οι αγραπνιές" Γιώργος Μπελεσιώτης, παιδικές αναμνήσεις 1940 - 1948

Τα ήθη και έθιμα της Βόνιτσας -στα παιδικά μου χρόνια- δεν είχαν τελειωμό. 
Εν απ αυτά ήταν και οι αγραπνιές.
Οι γιορτές του Πάσχα, ήταν για μικρούς και μεγάλους η μεγαλύτερη χαρά και τούτες τις μέρες, τις περιμέναμε όλοι μας, με μεγάλη ανυπομονησία.
H Μεγάλη βδομάδα με τις φωτιές, τις αγραπνιές και τους πετροπόλεμους ήταν μπροστά μας και από μέρες ετοιμάζαμε όλα τα απαραίτητα σύνεργα -όπως ήταν τα ξυλοκούμπουρα, οι τζόρες, τα χαλκούνια, και οι κάλυκες- για τις μάχες που θα δίναμε σε λίγο.
Όσο οι μέρες πλησίαζαν προ το Πάσχα, τόσο περισσότερο γινόμασταν επιθετικοί και το ξύλο στα σοκάκια, έπεφτε πολύ και χωρίς λόγο.
Δεν κυκλοφορούσε παζαριώτης στη Μπούχαλη, ούτε και μπουχαλιώτης στο παζάρι,,, και απέφευγε ο ένας τον άλλο, όπως ο διάολος το λιβάνι.
Στη Μπούχαλη υπήρχε μόνο ένα μπακάλικο, ενώ όλα τα άλλα ήταν στην πλατεία, που ήταν και το κέντρο της Βόνιτσας... 
Τα μαγαζιά αρχίζανε απ την παραλία κι έφταναν μέχρι τη νυχτερίδα... 

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BASE CAFE (Απαγορεύεται αυστηρά στους ποδοσφαιριστές της Μεδεών λόγω του αυριανού αγώνα μπαράζ )


Παρεμβάσεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο οδικό δίκτυο και σε υδατορέματα

Σε δεκάδες κρίσιμες παρεμβάσεις σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου καθώς και σε υδατορέματα προέβη η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς συνεχίζονταν μέχρι πρόσφατα οι έντονες βροχοπτώσεις. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες κυρίως σε άρσεις καταπτώσεων, στην αποκατάσταση της βατότητας σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου, καθώς και σε καθαρισμό υδατορεμάτων.
Τα οδικά τμήματα, στα οποία έγιναν παρεμβάσεις από τα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι τα παρακάτω:
Ε.Ο ΜΕΣΑΡΙΣΤΑ-ΛΙΘΟΒΟΥΝΙ (Καθαρισμός και άρση κατάπτωσης
Ε.Ο ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ – ΤΡΙΚΛΙΝΟ (Άρση κατάπτωσης)
Ε.Ο ΑΝΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ-ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟ
Ε.Ο. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΡΙΓΑΝΙ.
T.K ΜΕΣΑΡΙΣΤΑ (ΘΕΣΗ ΚΑΖΑΝΕΙΚΑ)
Ε.Ο ΕΜΠΕΣΟΣ –ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ-ΑΥΛΑΚΙ.

Καλύβια Αγρινίου: Διαρρήκτες αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και χρήματα από σπίτι ηλικιωμένης

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες που καταγράφονται τελευταία στο αστυνομικό δελτίο του Αγρινίου. Γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική αστυνομία, η οποία τρέχει και δεν φτάνει. Αποκορύφωμα βέβαια η ένοπλή ληστεία σε βάρος δύο αδερφών μέσα στο σπίτι τους στο Καινούριο, την περασμένη Τρίτη από τέσσερις αδίστακτους κακοποιούς.

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ - ΙΑΤΡΩΝ (31/3-1/4/2018)


ΚΩΔΙΚΟΣ
                                               ΑΓΩΝΑ          ΣΑΒΒΑΤΟ 31-3-2018 ΩΡΑ 10:00 (ΠΑΙΔΙΚΟ)
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                       173              ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                                  ΚΑΣΒΙΚΗΣ Γ.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                           ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ
                                                                        ΣΑΒΒΑΤΟ 31-3-2018 ΩΡΑ 10:30 (ΠΑΙΔΙΚΟ)
ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ                   174              ΝΕΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 1
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                                  ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΙΟΝΑΣ - ΛΙΑΚΩΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                           ΣΑΗ
ΑΤΛΑΝΤΩΝ                           175              ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                                  ΚΑΡΑΝΤΖΙΟΥΝΗΣ – ΚΑΓΙΑΣ - ΜΑΔΙΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                           ΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Εμπεσό – 42χρονος καταπλακώθηκε από τριφύλλι!

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 7:30 σήμερα το πρωί στον Εμπεσό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 42χρονο Αλβανού εργάτη!
Όλα έγιναν όταν ο αλλοδαπός, στην προσπάθειά του να ξεφορτώσει τριφύλλι από φορτηγό παρουσία του ιδιοκτήτη του, ευρισκόμενος στο πίσω μέρος του οχήματος, υπό συνθήκες που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αρχικά καταπλακώθηκε από μουσαμά που προσπάθησε να αφαιρέσει και εν συνεχεία από 15 μπάλες τριφύλλι!
Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση από κατοίκους, αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ καθώς υπήρχαν φόβοι για τη ζωή του 42χρονου.
Τελικά τη γλίτωσε με ελαφρά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου.
sinidisi

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 63ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

Tην τελευταία του πνοή άφησε ένας 63χρονος στο Μοναστηράκι Βόνιτσας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ενώ βρισκόταν στο εξοχικό του αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λευκάδος όπου δυστυχώς κατέληξε. 
Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Α.Τ. Βόνιτσας ενώ η σορός του 53χρονου θα σταλεί για παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή στην Πάτρα.
agriniosite

Αυτοκίνητο έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο ύψος του ΚΑΤ. Ο οδηγός του τρένου απεγκλώβισε άμεσα την οδηγό του οχήματος ενώ κλειστοί παραμένουν 4 σταθμοί του ΗΣΑΠ...

Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα πάνω στις γραμμές του τρένου, μεταξύ ΚΑΤ και Κηφισιάς. 
Ο οδηγός του τρένου σταμάτησε επί τόπου και κατάφερε να απεγκλωβίσει από το ΙΧ αυτοκίνητο μια γυναίκα. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε από την πτώση και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Aυτή την ώρα παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί Νερατζιώτισσα, Μαρούσι, ΚΑΤ και Κηφισιά, με τα δρομολόγια να ξεκινούν από τον σταθμό Ειρήνη προς Πειραιά. Μέχρι στιγμής άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος. Το περιστατικό συνέβη στις 8 το πρωί ενώ η οδηγός του Smart, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.... 
mixanitouxronou

Σαμψών. Ο μασίστας που αγάπησε η Ελλάδα

Ο Γιάννης Κεσκελίδης, ο γνωστός υπεραθλητής Σαμψών, μεγάλωσε με τις επιδείξεις του πολλές γενιές Ελλήνων.
Όσοι είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν ζωντανά, τον θυμούνται με κηλίδες αίματος στο πρόσωπο, καθώς έσπαγε στο κεφάλι του ξύλα μάρμαρα και πέτρες.
Ένα άλλο γνωστό νούμερό του ήταν ότι ξάπλωνε στο δρόμο και περνούσαν πάνω από το σώμα του, τριαξονικά φορτηγά.
Ο Σαμψών γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και καταγόταν από οικογένεια με παράδοση στην πάλη.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, ο νεαρός, δε δίστασε να τα βάλει με ένα Γερμανό αξιωματικό.
Ο Γιάννης όχι μόνο πάλεψε, αλλά νίκησε τον εκπαιδευμένο στρατιώτη και έδειξε από νωρίς την κλίση του στην πάλη.
Μεγαλώνοντας έκανε περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδεικνύοντας τη δύναμή του.
Η «Μηχανή του Χρόνου» τον συνάντησε το 2005. Αν και ήταν 78 ετών, εντυπωσίασε με τις ικανότητές του.

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά

Στις 31 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του συνδέσμου Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας «Η Βελά» και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. αναπληρωματικών και εξελεγκτικής επιτροπής.
Στη συνέλευση διαβάστηκε ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από το απερχόμενο Δ.Σ καθώς και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της συνέλευσης. Τα νέα εκλεγέντα μέλη συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παναγιώτης Παπαζώης του Ιωάννη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: φίλιππος πετρονικολός του Γεωργίου
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Κικάτος του Παντελή

ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΩΡΑ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ-ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ Δ.Ε ΣΤΡΑΤΟΥ

Θλίψη στην Στράτου του δήμου Αγρινίου έχει σκορπίσει ο πρόωρος θάνατος του Πολυχρόνη Ιωακειμίδη. Ο Πολυχρόνης Ιωακειμίδης έφυγε σε ηλικία 58 χρόνων και ήταν για χρόνια φίλος και συνεργάτης του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουν αύριο Παρασκευή, η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Κυψέλης και ώρα 11:00 πμ . Η Σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από ώρα 10:00 πμ.
agriniosite

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

«Να σταματήσει το βάρβαρο έθιμο του σουβλίσματος αρνιών», καλεί ο Μίκης Θεοδωράκης

Μήνυμα με αφορμή τις κακοποιήσεις ζώων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στέλνει ο Μίκης Θεοδωράκης με ένα κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα.
«Δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Ας αρχίσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και ας αγωνιστούμε παράλληλα για να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση γύρω μας» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης και κάνει κάλεσμα να σταματήσει το «βάρβαρο έθιμο» του σουβλίσματος αρνιών το Πάσχα.
Ολόκληρο το κείμενο:
«Πλησιάζει και πάλι το Πάσχα. Πλησιάζουν οι μέρες της αθρόας σφαγής αθώων ζώων χάριν ενός βάρβαρου “εθίμου” που θα έπρεπε να έχει προ πολλού εκλείψει. Βεβαίως αυτή είναι απλά μια πτυχή του όλου θέματος. Κάθε μέρα διαβάζουμε όλο και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων, περιστατικά φριχτά που “λογικά” δεν μπορεί να διαπράττονται από ανθρώπους και μάλιστα -πολλές φορές- από νέους ανθρώπους. Τι δείχνει άραγε αυτό για την κοινωνία μας; Τι άλλο παρά την γενικευμένη σε όλους τους τομείς σήψη!

3ΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ. Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η Εθελοντική ομάδα Αμφιλοχίας συνδιοργανώνει και συμμετέχει και φέτος τον 3ο Λαικό αγώνα δρόμου Αμφιλοχίας
Ο Πυγμαχικός Σύλλογος Αμφιλοχίας διοργανώνει τον “3ο Λαικό Αγώνα Δρόμου Αμφιλοχίας” 10 χλμ , 5 χλμ και 1.000 μέτρων για παιδιά.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Αμφιλοχίας, Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας , Εθελοντική ομάδα Αμφιλοχίας, Κέντρο Λόγου, Τέχνης & Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος».

Διεργασίες και παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στις εκλογές

Mπορεί να απομένει εύλογο χρονικό διάστημα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών αλλά αποτελεί κοινό μυστικό πως οι κομματικοί μηχανισμοί «ζεσταίνουν τις μηχανές τους». Κυβέρνηση και κόμματα έχουν κάθε λόγο να διατηρούν σε υψηλό βαθμό την ετοιμότητα τους.
Παρομοίως και τα πρόσωπα. Οι πολιτευόμενοι του 2015 αλλά και οι υποψήφιοι για… υποψηφιότητα το 2019 οφείλουν να είναι πάντα σε εγρήγορση. Έτσι είναι η πολιτική… Για μια κατηγορία εξ’ αυτών ωστόσο η παρούσα χρονική συγκυρία είναι κομβική. Κομβική γιατί εάν επιθυμούν να διεκδικήσουν τη βουλευτική έδρα οφείλουν να παραδώσουν την κυβερνητική τους θέση.

Ήρθαν οι Πελαργοί στον Άγιο Νικόλαο και Βόνιτσα

Είναι πουλιά με πολύ αναπτυγμένη την ανθρωποφιλία και αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια που η φωλιά τους βρίσκεται κοντά στον άνθρωπο σε ψηλό σημείο.
Με τον τρόπο αυτό ελέγχουν και παρατηρούν τους κινδύνους των νεοσσών τους κυρίως από τα αρπακτικά πουλιά.
Επιλέγουν τα χωριά μας  να ζήσουν και να αναπαραχθούν λόγω των ιδανικών περιβαλλοντικών συνθηκών. Στα βοσκοτόπια και στα χωράφια αναζητούν την τροφή τους. Τρέφονται κυρίως με φίδια, βατράχια, σαύρες, σκουλήκια, ποντίκια, ψάρια και έντομα.
Από τα πρώτα πράγματα που κάνει μόλις έρθει είναι να προετοιμάσει την φωλιά του, όπως και πέρσι έτσι και φέτος ήρθαν σε στύλο της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο Ακτίου-Βόνιτσας και θα προσπαθήσουν αλλιώς θα φύγουν σε λίγες μέρες.
Στην Βόνιτσα ήρθαν στις 25 Μαρτίου πάλι στην φωλιά τους  που έφτιαξαν και στήριξαν ο δήμος  και οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ στην διασταύρωση για Λευκάδα.
Τα δυο πουλιά συνεργάζονται για την κατασκευή της φέρνοντας το αρσενικό τα υλικά και το θηλυκό αναλαμβάνει το πλέξιμο.

Στα εξωτερικά τοιχώματα της φωλιάς βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο και φωλιάζουν μικρότερα εντομοφάγα πουλιά που καθαρίζουν την φωλιά από τα παράσιτα.

«Ξέρουμε ποιοι και γιατί σκότωσαν την Ειρήνη Λαγούδη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Έχουμε καταλήξει ποιοι και γιατί έχουν σκοτώσει την Ειρήνη Λαγούδη», λέει ποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος της οικογένειας της, Βασίλης Ταουξής.
Χρειάστηκαν 83 ημέρες ,3 εκθέσεις ειδικών συμβούλων και δεκάδες αυτοψίες στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη για να μπουν στο κάδρο για πρώτη φορά οι ύποπτοι για την δολοφονία της άτυχης μητέρας.
«Είναι προφανές ότι έχουμε καταλήξει και εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου. Έχουμε στο μυαλό μας υπόπτους αλλά δεν έχουμε μόνο εμείς αλλά οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής.
«Ξέρουμε γιατί τη σκότωσαν»
Η δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη ήταν προμελετημένη και καλοσχεδιασμένη για να φανείο ως αυτοχειρία, σύμφωνα με την έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο Βασίλης Ταουξής τώρα αποκαλύπτει και το λόγο γιατί ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση. «Ενδεχομένως η Ειρήνη ήξερε πρόσωπα και πράγματα και ήταν σε μια κόντρα με τον ή τους δράστες για να αποκαλύψει πιθανές κρυφές ή άλλες δραστηριότητές τους».
Το δόλωμα ήταν το μπιτόνι με το πετρέλαιο

Ένας Μεγανησιώτης, ο Πέτρος Μπενίας, πίσω από την ιατρική ανακάλυψη της χρονιάς!

Μεγανησιώτης πίσω από την σημαντική ανακάλυψη!
Το πρόσφατο σημαντικό επιστημονικό εύρημα που συντάραξε την ιατρική κοινότητα είναι αναμφίβολα η ανακάλυψη του «Inderstitium», όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες, ενός «αόρατου» εώς τώρα οργάνου στο ανθρώπινο σώμα που μοιάζει να ευθύνεται για την μεταφορά υγρών και κυττάρων μέσα σε αυτό και που ανοίγει νέες ιατρικές οδούς πρόληψης και θεραπείας. Ανάμεσα στα μέλη του επιστημονικού τιμ που έκαναν την βαρυσήμαντη επιστημονική ανακοίνωση στο έγκριτο «Scientific Reports» βρίσκεται και ένας Μεγανησιώτης. Πρόκειται για τον Πέτρο Μπενία, γιο του Κώστα Μπενία. Ο Πέτρος είναι Σπαρτοχωρίτης και είναι καθηγητής γαστρεντερολογίας στο Πανεπιστήμιο Icahn στην Ν.Υόρκη. 
Ο τύπος είναι γεμάτος με αναφορές στον Έλληνα επιστήμονα, πχ ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Έλληνας πίσω από την ανακάλυψη νέου οργάνου στο ανθρώπινο σώμα – Πώς θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου
Το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής γαστρεντερολόγος, ο Πέτρος Μπενίας- ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους. Για «μια λεωφόρο μετακινούμενου υγρού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη τυχαία στη διάρκεια γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι θα ισχύει

Την 1η Απριλίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας λόγω της θερινής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:
Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
Η θερινή ώρα ξεκινά δηλαδή αυτή την Κυριακή. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.
aftodioikisi.gr

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε στην συνάντηση στις 27/3/2018 στο πλαίσιο του προγράμματος Twinning



ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ 
 Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αλβανίας, συμμετείχε στην συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 27/3/2018 στο πλαίσιο του προγράμματος Twinning. 
Τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σκοπό έχουν να υποβοηθήσουν στην ένταξη υποψηφίων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βελτίωση των δημοκρατικών θεσμών, οργάνων και υπηρεσιών των χωρών αυτών, η μεταφορά βέλτιστων πρακτικών νομοθέτησης και κοινοβουλευτικής λειτουργίας, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, σεμινάρια κτλ. αποτελούν μέσα υλοποίησης του στόχου. 
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

google page rank